The Queen (2006): Παρακατιανό trailer



Μια συνταγή που έχει κάτι από το περσινό, οσκαρικό, Mrs Henderson Presents (2005) και ακουμπάει στη πιο συναρπαστική κουτσομπολίστικη ιστορία των 90s παγκόσμια, θα 'λεγες ότι μυρίζει βραβεία από μακριά, σωστά?

Ε τα ίδια λέγαν κι ένα σωρό άλλοι κι έτσι έφαγα τον τελευταίο μήνα τσεκάροντας συχνά πυκνά το αγγλικό site της Pathé, περιμένοντας να ανεβάσουν καμιά φορά το trailer της ταινίας, που ανοίγει στη Βρετανία στις 15 Σεπτεμβρίου. Αλλά τελικά, αν και στη λάθος πλευρά του Ατλαντικού, συνεπέστερη αποδείχτηκε η Miramax, που ψάχνεται βραβειακά μετά την αποχώρηση των Weinstein και μόλις το έβγαλε στο apple.com. Και έχει και την ίδια μύτη με σένα.

Το trailer είναι δεόντως πομπώδες. Αλλά μια η μεγάλη δόση από τηλεοπτικό footage, μια η μεγάλη δόση από στημένη Mirren, μια η μεγάλη τηλεοπτική καριέρα της ίδιας και μια η ανύπαρκτη δόση από οτιδήποτε άλλο, και το σέικερ δεν ευωδιάζει και τόσο πια. Και μάλλον θα χρειαστεί γερό πλύσιμο μετά. Αν υπάρχει όμως μια περίπτωση να πάρει το αγαλματίδιο η Dame Helen αυτή είναι και τελείωσε. Πρωταγωνιστικό ρόλο, στη μεγάλη οθόνη, έχει να δει αμέτρητα χρόνια (καμιά εικοσαριά υπολογίζω) και το ρόλο της βασίλισσας τον έχει προβάρει αρκετές φορές, με πιο τρανταχτή αυτή στη Τρέλα του Βασιλέως Γεωργίου (1994). Και, φυσιολογικά, έχει ήδη αρχίσει να.. τρίβει. Και αυτή και οι σπόνσορές της.

Το φιλμ παρουσιάζει την αλλαγή, προς ένα πιο λαοφιλές προφίλ, της μοναρχίας στην Αγγλία κατά το θάνατο της (πρώην) πριγκίπησσας Diana. Διαγωνίζεται στη Venezia 63. Το σκηνοθετεί ο Stephen Frears.


Previously on Movies for the Masses: Little Children (2006): Μεγάλο trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Η άλλη, και μεγαλύτερη Dame του βρετανικού σινεμά, η Judi Dench δεν έχει κανένα σκοπό να τρέξει για αμερικάνικα βραβεία φέτος, πάντως. Παρόλο που έχει καλό ρόλο και καλή ταινία στο Notes on a Scandal (2006).

    Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι έχει θεατρικές υποχρεώσεις. Ανεπίσημα, άλλοι λένε ότι ήθελε υποψηφιότητα για Α' γυναικείο ενώ η Fox θα σπρώξει τη Cate Blanchett. Και άλλοι ότι βαρέθηκε, έχοντάς το υποστεί ήδη πέντε (5) φορές τα προηγούμενα οχτώ χρόνια, να τη σνομπάρουν οι εκπομπές και τα media για τη κάθε σταρλετίτσα (με τον κώλο έξω βεβαίως βεβαίως).

  2. cheaptalk said

    Η Helen Mirren κέρδισε το Emmy 2006 πρωταγωνίστριας σε μίνι σειρά, χτες το βράδυ. Για το ρόλο της στο Elizabeth I όπου παίζει τη πρώτη Ελισάβετ φυσικά.

  3. cheaptalk said

    Στη συλλογή της δεν-είμαι-τόσο-γιαγιά-όσο-οι-άλλες ηθοποιού προστέθηκε χτες βράδυ κι ένα βενετσιάνικο λιονταράκι. Παντελώς αναμενόμενα μετά τα 199 λεπτά χειροκροτήματος που είχαν ακολουθήσει τη προβολή της ταινίας στη Μόστρα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.