The Devil Wears Prada (2006)

Ο Διάβολος Φοράει Πράντα
(3/5)

Σκηνοθεσία: David Frankel
Σενάριο: Alive Brosh McKenna, Lauren Weisberger (νουβέλα)
Παίζουν: Meryl Streep, Anne Hathaway, Stanley Tucci

Δες/Κρύψε το trailer


Νεαρή φιλόδοξη δημοσιογράφος βρίσκει την πρώτη της δουλειά σε περιοδικό μόδας, μια δουλειά για την οποία χιλιάδες κορίτσια θα πέθαιναν. Όμως η συνεργασία με την τρομαχτικά απαιτητική διευθύντρια, φαίνεται ότι δε θα 'χει αίσια έκβαση...
Τα κλισέ μπορούν μερικές φορές να αποδειχτούν εξαιρετικά διασκεδαστικά με τους κατάλληλους χειρισμούς. Έτσι κι εδώ, το Runway, η σινεματική εκδοχή της Vogue, είναι ένα λαμπερό ιλουστρασιόν που θεωρεί εαυτόν κάτι παραπάνω από ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν: τέχνη, exclusive lifestyle και.. "φωτεινή αχτίδα ελπίδας" για τους μη έχοντες. Η μόδα γίνεται θρησκεία με τη Meryl Streep στη διαβολική ηγεσία. Όμως η νεαρή υποτακτική της Andrea δε συμερίζεται τη τοποθέτηση του περιεχομένου πάνω από την επιφάνεια. Και οι δυο κόσμοι, αφού συγκρούονται, συνεχίζουν την ανεξάρτητη πορεία τους.

Οι χαρακτήρες είναι ιδωμένοι με χιουμοριστική ματιά και καλογραμμένοι, ένα ατού που η ταινία χρωστάει στις μυθιστορηματικές απαρχές της και even more στα πραγματικά πρότυπά της --αν και η συγγραφέας Weisberger αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε ομοιότητα του διαβόλου με τη διαβόητη Anna Wintour. Η Meryl Streep απολαυστική σε ρόλο κακιάς με γκρι-άσπρο μαλλί, θυμίζει κάπως Κρουέλα ντε Βιλ. Η Anne Hathaway εκφραστική και στυλάτη, το ίδιο και η αγγλιδούλα Emily Blunt. Το editing δίνει κάθε στιγμή το σωστό ρυθμό, καθώς γοργές εναλλαγές σκηνών πάνω στο pop soundtrack ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Βλέπουμε, χωρίς να αγγίζουμε, όσα περισσότερα παλτώ, τσάντες και παπούτσια γίνεται. Και μια παραγωγή που εκτός από ένα ευχάριστο διάλειμμα αποτελεί και το καλύτερο μάθημα μόδας της χρονιάς. Αλλά με το βασικό μειονέκτημα, παρότι απευθύνεται φανερά σε γυναικείο κοινό, να διαιωνίζει ανερυθρίαστα σεξιστικά στερεότυπα της αδίστακτης bitch καριερίστας και της μικρής και άβγαλτης επαρχιώτισσας που γυρνάει τελικά πίσω στον παλιό γκόμενο με συντριβή για να ζητήσει συγγνώμη. Γιατί, δηλαδή, κακό είναι να παρατήσεις έναν φτωχογκόμενο για ένα ζευγάρι Jimmy Choo;

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για τη πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΕΜΠΑΣΣΥ FILMNET ODEON
Πατρ. Ιωακείμ 5 & Ηροδότου, Κολωνάκι (ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός), 2107215944. Τηλ. κρατ. 2106786000, 8011160000 .
Πεμ. - Τετ.: 17.45/ 20.10/ 22.40. Σάβ., Κυρ. & 15.30

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚHΦΙΣΙΑ
ODEON CINEΦΙΛΟΙ MΑΡΟΥΣΙ 2
Κηφισίας 215, 2106128993. Τηλ. κρατ. 2106786000, 8011160000.
Πεμ. - Τετ.: 17.10/ 19.45/ 22.30

12 Responses so far.

  1. verbal said

    Η ταινία ανοίγει σήμερα σε limited release. Από βδομάδα, ο διάβολος θα κατακτήσει περισσότερες αίθουσες.

  2. cheaptalk said

    Ακόμα σήμερα ανοίγει και η Μαύρη Ντάλια (2/5) και το Thank You for Smoking (2.5/5) που κρίναμε πριν παίξουν στις Νύχτες Πρεμιέρας. Πληροφορίες για τις αίθουσες στο Αθηνόραμα, εδώ κι εδώ.

  3. Alkisti said

    Συμφωνώ. Tι ειναι ο φτωχογκόμενος μπροστά στον Jimmy Choo και τον Manolo Blahnik!

  4. verbal said

    προσωπικά πάντως, για ταινία που προσπαθεί να πιάσει την υστερία του fashion industry, τη βρήκα πολύ φτωχή και σε υστερία, και σε fashion. ένα οποιοδήποτε επεισόδιο του sex and the city παραδίδιε πολύ περισσότερα μαθήματα, απ' ότι μιαμιση ώρα στους διαδρόμους του Runway.

  5. ShoppingTherapy said

    verbla βγες απ το μυαλό μου
    και το βιβλίο επίσης, άθλιο

  6. cinemad said

    Παγκόσμια πρωτοτυπία (προσοχή στις ημερομηνίες):

    Δημοσιογραφική προβολή για τους κριτικούς = 6/10
    Επίσημη ημερομηνία εξόδου της ταινίας από το γραφείο διανομής = 12/10
    Ημέρα που το φιλμ άρχισε να προβάλλεται κανονικότατα σε δύο αθηναϊκές αίθουσες = 5/10

    Ναι, το time traveling είναι γεγονός!!!

  7. cheaptalk said

    Χεχεχεε ακριβώς έτσι. Έψαχνα χτες στα τηλέφωνα στην Odeon να ρωτήσω τι έγινε και οι μόνοι που ήταν σίγουροι ήταν στις κρατήσεις εισιτηρίων. Σίγουροι ότι άνοιξε η ταινία δηλαδή, γιατί όταν έλεγα για δημοσιογραφικές και τέτοια παθαίναν μπλακάουτ. Και με το δίκιο τους.

  8. verbal said

    έχει και διαγωνισμό από σήμερα πάντως, εδώ

  9. cheaptalk said

    Η Fox πάντως καθόλου φτωχή δε την είδε τη ταινία που μάζεψε πάνω από $120 μύρια στις US και είναι στη κορυφή του box office του υπόλοιπου φτωχού πλανήτη αυτή την εποχή. Γι' αυτό θα τη κάνει και σειρά, όπως αναφέρει το Variety. Υποθέτω ότι θα 'χει ότι έλειπε από το Sex and the City (sex και city για παράδειγμα) αφού στη μόδα θα 'ρθει δεύτερο και.. δεύτερο.

  10. cheaptalk said

    Ο διάβολος με τα κόκκινα ψηλοτάκουνα κυριάρχησε για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα στο "διεθνές" μποξόφις όπου έφτασε τα $104 μύρια. Και η Meryl Streep πάει επίσημα για πρώτου γυναικείου, αφού οι άλλες υποψήφιες εκεί φέτος είναι επιπέδου Sienna Miller.

  11. verbal said

    γιατί τι έχει η Miller δλδ; :P

  12. cheaptalk said

    Σύμφωνα με τους χτεσινούς New York Times, η Anna Wintour συμφώνησε να αφήσει συνεργείο να καταγράψει τη δημιουργία του τεύχους Σεπτεμβρίου, και πιο πολύβουου όπως λέει, της Vogue. Για να γίνει ντοκιμαντέρ φυσικά.

    Α και τη Sienna Miller τη πιστεύουν τόσο οι Weinsteins που, μετά από ένα κάρο επαναληπτικά γυρίσματα και μεγάλη τρεχάλα στο μοντάζ, βγάζουν το Factory Gilr (2006) από σήμερα και μόνο στο LA. Για να προκάμουν τα Όσκαρ φυσικά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.