The Ruins (2008): Ματοβαμμένα clips

Δες/Κρύψε το 'Stacy Cuts' clip

Η πρώτη μεγάλη χοροριά του 2008 έρχεται από τη Dreamworks, αρχές Απρίλη, στο slot του Disturbia (2007). Με ακόμα χαμηλότερο προϋπολογισμό ($8-10 μύρια φημολογείται), πιο άγνωστο καστ και σκηνοθέτη, πολύ βαρύτερο σενάριο, από τον υποψήφιο για Oscar® Scott Smith που μεταφέρει τη πετυχημένη νουβέλα του όπως στο A Simple Plan (1998). Στην (συμ)παραγωγή βρίσκεις τον Ben Stiller που γνώρισε τον Smith όσο περίμενε να γυρίσει τη προηγούμενη δουλειά του (την οποία σκηνοθέτησε τελικά ο Sam Raimi) και εξασφάλισε νωρίς τα δικαιώματα της καινούριας, στο γενικότερο ενδιαφέρον συναντάς τον Steven Spielberg που όλο και κάποιον θα 'χει στο μάτι να κάνει σουπερστάρ μετά τον Shia LaBeouf.

By the numbers επιτυχία φαινομενικά, εκεί που γι' άλλους θα φάνταζε βουνό, για την καλολαδωμένη μηχανή της υιοθετημένης της Paramount, η οποία έχοντας και λεφτά να ξοδέψει κατακλύζει σταδιακά με διαφημίσεις τηλεόραση και δίχτυο, έχοντας περάσει και σε τυπικά έξυπνα viral. Σταδιακή ήταν και η αποκάλυψη κινούμενων εικόνων από το φιλμ, με το τίζερ να λέει την ιστορία για τις αίθουσες, το κόκκινο τρέιλερ να μη λέει και πολλά περισσότερα σε ιστολόγια και φόρα, το πρώτο κλιπ για ενήλικες της επίσημης σελίδας να φαίνεται απλά να ανοίγει την κάνουλα στους διψασμένους για αίμα. Όμως, το δεύτερο κλιπ, σοδειά αυτής της εβδομάδας, του Πάσχα για τους Αμερικανούς, δικαιώνει όσους (i.e. όλους) ενθουσιάστηκαν από τις (σχεδόν.. επίσημες) δοκιμαστικές προβολές και τη κατάτι παραπάνω από τη συνηθισμένη πίστη της προώθησης. Οι περισσότεροι χαρακτήρες με στήριξη από το απόλυτα περιορισμένο σκηνικό ήδη μοιάζουν πιστευτοί χωρίς κανένα παρελθόν, ο Smith είναι γνωστό ότι τους προσάρμοσε κινηματογραφικά με τη ψυχωτική μεθοδικότητά του (κόβοντας και έναν), το score έχει δεύτερη μοίρα στο φυσικό θόρυβο, η σκηνοθεσία υπερθεματίζει στην αυξανόμενη αντερική ωμότητα του είδους χωρίς να στέκεται παραπάνω απ' όσο αντέχει το στομάχι σου. Για το αστέρι που θα προκύψει, πόνταρε στη Laura Ramsey (She's the Man (2006), The Covenant (2006)) που για κάποιο λόγο είναι στο επίκεντρο.

Δες/Κρύψε το teaser


Previously on Movies for the Masses: The Incredible Hulk (2008): Ευθύ trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Ούτε η Dreamworks δε μπορεί να ανοίξει horror τελικά, και το είδος φαίνεται να χάνει τη mainstream απήχηση των τελευταίων χρόνων (κυρίως λόγω υπερπροσφοράς), μιας και τα Ruins άνοιξαν με $8 εκατομμύρια το σαββατοκύριακο στην Αμερική, παρά τη πολύ θετική υποδοχή από τον εξειδικευμένο τύπο και τη γενικά ανύπαρκτη των υπολοίπων (αφού η προώθηση έκανε κάποιες δημοσιογραφικές τελευταία στιγμή, έχοντας αποφασίσει προφανώς, όπως και τα άλλα στούντιο, ότι οι γενικόλογοι κριτικοί δε λένε τίποτα στο κοινό στόχο και αποθαρρύνουν το υπόλοιπο). Τη πρώτη θέση ο μποξόφης έδωσε και πάλι στο 21 της Columbia (Sony) που, σημειώνοντας πτώση μόνο -36.4% ($15+ μύρια εισπράξεις), ή αποδείχτηκε ο βασιλιάς των ανοιξιάτικων teen εξόδων ή τσίμπησε εικονικά αρκετά από τα εισιτήρια της Dreamworks ως PG-13 (με άλλα λόγια ξαναματαπαρατηρήθηκε το φαινόμενο οι teenagers να βγάζουν εισιτήρια για κατάλληλη προβολή, για να βρεθούν.. κατά λάθος, στη διπλανή που παίζει το ακατάλληλο). Απογοητευτικά έσκασαν μύτη και το Nim's Island ($13,2mil) της Walden (Fox) και οι Leatherheads ($12,7mil) του George Clooney, με αποτέλεσμα να είναι τριπλό το μέτωπο των σχετικών "αναλύσεων" από την Κυριακή.

    Στην Αθήνα, η απουσία κριτικών στον τύπο (λόγω.. κακής δημοσιογραφικής κόπιας) δεν έβλαψε καθόλου τον Superhero που βρέθηκε στη κορυφή του τετραημέρου με 16 χιλιάδες εισιτήρια. Και η Αποστολή στη Μπριζ άνοιξε συμπαθητικά, όσο και οι πρωταγωνιστές της, με συνοδεία 12.300 θεατών.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.