Gomorra (2008): Matteo Garrone interview


Μ' ένα βαρέλι λεφτά στη χώρα του, το Μέγα Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Κανών, μια πολιτική εναντίωση που μαζεύτηκε γρήγορα και τη διαβόητη ιστορία του Roberto Saviano, στο βιβλίου του οποίου βασίστηκε κι ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία φοβούμενος για τη ζωή του μ' αυτά που αποκάλυψε για την ναπολιτάνικη Camorra, ο Matteo Garrone αδειάζει και ξαναγεμίζει συχνά τις βαλίτσες του αυτήν την εποχή, συνοδεύοντας την κινηματογραφική του Gomorra (2008) σε φεστιβάλ ανά την υφήλιο, χαίροντας απ' τη μια της υποδοχής που αρμόζει σε κάθε σημαντικό κινηματογραφικό έργο, κι απ' την άλλη του ενδιαφέροντος του κοινού για σκανδαλιστικές γαργαλιστικές λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι η ταινία του αποτέλεσε αφορμή να συλληφθούν δύο ακόμη αξιωματούχοι της οργάνωσης που αναγνωρίστηκαν ως πρωταγωνιστές στην οθόνη, ότι ο τίτλος εργασίας του ήταν Six Short Stories απ' τις οποίες έμειναν οι πέντε, με την έκτη που ο Garrone μετανιώνει που έκοψε, να είναι αυτή για συμβόλαιο εκτέλεσης παπά που απέφευγαν να εκτελέσουν όλοι οι εκτελεστές της οργάνωσης για λόγους κάρμα, ή το ότι μέλη της οργάνωσης που είχαν ρόλους στην ταινία, αρνούνταν συστηματικά να παίξουν σε σκηνές που σκοτώνονταν, για να μην ξεφτιλιστούν στους φίλους τους. Στάση έκανε και στην Αθήνα, για την sold out προβολή της ταινίας απόψε στις Νύχτες Πρεμιέρας, όπου και θα παραστεί, πριν συνεχίσει μια διαδρομή με ελπίδες να ολοκληρωθεί στα Όσκαρ, αφού όπως μου συμπλήρωσε κι ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου, με το σουξέ που κουβαλάει, δεν τους πολυπαίρνει στη χώρα του να μην τον προτείνουν, κι αν θέλουν να τον εκδικηθούν που έκανε (ξανά) διάσημη τη διαφθορά της χώρας, πιθανότατα θα αρκεστούν στο να προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να το ξανακάνει στην επόμενη ταινία του.


Previously on Movies for the Masses: L' Ennemi Intime (2007): Alexandre Desplat interview

Απόψε στις 20:30 στο Αττικόν, κι από 30 Οκτωβρίου στις αίθουσες.

One Response so far.

  1. verbal said

    Όπως αναφέρει ο Δελτίος Τύπου σε ανταπόκριση απ' το Rodeo Drive, "όπως ανακοινώθηκε προχθές, η ταινία του Matteo Garrone, Gomorra (2008), μετά το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής που κέρδισε στο περασμένο φεστιβάλ των Κανών, προτάθηκε ομόφωνα από την επιτροπή της Ιταλίας, να εκπροσωπήσει τη χώρα της στα επερχόμενα βραβεία Όσκαρ, στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ανακοίνωση της πεντάδας των υποψήφιων ταινιών θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου 2009 και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 22 Φεβρουαρίου 2009.

    Η ταινία έχει εξασφαλίσει ήδη τη διανομή της στις Η.Π.Α. από την IFC Films. Η πρεμιέρα της στις Η.Π.Α. θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στα πλαίσια του 46ου New York Film Festival στο περίφημο Ziegfeld Theatre. Την ταινία έχει προγραμματιστεί να προλογίσει o Martin Scorsese.
    [...]
    Η ταινία θα βγει στις αίθουσες από τη filmtrade στις 30 Οκτωβρίου."

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.