The Invention of Lying (2009): Trailer ανάλογα με το κοινό

Δες/Κρύψε το "διεθνές" κατά την αμερικάνικη σύμβαση trailer

Σε συνέχεια της απευθείας μαγνητοσκοπημένης αναμετάδοσης από τις Μάζες των τρέιλερ που βγάζει το Yahoo! Movies, και με επέκταση της κάλυψης και στο Yahoo! Movies UK, η μεγαλύτερη ταινία που φτιάχτηκε ποτέ, όπως λέει, απέκτησε κι αυτή (τρέιλερ) περίπου ταυτόχρονα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, όπως της αρμόζει.

Η Ανακάλυψη της Ψευτιάς (2009) που προαναγγέλουν ομαδόν για τον Σεπτέμβριο Warner και Universal σοκάρει ήδη φυσικά τα ειλικρινή διαδίχτυα που φοβούνται πλέον ότι η αναπόφευκτη ανακάλυψη και της αντιγραφής θα ξημερώσει και τη μέρα που όλοι θα υποκλέπτουν ότι συναντούν, θα προσθέτουν ότι μέτριο σκαρφιστούν και θα το παρουσιάζουν για έργο τους. Πριν την, ασύλληπτη για τον κοινό νου τώρα, εποχή που δε θα μπορείς να πιστεύεις ότι διαβάζεις στο internet(!!), Ricky Gervais και Matthew Robinson περιγράφουν ένα κόσμο που αλλάζει όταν ο πρώτος άνθρωπος ανακαλύπτει ότι μπορεί να ψεύδεται. Και μιας και τυχαίνει η δουλειά του να είναι ηθοποιός, σταματάει να διαβάζει μπροστά στη κάμερα εγκυκλοπαιδικές ιστορίες σα καλός επαγγελματίας, και αρχίζει να επινοεί δικές του(!) που δε γίναν ποτέ(!) όσο προσποιείται ότι ήταν χαμένες και τις βρήκε! Έτσι, κάνοντας υπόθεση εργασίας μου ότι δε μπορείς να συμπεράνεις μόνος σου και πρέπει να σε εντυπωσιάσω εξηγώντας σου, γίνεται ο μεγαλύτερος ηθοποιός στον πλανήτη!

Προσθέτοντας ανούσια στα αυτονόητα για να γεμίσω και τρίτη παράγραφο, στο blog του Robinson διαβάζω ότι πέμπτη στη λίστα των αγαπημένων του περσινών ταινιών ήταν ο Speed Racer (2008), δαγκωματιά γούστου και διορατικότητας. Από τις αντίστοιχες σημειώσεις του Gervais για τη παραγωγή επιλέγω, τυχαία εφόσον είναι αρκετές και αβανταδόρικα ομολογουμένως, τη δήλωση του JJ Abrams πως υπάρχει σημαντική κωμωδία και αυτή είναι η Ψευτιά. Με τα πολλά έμαθα πως όσοι κατέχουν το θέμα είναι σε θέση να κάνουν παρατηρήσεις και να βγάζουν συμπεράσματα, οπότε υποχρεούμαι να εξάγω τυφλά, ασαφώς, και εξαιρετικά πιθανά ανακριβώς ότι ο Gervais γίνεται σταρ στην Αμερική του γυναικείου κοινού που αποφεύγει ως λιβάνι οποιονδήποτε υποφέρει από ατέλειες στην επιδερμίδα, μικρή γλώσσα και χαλαρούς προκοιλιακούς. Για διευκόλυνσή μου, συνενώνω τα σημεία του μπούσουλα όπου θα πρέπει να συμπληρώσω κενά με επιτακτικού ύφους απαγγελία του IMDb και με προβλέψεις που θα ήταν δικές μου αν δεν είχα διαβάσει να τις κάνουν όλοι, και κλείνω ζωγραφίζοντας έναν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη σεναριογράφο και σκηνοθέτη και για δεύτερη πρωταγωνιστή που ακολουθεί το μονόδρομο του ρομαντικού (όσο και το Ghost Town (2008) του πρώτου μεγάλου ρόλου του) και χτυπητού (όσο και η παλινδρόμηση του τίτλου ανάμεσα σε This Side of the Truth και The Invention of Lying) νερού στο ευφυές, αδέξιο, συμπαθητικό, βρετανικό χιούμορ του.


4 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Μιας και.. δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα, το κείμενο είναι από τη σκοπιά κάποιου που αγνοεί (αντί να ομολογεί) ψέματα, προσποιήσεις, αντιγραφές και αερολογίες. Περισσότερη πλάκα, σε καμιά ταινία που βάζει την ανθρωπότητα να καταπίνει τον ορό της αλήθειας, όταν βγει.

  2. cheaptalk said

    BTW, καναδυο θαυμαστικά εκτός παρένθεσης που εμφανίζονται στο κείμενο, είναι.. συλλεκτικά, αφού 2-3 φορές εμφανίστηκαν ποτέ στις Μάζες (και δεν είμαι σίγουρος αν ήταν κανένα αυθεντικό και όχι ειρωνικό).

  3. mike said

    paidia, den leitourgei to international/uk trailer. gia rixte mia matia please.

  4. cheaptalk said

    Fixed. Sorry, αρχικά λειτουργούσε όταν το ανέβασα, αλλά μετά το "φτιάξαμε" καλύτερα :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.