Hangover σημαδεύει γενιές

Το Hangover (2009) είναι η μεγαλύτερη ενήλικη κωμωδία των εποχών, όπως ανακοίνωσε επίσημα χτες η σελίδα του στο facebook, όπως πανηγύριζαν οι των πανηγυριών τουλάχιστο μια μέρα νωρίτερα, και όπως περίμενες από τη Πέμπτη. Και όπως καταλαβαίνεις, αν μετρήσεις τα χρόνια από τον Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς (1984) και αν δεις το σχετικό πινακάκι όπου τρώνε σκόνη πιο πρόσφατες θρυλικές R-rated παραγωγές σα τους Τρακόσιους (2007) και τους Γαμομπελάδες (2005), αυτό το hangover δε πρόκειται να περάσει με τίποτα για πάρα πολύ καιρό. Και πολύ πιθανά, 25 χρόνια μετά, ακόμα κι αν γυρίζει τη μια φλόπα μετά την άλλη σα γνωστό μαυρούλη με έφεση στα fat suits, ακόμα και τότε ο Zach Galifianakis θα σε κάνει να γελάς σα μικρό παιδί με το που τον βλέπεις να μπαίνει σε πλάνο.

Στο έβδομο σαββατοκύριακό του στην Αμερική το Hangover έκοψε $8,2 εκατομμύρια σε εισιτήρια, πράγμα σχεδόν συγκλονιστικό πια από μόνο του (όταν οι περισσότερες ταινίες εξαφανίζονται ένα μήνα μετά), και ειδικά για μικροπαραγωγή (με προϋπολογισμό $35 εκατομμύρια σύμφωνα με τα γνωστά εκ των υστέρων παραφουσκώματα της Warner και $20-25 σύμφωνα με πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις νωρίτερα). Και πράγμα που σημαίνει ότι "έχει" ακόμα καμιά τριανταριά εκατομμύρια εισπράξεων, που θα το φέρουν να περνάει τον απολογισμό του Star Trek και να κυνηγάει αυτόν του Up, των δυο πιο πετυχημένων από κάθε άποψη μπλοκμπαστεριών της φετινής χρονιάς μέχρι τώρα, μετά τους δεύτερους Transformers που είναι φυσικά σε άλλη κλάση. Στη πραγματικότητα, καμιά $20-30 εκατομμύρια του Up είναι λεφτά δανεισμένα απ' το Hangover, μετρώντας τη πολύ συνηθισμένη πρακτική των μικρών (κάτω των 17) Αμερικάνων να βγάζουν εισιτήρια για παιδικές ταινίες και να βρίσκονται εντελώς.. κατά λάθος σε άλλη αίθουσα στα multiplex. Και η μικρή παραγωγή με τη μεγάλη καρδιά είναι ουσιαστικά ήδη στις 4-5 και πολλές λέω μεγαλύτερες μέχρι και τη λήξη του 2009. Και αν ακόμα δε κατάφερες να αποκτήσεις προοπτική του μεγέθους της επιτυχίας της ταινίας, μέτρα Fast Times at Ridgemont High (1982), American Pie (1999) και Superbad (2007), μέτρα Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή (1984), Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη (1998) και Borat (2006), μέτρα οποιαδήποτε κωμωδία βλέπει κάθε τινέιτζερ στον πλανήτη σαν υποχρεωτικό βήμα ενηλικίωσης για γενιές, και πρόσθεσε και καναδυό φωτογραφίες σου από αυτές που κυκλοφοράνε ακόμα οι φίλοι σου με λεζάντα "ανεκτίμητο".


3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ο για τα πανηγύρια που πανηγύριζε στο facebook είμαι εγώ φυσικά, αλλά όπως και πριν βγει η ταινία στις αίθουσες προσπάθησα να κρατήσω πιο ψυχρή απόμακρη στάση και δεν έβγαλα θέμα. Όταν όμως η Warner είχε τον τελικό απολογισμό του σαββατοκύριακου και έβγαλε τις σχετικές ανακοινώσεις, το πήραν χαμπάρι και το δημοσίευσαν τα μισά διαδίχτυα, και.. το πήρα απόφαση κι εγώ :p

    Και btw, ούτε τη κριτική της ταινίας θα έγραφα αν μπορούσα να βάλω κάναν άλλον να το κάνει.

  2. cheaptalk said

    Συμπληρώνω ότι από την αρχή στις Μάζες έχουμε μια φιλοσοφία, ξεκάθαρα σε όλες τις επιμέρους πρακτικές, ότι τα καλά είναι τώρα και τα καλύτερα έρχονται. Καταλαβαίνω ότι από τη μια η αντίσταση στην αλλαγή αυξάνεται με τα χρόνια και από την άλλη χρειάζεται αρκετή εμπειρία για να "μετράς" ότι γίνεται όσο είσαι μέσα ή όσο το βλέπεις να πλησιάζει. Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω ακόμα και σε μπέμπη με hangover πόσο παράλογο είναι να γεμίζουν όλες οι λίστες (και όχι μόνο οι κινηματογραφικές) με ότι γίνονταν την εποχή που κυκλοφορούσε η γιαγιά μου και κυρίως της προκαλούσε μια φαγούρα σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο κόσμος πατάει το γκάζι όλο και πιο τέρμα, καλό (για τα νεύρα μου αν όχι τιποτάλλο) είναι όσοι δυσκολεύονται να κρατήσουν ισορροπία να ψάχνουν καμιά χειρολαβή και κάνα κάθισμα και να μη βαράνε τον οδηγό και να μη βρίζουν.. τα υπουργεία.

  3. cheaptalk said

    Με 8,6 εκατομμύρια (7,1Μ DVD + 1,6M Blu-ray) πωλήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου, το Hangover έγινε, αναμενόμενα, η πιο πετυχημένη κωμωδία και στο home video. Στις αίθουσες, ο απολογισμός του φιλμ είχε κλείσει νωρίτερα στα $277,3 εκατομμύρια στην Αμερική και στα $460Μ συνολικά.

    Το προηγούμενο ρεκόρ είχε το My Big Fat Greek Wedding (2002) ενώ το 2009 μόνο το Twilight (2008) έσμπρωξε περισσότερα δισκάκια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.