Iron Man 2 (2010): Blood in the water trailer

Δες/Κρύψε το teaser

Για να εισάγει την μπλοκμπαστερική περίοδο, αμέσως μετά την... καλλιτεχνική φιέστα των προχθεσινών Όσκαρ, το ίδιο βράδι της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του στο Jimmy Kimmel Live o Tony Stark, στο πρώτο ολόκληρο trailer του πολυαναμενόμενου Iron Man 2 (2010). Λίγο πριν την πρεμιέρα του στην τηλεόραση, είχε αρχίσει να μοιράζει εκρήξεις και στα δίκτυα, απλώνοντας σκηνές που σου είχε δείξει και στο πρώτο teaser πριν μερικούς μήνες και προσθέτοντας και καινούριες, για να σου συστήσει μερικούς απ’ τους χαρακτήρες που περίμενες και να σου δώσει και μια καλύτερη εικόνα του εύρους της ιστορίας, που βρίσκει τον Tony Stark να ολοκληρώνει το outing του ως Iron Man, κι αυτό, αναμενόμενα, να προκαλεί μια κάποια επιθετικότητα απ’ τα διεστραμμένα πνεύματα που θέλουν να σκορπίσουν το χάος στον πλανήτη.

Έτσι λοιπόν ο Whiplash, σου δίνει μια καλύτερη ματιά στο τι μπορεί να κάνει με τη στολή του και κυρίως με τα μαλλιά του και πόσο βαριά είναι η ρωσική προφορά του, ο Justin Hammer που τον χρηματοδοτεί, κάνει την εμφάνισή του πολύ νεότερος απ’ ότι ίσως τον θυμάσαι στα comics, φέρων τη φάτσα του Sam Rockwell που αρχικά εξεταζόταν ως υποψήφιος για το ρόλο του Stark, κι ο Samuel L. Jackson κάνει το πέρασμά του σε mute-mode για να σου θυμίσει πως, παρά τις αρχικές οικονομικές ασυμφωνίες, έχει ήδη κλείσει συμβόλαιο για να ενσαρκώσει το χαρακτήρα του Nick Fury, ηγέτη της διακομικής αρμάδας υπερπρακτόρων της Marvel με το ακρωνύμιο SHIELD, σε εννιά (9) συνολικά ταινίες, όχι απαραίτητα με τις λέξεις Iron και Man στον τίτλο.

Η πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση βέβαια, περισσότερο κι απ’ την μουγκή της Scarlett Johansson με το ολόσωμο δερμάτινο κοστούμι της Natasha Romanoff/Black Widow (αμφιβόλου ηθικής, μυστική πραχτόρισα της SHIELD), είναι αυτή του (υποψήφιου για Όσκαρ Α’ Ανδρικού) Don Cheadle, στο ρόλο του καλού φίλου και διακριτικού συνδέσμου του Tony Stark με την αμερικανική πολεμική αεροπορία, του James “Rhodey” Rhodes. Χαρακτήρα που θα θυμάσαι απ’ την πρώτη ταινία να φέρει τη φάτσα του (υποψήφιου για Όσκαρ Α’ Ανδρικού) Terrence Howard, σ’ ένα ρόλο που είχε μικρό, αλλά σημαντικό εύρος στην πρώτη του εμφάνιση, και που προκάλεσε όμως αρκετούς πονοκεφάλους για την δεύτερη, τόσο στους παραγωγούς που στην πρώτη ταινία του είχαν εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη αμοιβή απ’ όλο το cast (ακόμη κι απ’ του Robert Downey Jr), όσο όμως και στον Jon Favreau, που απ’ ότι λένε οι πηγές, έμενε συνεχώς ανικανοποίητος απ’ τις αποδόσεις του ακριβοπληρωμένου του δευτεραγωνιστή, σε βαθμό που όταν έκατσε να γράψει το σενάριο της δεύτερης ταινίας, έψαχνε με το σεναριογράφο του, τρόπους να μικρύνει το χαρακτήρα, παρά τις ανάγκες της ιστορίας να του δώσει πιο στιβαρή παρουσία, όπως μαρτυράει και το trailer. Ενθαρρυμένη απ’ τη δυσαρέσκεια του σκηνοθέτη της, η Marvel άρπαξε την ευκαιρία κι εμφανίστηκε στους ανθρώπους του Howard με μια περικοπή αμοιβής της τάξης του 50% με 80% σε σχέση με την πρώτη του τιμή, αναγκάζοντάς τον πρακτικά να αρνηθεί κι ανοίγοντας έτσι τον ρόλο για τον Cheadle, που δέχτηκε απνευστί, χωρίς ιδέα για το πού πάει ο χαρακτήρας. Αλλά μπορείς να υποθέσεις ότι το ντύσιμο με τη στολή του War Machine, ήταν ανταμοιβή αρκετή κι ας τη δέχτηκε έτσι αβλεπί. Όπως αβλεπί είχε δεχτεί κι ο Rockwell το ρόλο του Hammer που δεν είχε ιδέα ότι υπάρχει, κι όπως αβλεπί σε βλέπω να βλέπεις κι εσύ, το δεύτερο κομμάτι του franchise που έχτισε ο Favreau με βλέψεις τριλογίας, καταφέρνοντας στην πρώτη ταινία όχι μόνο να καλύψει το budget του απ’ την πρώτη βδομάδα προβολής, αλλά να φτιάξει και κινηματογραφικό υπερήρωα που αχρήστευσε το προαπαιτούμενο της αναγνωρισιμότητάς του στις χρωματιστές σελίδες, ως δείκτη επιδραστικότητάς του στις οθόνες.


Previously on Movies for the Masses: Shelter (2010): Non-remake trailer

2 Responses so far.

  1. KilliK said

    Εχω κακο προαισθημα για αυτην την ταινια.Το τραιλερ πρακτικα ειπε ολο το στορυ,τα εφε δειχνουν πολυ χειροτερα απο την πρωτη ταινια και μου φαινεται τον χαρακτηρα του Σταρκ τον εχουν ξεχειλωσει (το κλασικο συνδρομο των σηκουελς).

    Γενικα κατι δεν μου κολαει καλα με οτι εχω δει μεχρι τωρα για την ταινια.Παντως θετικο ειναι οτι δεν εχουν τον Terence,διοτι πραγματι ηταν το μελανο σημειο της πρωτης ταινιας.

  2. Anonymous said

    My opinion...3 jews in a movie is a crowd!!!
    8a xarw mono to mastigwma se metalika kolarakia apo Mickey!!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.