The Amazing Spider-Man (2012): Εκτεταμένο teaser

The Amazing Spider-Man - Teaser #2
Δες/Κρύψε το teaser #1

Σα τη κατάληξη ενός event που προσπάθησε να.. καταλάβει τον κόσμο με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Ρίο και το Λονδίνο, η Sony παρέδωσε χτες στη διαδιχτυακή δημοσιότητα ένα ακόμα προωθητικό βίντεο για τον Amazing Spider-Man (2012) του Ιουλίου, το οποίο μπορείς να το πεις και τρέιλερ, αν και στη πραγματικότητα είναι το δεύτερο τίζερ για τη παραγωγή, ρίχνει μεν μια πιο εκτεταμένη ματιά στον ήρωα κουστουμαρισμένο, αλλά ούτε περισσότερα για τη πλοκή αποκαλύπτει, ούτε για τον πρώτο μεγάλο αντίπαλο του ανθρώπου-αράχνη, τον δόκτορα Curt Connors με το βλέμμα της σαύρας. Και η πλοκή, η ιστορία που έχει να αφηγηθεί, είναι βέβαια το βασικότερο στοιχείο της επανεκκίνησης του franchise, αν όχι τιποτάλλο, από τη στιγμή που η Sony αποφάσισε να μη προχωρήσει στο Amazing Spider-Man 4, μόνο να αυξάνονται φαίνονται όσοι αμφισβητούν την αναγκαιότητα μιας επαναδιατύπωσης της καταγωγής του ήρωα ζωύφιου. Πράγμα που δε χρειάζεται να πας πέρα από τις αφίσες για να το διαπιστώσεις, το "Untold Story" έχει γίνει ανεπίσημος τίτλος της ταινίας, και το στούντιο έχει ήδη προχωρήσει ακόμα παραπέρα, βάφτισε "The Untold Story Begins" το event του περασμένου σαββατοκύριακου, όπου παρουσίασε, σε S3D, και 8 λεπτά από τη ταινία, μαζί με το νέο τρέιλερ.

Τα συμπεράσματα από το Begins, είτε ήδη γνωστά είτε αμφιλεγόμενα, δύσκολα λες ότι τόνωσαν το ενδιαφέρον του μέσου κοινού για τη παραγωγή· ο Spidey έχει ξεφύγει από τα κόμικ, η τεράστια επιτυχία των δυο πρώτων ταινιών του έκανε τον χαρακτήρα αγαπημένο παγκόσμια, ελάχιστοι αισθάνθηκαν ότι ο Sam Raimi θα μπορούσε να έχει καθορίσει αυτόν τον χαρακτήρα και καλύτερα, ελαχιστότεροι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν μια νέα συνταγή, και ελαχιστότατοι πείστηκαν πως τα υλικά της συνταγής μπορούν να δέσουνε καμιά εύγευστη σούπα, αφού αυτά (τα συστατικά) του χιλιοταλαιπωρημένου κινηματογραφικά Hulk σε γυμνασιακό βραστό νερό φαίνονται: ο έρωτας του Peter Parker για τη Gwen Stacy, με τον Captain Stacy νέμεση για την κρυφή του ταυτότητα, συνθέτουνε κατά κύριο λόγο το δράμα. Στο τρέιλερ, και σε σύγκριση με το τίζερ του καλοκαιριού, διακρίνεις καθαρά πως ο Marc Webb έχει πρόβλημα ακόμα και με τον τόνο στα κάδρα του, τα φίλτρα του άλλαξαν ριζικά θερμότητες, από κει που ψάχνανε μια ξεθωριασμένη indie αισθητική, καίγονται τώρα σε αυτή του.. σουπερμάρκετ, πολύ πιθανά γιατί ο σκηνοθέτης διαπίστωσε πως τα ψηφιακά εφέ σε ψηφιακό βίντεο είναι πιο καρτουνικά απ' όσο μπορούσε να διαχειριστεί. Ο Amazing Spider-Man είναι η πρώτη μπλοκμπαστεριά που γυρίστηκε με τη Red Epic, και έτσι αναμενόμενα λίγο πολύ ο σκηνοθέτης του ψάχνει ακόμα να του βρει αισθητική ταυτότητα, αλλά ακόμα και η απόφαση για πρακτικά εφέ, για αξιοποίηση των πρακτικών δυνατοτήτων της κάμερας, δεν έδωσε μέχρι τώρα αποτελέσματα. Ο Webb θέλησε να αξιοποιήσει το βάρος της κάμερας εκτός και εντός εισαγωγικών, από τη μια για να γράψει σκηνές σε μη ψηφιακό φόντο και από την άλλη για να τις δέσει στους νόμους της φυσικής, αλλά οι από το τίζερ συγκρίσεις με το Mirror's Edge ας πούμε, έχουνε ήδη αποδείξει πως οι "χώροι" που ξεκίνησε να εξερευνάει ο σκηνοθέτης είναι ήδη περπατημένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.



One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Ακόμα πιο συμπυκνωμένα συνοπτικά: η παραγωγή δε μπορεί να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα του reboot, και όσα έχει δοκιμάσει για να διαφοροποιηθεί θετικά από τις ταινίες του Raimi, μάλλον μπούμερανγκ γίνανε, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Οι.. χιλιοτραγουδισμένες στα δίχτυα λεπτομέρειες, όπως οι αλλαγές στη στολή και.. το μαλλί του Andrew Garfield, εμένα δε μου φαίνονται να έχουνε και καμιά σημασία, για την επιτυχία της ταινίας. Σημασία έχει τελικά, και υπερπροφανέστατα, η ιστορία, το πώς θα την αφηγηθεί ο Webb και το ικανό καστ του. Και για την ιστορία έχουμε πολλά να ακούσουμε ακόμα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.