Jon Stewart, Oscar Host

Τέλειωσαν οι μέρες με γεύση καραμέλα κανέλα, που ο Άρχοντας σάρωνε τα ταμεία κάθε Χριστούγεννα κι ο Billy Crystal στόλιζε τους συναδέλφους του με σαρκασμό και ειρωνεία στα Όσκαρ, σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε από την περσινή απουσία Νεοζηλανδικού έπους και υπερήλικου λευκού παρουσιαστή.

Απ΄ την περσινή τελετή των Όσκαρ οι διοργανωτές έδειξαν ότι θέλουν να φέρουν τα νιάτα στη σκηνή και να τους δώσουν την καυτή πατάτα της παρουσίασης, και μετά το αναπάντεχο (και αποτυχημένο) πέρασμα του Chris Rock από το κοστούμι του οικοδεσπότη, η Ακαδημία φέτος κάνει άλλη μια ανορθόδοξη επιλογή.

Ο Jon Stewart, έταιρος κωμικός-καμάρι του αμερικανικού τηλεοπτικού Comedy Central, θα είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει, με εξυπνάδα και χιούμορ, να δώσει σπιρτάδα και ρυθμό στην τελετή και να κρατήσει τους θεατές μακριά απ' το τηλεκοντρόλ. Ο Stewart έχει μεγάλο σουξέ στην Αμερική ως anchorman της σατιρικής εκπομπής The Daily Show, την οποία ενδεχομένως να έχετε πετύχει κανένα απόγευμα στο CNN, ενώ μετρά και μια-δυο κινηματογραφικές εμφανίσεις. Ίσως τον θυμάστε από το The Faculty (1998), όπου έπαιζε τον καθηγητή που έφαγε το στυλό στο μάτι, ίσως πάλι και όχι.

Το buzz στο internet για την επιλογή του Stewart δεν είναι πολύ θετικό, ιδίως από τους Αμερικανούς, μιας και δεν εκτιμούν όλοι το τολμηρό και αρκετά βιτριολικό του humour, πιστεύουν όμως πως, μετά το φιάσκο του Rock, δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο αποτυχίας. Προφανώς ξεχνούν τη χρονιά που χρέη οικοδεσπότη τέλεσε ο David Letterman, anchorman αντίστοιχης εξαιρετικά πετυχημένης σατιρικής εκπομπής, ο οποίος χάρισε στο θείο Όσκαρ μια από τις χειρότερες τελετές της ιστορίας του.

Ο Stewart μίλησε για την τιμή που του έκανε η Ακαδημία, στην τελευταία του εκπομπή, λέγοντας ότι "δεν ξέρω πολλά για τις ταινίες, πέρα από το ότι είμαι πολύ κακός σ' αυτές, αλλά ναι, θα παρουσιάσω τα Όσκαρ," λίγο πριν αρχίσει να μιλά για την νοσηλεία του Sharon. Το σχετικό απόσπασμα μπορείτε να βρείτε εδώ για κάποιο διάστημα. Μετά προφανώς θα μετακινηθεί, οπότε θα πρέπει να το ψάξετε με τον τίτλο Sharon Hospitalized.

4 Responses so far.

  1. Loucretia said

    Καλη ιδεα, μηπως θαπρεπε να παρουσιαζει και το Φεστιβαλ Θεσσαλονικης ο Μητσικωστας, τουλαχιστον δεν θα πληττουμε στην απονομη.
    :-ΡΡ

  2. verbal said

    Θα μας κρατούν το ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των απο κάτω εννοείς φαντάζομαι...

  3. Provato said

    νομίζω ότι θα αποτύχει ο τύπος...


    ακόμα δηλαδή και ΑΝ τα καταφέρει έχει τόσο πολύ αρνητικό Press εδώ (βρίσκομαι στην αμερική αυτές τις μέρες και το παρακολουθώ από κοντά)
    που θα τον θάψουν

    αν μη τι άλλο όμως θα είναι ενδιαφέροθσα τελετή...

    μπε μπεεεε

  4. verbal said

    Απ' ό,τι έχω καταλάβει, οι Αμερικανοί δεν τον αντέχουν καθόλου, οπότε απορώ πώς κρατάει τη θέση του στο CNN.

    Εγώ πάντως τον έβλεπα πάλι προχθές, την ώρα του σεισμού, και νόμιζα πως κουνιόμουν απ' τα γέλια.

    Ευελπιστώ να μη βάλει χέρι στα κείμενά του η Ακαδημία, για να το διασκεδάσουμε τουλάχιστον εμείς οι υπόλοιποι.

    Αλήθεια, πώς θα φαινόταν στους Αμερικάνους μια παρουσίαση απ' τον Governator της Καλιφόρνια;

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.