Marie Antoinette (2006): Trailer και παντεσπάνι



Η νέα ταινία της Sofia Coppola ανοίγει στη Γαλλία στις 24 Μαίου, παράλληλα με τη συμμετοχή της στις Κάνες. Και το νέο trailer της, για γαλλική κατανάλωση, ανοίγει με το κωλαράκι της Kirsten Dunst.

Το οποίο (άνοιγμα) βιάστηκαν να αμφισβητήσουν πολλοί. Αλλά είναι χαρακτηριστικό άνοιγμα (λεκάνης) της Κίρστεν. Ε και άμα έχεις δει καμιά candid της, καμιά ταινία της (έστω και σε δεύτερο ρόλο, όπως στην Αιώνια Λιακάδα (2004) π.χ.) ή τουλάχιστο καμιά φωτογραφία της (και καμιά άλλη.. γυναίκα), δε πέφτεις εύκολα σε τέτοιο λάθος. Και άμα βάζαν κωλοκασκαντέρ (ήτοι butt-double) θα βρίσκαν και τίποτα καλύτερο, εδώ που τα λέμε.

Κατά τα άλλα η Coppola δε φαίνεται να είναι τόσο πιστή στο (ιστορικό) πρόσωπο της ηρωίδας της, όσο στο κωλαράκι της πρωταγωνίστριάς της. Και ήδη έχει ξεκινήσει ένας σχετικός ψιλοχαμός στα διάφορα φόρα.

Η πραγματική (αυστριακής καταγωγής) βασίλισσα της Γαλλίας φαίνεται, να μετακόμισε στις Βερσαλίες στα 14 της, να έπινε μόνο νερό Ville d'Avray, να μη γδύνονταν ούτε στο μπάνιο της, να είχε παθιασμένη "σχέση" με τον Axel von Fersen μόνο.. δι' αλληλογραφίας, και να μην έχει ξεστομίσει ποτέ τίποτα για πεινασμένους και παντεσπάνια. Αλλά στη ταινία, πέρα από πολλά ακόμα, ενηλικιώνεται.. απότομα, γυρνάει με μπουκάλες κρασί, φοράει μόνο τη βεντάλια της, και βγάζει και τα μάτια της (εκτός από τα ρούχα της). Ε και δεν αντέχει στο πειρασμό να πει τη πιο ακατάλληλη φρασούλα στη χειρότερη στιγμή.

Πάντως το όλο σκηνικό φαίνεται να σώζει το φυσικό.. σκηνικό των Βερσαλιών, που άνοιξαν ειδικά για τα γυρίσματα ενώ μέρη τους είναι σε φάση συντήρησης. Και το τελικό αποτέλεσμα φαντάζει πανέμορφο στις πρώτες αναλυτικές φωτογραφίες. Ίσως και επειδή δεν.. ακούγονται οι ηθοποιοί (απ' όλο το κόσμο) να μιλάνε με τη φυσική τους προφορά, με τη προτροπή και της σκηνοθέτριας.

Η ταινία ανοίγει στην Αμερική, την οσκαρική περίοδο, στις 13 Οκτωβρίου. Ελπίζουμε εδώ να τη δούμε νωρίτερα, για να κρίνουμε από πρώτο χέρι τις φιλοδοξίες της.


4 Responses so far.

  1. ShoppingTherapy said

    πραγματικά πρωτοποριακό θα ήταν μια πιο ακριβής ιστορικά αναπαράσταση (πλην των κορσέδων). Είναι γνωστό ότι η Μαρία Αντουανέτα δεν είχε καμία επαφή με τον κόσμο και δεν είχε ιδέα τι γινόταν έξω από το παλάτι (όχι ότι αυτό δικαιολογεί κάτι, πέραν του ότι δεν ήταν τόσο ξιπασμένη) . Φυσικά και την περίφημη ατάκα δεν την είπε ποτέ, ασχέτως που το καρβέλι ψωμί είχε φτάσει στην ίδια τιμή με το βαρέλι μπρεντ. Με την επανάσταση, συλλήφθηκε και μπήκε στη φυλακή, όπου και παρέμεινε μέχρι την ώρα της γκιλοτίνας. Μέσα στη φυλακή, γέρασε απότομα και μοναδική της έγνοια ήταν ο γιος της. Μια τέτοια όψη των γεγονότων θα είχε ενδιαφέρον αλλά φαίνεται πως και το Σοφάκι την είδε Hollywood

  2. cheaptalk said

    απ' ότι λένε στα αγγλικά φόρα (γιατί γαλλικά δε ξέρω να πω από πρώτο χέρι) η σοφία δεν ασχολήθηκε πολύ με τη (νο φαν) ιστορία εκτός βερσαλιών.

    πάντως η σκηνή στο τρέιλερ που αποστομώνει το οργισμένο πλήθος είναι φοβερή. και συνέβη και στ' αλήθεια, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα μιας υπηρέτριας, λέει.

  3. Anonymous said

    σιγουρα η πραγματικη ιστορια ειναι πιο συναρπαστικη. διαβαστε το βιβλιο του στεφαν τσβαιχ. ειναι σαν ψυχολογικο αστυνομικο μυθιστορημα.
    γιατι ομως δεν παιχτηκε αυτη η ταινια στην ελλαδα... ενω παιζονται ενα σωρο άλλα ανουσια πραγματα;
    βλεποντας την ταινια ειδικα με αυτην την καταπληκτικη μουσικη, νομιζεις οτι αυτο που βλεπεις ειναι το σημερα ... με αλλα ρουχα!
    Μαγκια της κοπολα...

  4. Sharpedon said

    Θα ψάξω να βρω την ταινία για να κρίνω. Όσον αφορά το κωλαράκι της κορασίδας και την ταινία την ίδια. Το βίντεο αυτό μάλλον δεν παίζει πλέον.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.