Il Caimano (2006): Προεκλογικό trailer



Σειρά χτες, μετά τον Almodóvar τη Παρασκευή, για μια ακόμα αγαπημένη παλιοσειρά των Κανών, τον Nanni Moretti, να συγκεντρώσει τους προβολείς πάνω του. Περίεργα, ή όχι και τόσο, χωρίς πολλά πολλά από τα περισσότερα πρακτορεία μέχρι τώρα.

Κάποιοι χρεώνουν, όψιμα, στο Il Caimano (2006) την ήττα του Berlusconi. Τα γεγονότα λένε ότι παρόλο που βγήκε δυο σαββατοκύριακα πριν τις πρόσφατες ιταλικές εκλογές και βρέθηκε και εισπρακτικά στη κορυφή, δεν έκανε συνολικά ούτε τα εισιτήρια μιας μέρας του Νταβίντση, ας πούμε. Και πήγε κόντρα, γελοιοποιώντας τον πρώην πρωθυπουργό, στις προσπάθειες της αριστεράς να μη δημιουργήσει αντανακλαστικές αντιδράσεις (που θα λειτουργούσαν υπέρ του), οξύνοντας τους τόνους.

Το μικρό θαύμα είναι ότι η ταινία.. βλέπεται και μετά τις εκλογές και πολλοί κριτικοί ορκίζονται ότι θα βλέπεται και χρόνια. Ίσως γιατί, όπως και ο ίδιος ο δημιουργός της αστειεύεται, είναι επιστημονικής φαντασίας. Αναγκαστικά για να ξεπεράσει τους αυστηρούς ιταλικούς νόμους σχετικά με τα επιτρεπτά των ημερών πριν τις κάλπες. Και το τελευταίο παραγνωρίζουν άλλοι, όψιμοι επίσης, κριτικοί που ζητάνε εντονότερο πολιτικό λόγο.. ερμμ.. όψιμα επίσης.

Πάντως, ο κάτοχος του Χρυσού Φοίνικα από το 2001 (με Το Δωμάτιο του Γιού μου), που σάρωσε και στα φετινά βραβεία Di Donatello, δε φαίνεται να 'χει και πολλές ελπίδες σε αυτή τη, φεστιβαλική, προεκλογική κούρσα.

Αντίθετα, το Volver (2006), της άλλης παλιοσειράς, φαίνεται να βρήκε ανταγωνιστή στο Babel (2006) του Alejandro González Iñárritu (του 21 Grams (2003)). Που αγαπήθηκε ομόφωνα στις προβολές για τους κριτικούς και προβάλλεται επίσημα σήμερα. Χωρίς τον Brad Pitt που.. γεννάει. Και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του (προέδρου της κριτικής επιτροπής φέτος) Wong Kar Wai που φαίνεται να είναι στη μεριά όσων ενθουσιάστηκαν από το Southland Tales (2006).


3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    και αν θυμίζει σε κανέναν παραπάνω από.. κάτι η μουσική του τρέιλερ, ας μας διαφωτίσει 8)

  2. cheaptalk said

    τελικά την ίδια περίπου ώρα έβγαλε και το reuters σχετικό θέμα. και μάλιστα θεωρεί τη ταινία "strong contender" για τον φοίνικα.

  3. verbal said

    Έλα μωρέ αυτό του Μπρεγκοβιτς ειναι το τραγουδι, που το'χε κανει με τον Νταλάρα "κι αν σε θέλω, κι αν με θέλεις, τίποτα δε βγαίνει (στο μεσαίο το κατάρτι είμαστε δεμένοι."

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.