On A Clear Day - Review

Μια Ηλιόλουστη Μέρα
(3/5)

Σκηνοθεσία: Gaby Dellal
Σενάριο: Alex Rose
Πρωταγωνιστούν: Peter Mullan, Brenda Blethyn, Sean McGinley

Δείτε/Κρύφτε το trailer v


Ο Frank απολύεται από τη δουλειά στην οποία έχει αφιερώσει όλη τη ζωή. Άνεργος πια προσπαθεί να βρει νόημα στη ζωή του και αποφασίζει να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης, αποδεικνύοντας πως δεν έχει ξοφλήσει ακόμα. Τοποθετημένο στη Γλασκώβη, το On a clear day, μπορεί να σας φέρει στο νου κάτι από Full Monty ή ακόμα και λίγο από Billy Elliot, καθώς μιλά για εργάτες με βαριά προφορά, αλαζονικά αφεντικά, γειτονιές με ομοιόμορφα σπίτια από κόκκινο τούβλο και αμέτρητα pints μπίρας στις pub.

Το «On a clear day» μπορεί να μην είναι τόσο δυνατό, ώστε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, αλλά διαθέτει στιγμές γέλιου και συγκίνησης και κυρίως στιγμές παρέας, καθώς οι φίλοι είναι αυτοί που δεν αφήνουν τον Frank να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Η ταινία λειτουργεί επίσης καλά στις λεπτομέρειες, παρουσιάζοντας τη καθημερινότητα των εργατών, την ανεργία σε μεγάλη ηλικία, αλλά και το πώς μπορεί να διαχειριστεί κανείς την απώλεια (ο Frank έχει χάσει ένα γιο από πνιγμό στη θάλασσα).

Το πιο σημαντικό προσόν της ταινίας, εκτός από τις πολύ καλές ερμηνείες (συμπεριλαμβανομένης της "συζύγου" Brenda Blethyn του Little Voice) είναι η συμπάθεια που καταφέρνει να προκαλέσει για τους ήρωές της, και αυτό το πετυχαίνει χάρη στην αξιοπρέπεια (και το χιούμορ) που τους διακρίνει. Φυσικά η προσπάθεια του Frank να κολυμπήσει ως τη Γαλλία, δε θα επηρεάσει μόνο τον ίδιο, αλλά θα αλλάξει και όλους τους φίλους του, που του συμπαραστέκονται και θα τους κάνει πιο αποφασιστικούς για τα μικρά καθημερινά πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Θα διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή και θα γίνουν πιο ειλικρινείς ως προς αυτά που θέλουν, ως προς τους άλλους και τον εαυτό τους.

Ναι, πρόκειται για μια feel good ταινία!


Δείτε/Κρύφτε τις αίθουσες που ανοίγει v

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το DVDclub και ισχύει για τη πρώτη βδομάδα προβολής

- Odeon Μαρουσι 3 (Dolby Surround)
Λεωφορος Κηφισιας 215 - Μαρούσι - Tηλ. 21 0 6128993
18:10 - 20:30 - 22:45

- Αλεξανδρα Nescafe (Dolby Surround)
Πατησιων 77, Πεδίον Αρεως - Tηλ. 21 0 8219298
21:00 - 23:00

- Αννα Ντορ
Πλατεία Γλυφάδας - Γλυφάδα - Tηλ. 21 0 8946617
21:00 - 23:00

- Εμπασσυ Filmnet Odeon (Dolby Surround)
Πατριαρχου Ιωακειμ 5, Κολωνακι - Tηλ. 21 0 7220903
18:00 - 20:15 - 22:30

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    για να πω κι εγώ τον.. καλό μου λόγο, το ντιβιντί της ταινίας ήταν ο καλύτερος σύντροφός μου, για καμιά βδομάδα τουλάχιστον, τα βράδια για να με πάρει ο ύπνος.

    κατά τα άλλα, είναι πολύ τυπική δουλειά ενός εξίσου τυποποιημένου πια genre (που εποχές full monty). και όσοι θέλουν μια πολύ καλύτερη πρόταση στο ίδιο στυλ (και βασισμένη μάλιστα σε πραγματική ιστορία) ας κοιτάξουν προς ωκεανία (νέα ζηλανδία) και το the world's fastest indian. όπως προτείνουν και οι αμερικάνοι κριτικοί που τις έχουν δει ήδη και τις δυο.

  2. ShoppingTherapy said

    έτσι κι αλλιώς δε βγήκε παρά σε ελάχιστες αίθουσες...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.