Pac Man: Trailer για ένα blockbuster



Ξεχάστε φίδια και αεροπλάνα γιατί το πραγματικό sleeper hit του καλοκαιριού απειλεί να γίνει μια κίτρινη μπίλια που τρώει τελίτσες αποφεύγοντας χρωματιστά φαντάσματα.

Εδώ και δυο μέρες που έσκασε μύτη το trailer στο IFILM και στο YouTube προσπαθώ να βρώ, όπως όλοι, αν είναι for real, όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του. Πραγματικότατες είναι βέβαια οι τουλάχιστον 300.000 θεάσεις του. Και αναμένεται συνέχεια.

Πραγματικά είναι και τα δικαιώματα παραγωγής της ταινίας που κατέχει η Crystal Sky από το 2002. Και πραγματική είναι και η πρόθεση του CEO της, Steven Paul, να τα εξασκήσει, σύμφωνα με τη συνέντευξή του, πριν μερικούς μήνες, στο Gamecloud. Υπαρκτό είναι, τέλος, το θανάσιμο μίσος των gamers τόσο για τον Paul όσο και για τον Uwe Boll, αφού οι κινηματογραφικές μεταφορές παιχνιδιών και από τους δυο δεν ήταν και ότι καλύτερο στην ιστορία της 7ης τέχνης. Στη πραγματικότητα είναι το καλύτερο.. γέμισμα για το Βottom 100 του IMDb.

Ανύπαρκτα είναι, φαινομενικά, τα έσοδα των παραγωγών και άπειρες οι θεωρίες για τους ποιους δουλεύουν για να βγάλουν λεφτά. Ανύπαρκτη είναι όμως και η σχέση τους, μέχρι τώρα, αφού ο Boll διευθύνει τη δικιά του εταιρεία (παραγωγής). Άρα τα credits του trailer (με τον Uwe Boll να παρουσιάζει παραγωγή του έτερου θανάσιμα αγαπημένου Paul WS Anderson) είναι παράταιρα. Και το εξαιρετικά πιθανότερο είναι να αποτελούν πισωδούλεμα του 20χρονου Scott Gairdner προς όλη τη σχετική βιομηχανία.

Γλυκιά φάση πάντως.


Previously on Movies for the Masses: Trailer mashups: Πέρασμα στο mainstream

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Οι ταινίες της τριάδας είναι τόσες πολλές (και όχι απαραίτητα όλες κακές) που δεν ασχολήθηκα να τις αναφέρω. Υπάρχει και το IMDb.

  2. the ibt said

    Δεν είναι πολύ handmade και φτηνό για να είναι αληθινό;

    Εκτός κι αν μιλάμε για ένα τόσο low budget blockbuster...

  3. cheaptalk said

    Ε έχει γράψει διάφορες μισοπιστευτές δικαιολογίες ο άλλος στη σελίδα του. Αλλά όλες μαζί κι αυτές δε στέκουν.

    Π.χ. στη αρχή έλεγε ότι ήταν pre-production γι αυτό και το ψηφιακό. Μετά έλεγε ότι είναι πολύ φτηνή η παραγωγή. Τώρα που (ξαναματα)κοίταξα λέει ότι είναι στο post-production και ο Boll είναι απασχολημένος στο Donkey Kong :p

    Βασικά το "blockbuster" είναι προφανώς ειρωνικό (αφού άνοιξε η σεζόν τους) όπως και η όλη φάση. Απλά εμείς ούτε εύπιστοι και ανυποψίαστοι είμαστε αλλά και συνήθως τσεκάρουμε και λίγο πριν γράψουμε για να είναι ολοκληρωμένο και το (ενδιαφέρον) στόρι.

    Και η ουσία, στη περίπτωση που σου ξέφυγε, είναι ότι οι gamers strike back, με τα περιορισμένα, προς το παρόν, ψηφιακά τους μέσα :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.