Zidane (2006): Trailer αποχαιρετισμού σε ένα μύθο



Στις 26 Απριλίου 2006, ο Zinédine Zidane ανακοίνωσε ότι θα κρεμάσει τη φανέλα του μετά το Μουντιάλ. Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2005, είχε επιτρέψει στις 17 κάμερες των Douglas Gordon και Philippe Parreno να είναι όλες στραμένες πάνω του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα "πορτρέτο του 21ου αιώνα", το.. Zidane, Un Portrait du XXIe Siècle (2006). Που απ' ότι φαίνεται θα 'ναι τόσο πομπώδες όσο και ο τίτλος του.

Update: Είναι αλήθεια ότι μετά το χτεσινοβραδυνό (1 Ιουλίου), για μια ακόμη φορά, ξεβράκωμα της Βραζιλίας, η γλυκιά πικρή μουσική των Mogwai είναι πραγματικά ο καλύτερος απο-χαιρετισμός σε ένα πραγματικό μύθο. Που τον είχαμε ψιλοξεχάσει τα τελευταία χρόνια στο περιφερόμενο τσίρκο της Ρεάλ αλλά φρόντισε να έχει κάνει ήδη (πριν τα ημιτελικά) τη πιο λαμπρή έξοδο ποδοσφαιριστή. Ever.

Και μ' αυτή τη ματιά πια, το arty, επίμονο, θολό, βλέμα της κάμερας είναι η πιο εκωφαντική μη-δήλωση ενός σεμνού ημίθεου ανθρώπου.

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Και αφού (ξανά)γάμησε και τη Βραζιλία , ο τεράστιος αυτός παίκτης (γιατί σε τέτοιους αγώνες φαίνονται τα @@) φαίνεται ότι δημιουργεί πανικό στο δίκτυο. Αφού δε πέρασε μισή ώρα απ' το τέλος του αγώνα και ήδη έχουν μπει καμιά δεκαριά να δουν το (νόμιζα ξεχασμένο) τρέιλερ!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.