Ο Daniel Craig Λόρδος


Ένας ακόμη φανταστικός κόσμος θα προστεθεί στα σινεματικά όνειρά μας πολύ σύντομα. Η τριλογία του Philip Pullman δε μπορούσε να περιμένει άλλο και τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας ξεκινούν στις 4 Σεπτεμβρίου στη Βρετανία, όπως έγραφαν όλο το σαββατοκύριακο οι εφημερίδες. Η επιλογή του Daniel Craig στο ρόλο του Λόρδου Άσριελ δεν πείθει ακριβώς --μα, πως γίνεται κάποιος που μοιάζει με ρώσο μετανάστη να υποδυθεί τον ευγενή;

Η Nicole Kidman πάντως στο ρόλο της σκληρής, icy και chic Mrs. Coulter δίνει ελπίδες για επιτυχία μεγαλύτερη από όση είχε η Tilda Swinton ως κακιά μάγισσα χαμένη στον κόσμο της ντουλάπας. Η δωδεκάχρονη Αγγλιδούλα Dakota Blue Richards (νέα Dakota εν όψει, που εύχομαι να σβήσει τη Fanning από το χάρτη) θα είναι η Lyra Bellaqua που θα παρατήσει τα πλούτη και την ξενοιασιά της για να σώσει το φίλο της Will.

Το His Dark Materials: The Golden Compass(2007) ανήκει στο νέο υβριδικό είδος ταινιών για φανταστικούς κόσμους, που είναι φτιαγμένες για παιδιά και ενήλικους μαζί. Και όπως κάθε παιδική-αλλά-όχι-μόνο ιστορία που σέβεται τον εαυτό της έχει έστω ψήγματα ρομαντικού ενδιαφέροντος. Ενώ η μικρή της ηρωίδα, η Lyra, δεν πορεύεται μόνη. Τη συνοδεύει το "δαιμόνιό" της, ήτοι ζωόμορφο πλάσμα που αλλάζει μορφή ανάλογα με τη διάθεση του κατόχου του --έχουν από ένα τέτοιο όλοι στον κόσμο του Pullman.


Previously on Movies for the Masses: Ο Mel Gibson κομάντο της Hezbollah

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Δε ξέρω τι λέει η estelle για ενδιαφέροντα, αλλά εμένα μόλις μου πε ο rotweiler ότι το σεξ είναι στο δεύτερο βιβλίο :p

  2. verbal said

    O Δελτίος Τύπου ενημερώνει:

    "H New Line έβγαλε στο διαδίκτυο στις 7 Δεκεμβρίου, την επίσημη ιστοσελίδα της πολυαναμενόμενης φανταστικής περιπέτειας ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ (www.goldencompassmovie.com). Το λανσάρισμα της ιστοσελίδας έγινε ένα ακριβώς χρόνο πριν την επίσημη κινηματογραφική έξοδο της ταινίας στις αίθουσες.
    [...]
    Σε αυτήν τη φάση, η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει αποκλειστικό υλικό σχετικά με την παραγωγή της ταινίας και φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο σε 11 γλώσσες."

    απ' τις οποίες 11 γλώσσες, καμία δεν είναι τα Ελληνικά, συμπληρώνω εγώ.

  3. cheaptalk said

    Η New Line έστειλε στο μισό δίκτυο σήμερα ένα μάτσο φωτογραφίες απ' τη ταινία και μπορείς να τις δεις, μαζί με καναδυό που 'χαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, στη σχετική σελίδα του ComingSoon. Ενώ η εταιρεία απ' ότι φαίνεται έχει ήδη αναθέσει στον Hossein Amini να κάνει σενάριο το δεύτερο βιβλίο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.