Entre ses Mains (2005)

Ανάμεσα στα Χέρια του
(1/5)

Σκηνοθεσία: Anne Fontaine
Σενάριο: Dominique Barbéris (νουβέλα), Julien Boivent, Anne Fontaine
Παίζουν: Benoît Poelvoorde, Isabelle Carré

Δες/Κρύψε το trailer


Από τότε που ένας φίλος μου είπε ότι αν θάβω τα πάντα ανεξαιρέτως θα καταλήξω καρικατούρα και θα χάσω κάθε αξιοπιστία, με πιάνει πονοκέφαλος όποτε αισθάνομαι ότι πρέπει να πω όχι ιδιαίτερα επαινετικά λόγια. Όμως, δεν είναι λογικό τα standards κάποιου που βλέπει ταινίες με το τσουβάλι να είναι λίγο πιο υψηλά από κάποιου που βλέπει σπανιότερα; Και, μήπως φταίω εγώ για την καλοκαιρινή ανυδρία;
Μετά φόβου θεού λοιπόν, θα... ψιθυρίσω ότι η νέα ταινία της Anne Fontaine είναι όχι και τόσο καλή, σίγουρα όχι όσο κάποιες παλιότερές της. Φταίει λίγο και το κατεξοχήν ντόπιο καστ —μας καλόμαθε με τους διεθνείς σταρ της Nathalie... (2003) και τώρα ένας Βέλγος κωμικός και μια Γαλλίδα Nicole Kidman μας πέφτουν λίγοι. Στην ταινία παρουσιάζεται επίσης, ως κόρη της πρωταγωνίστριας, η γαλλική απομίμηση της Dakota Fanning!

O Laurent (Benoît Poelvoorde) που εργάζεται ως κτηνίατρος, γνωρίζει μια ασφαλίστρια και της γίνεται τσιμπούρι. Η Claire (Isabelle Carré) είναι παντρεμένη, έχει μια κορούλα και παγερό ύφος, αλλά δεν του κόβει τον αέρα. Όχι μόνο αυτό, αλλά τελικά αρχίζει να αισθάνεται μια παράξενη έλξη γι' αυτόν και αποζητάει να έρθει πιο κοντά του, αυτός όμως κρατάει σχετική απόσταση. Κάνουν πολλές βόλτες στην πόλη, ανταλλάζουν επισκέψεις και η ταινία προχωράει με τέτοιους χαλαρούς ρυθμούς, κάθε τέταρτο μαθαίνουμε και ένα νέο στοιχείο, ώσπου να αποκαλυφθεί η πραγματική φύση του κτηνίατρου και... να τελειώσει η ταινία.

H Fontaine, ενώ καταπιάνεται με υλικό κατάλληλο για ψυχολογικό θρίλερ, δε φαίνεται να στοχεύει ούτε στη δημιουργία σασπένς ούτε στην εμβριθή μελέτη των χαρακτήρων. Εξαιτίας των άσκοπων σκηνών και των ανέκφραστων προσώπων, δε θα μάθουμε ποτέ τι έχουν οι δυο πρωταγωνιστές μέσα στο κεφάλι τους, ούτε τι ακριβώς ήθελε να καταφέρει η σκηνοθέτρια. Η σκηνοθεσία λοιπόν κάπως άτονη, το σενάριο ολίγον χαλαρό, οι ερμηνείες το ίδιο—παρόλο που το πρωταγωνιστικό ζεύγος προτάθηκε για Cesar καλύτερης ερμηνείας. Βλέπουμε αρκετά τους δρόμους και την κεντρική —υποθέτω— πλατεία της Lille με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και επιβεβαιώνουμε ακόμη μια φορά πόσο αγαπούν τα λούνα-παρκ τα ζευγαράκια κάθε κινηματογραφικής ηλικίας. Επίσης παρατηρούμε πόσο ενοχλητικό είναι να μην προσέχει τις λεπτομέρειες η ενδυματολόγος: σε όλη τη διάρκεια της ταινίας αναγκαζόμαστε να ανεχθούμε την άνοστη γκαρνταρόμπα και κυρίως το υπερβολικά φαρδύ και κακόγουστο γκρι παλτό της καλλίγραμμης Claire.

Ταινία, εν ολίγοις, για κατανάλωση από τους κατοίκους της Lille και των περιχώρων, εμείς καλύτερα να πάμε για μπάνιο καλοκαιριάτικα.

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για τη πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΑΘΗΝΑΙΑ REFRESH CINEMAS
Χάρητος 50, Κολωνάκι (στάση Μετρό Ευαγγελισμός), 2107215717.
Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΝΕΑΠΟΛΗ - ΓΚΥΖΗ
ΕΛΛΗΝΙΣ
Λ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι, 2106464009.
Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚHΦΙΣΙΑ
ΧΛΟΗ
Κασαβέτη 17, Κηφισιά, 2108011500.
Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00


Τη κριτική επιμελήθηκε η estelle του Scarlet Carpet

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.