Arthur and the Minimoys (2006): Besson's last film trailer



Θέλω να φροντίσω λίγο τους συμπολίτες μου. Θέλω να φροντίσω τον πλανήτη μου [...] Θέλω να κάνω πολλά πράγματα.

Η είδηση της αποχώρησης του Luc Besson από τη σκηνοθετική καρέκλα, μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε. Το έδαφος είχε ήδη προετοιμαστεί από καιρό (οι ψίθυροι περί αυτού έδιναν και έπαιρναν τον τελευταίο μήνα). Χθες όμως ο 47χρονος Γάλλος αποφάσισε να βγει ο ίδιος και να ενημερώσει το κοινό του για τα μελλοντικά του σχέδια, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Και κάπως έτσι κλείνει τον σκηνοθετικό του κύκλο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την παραγωγή ταινιών. Και κάπως έτσι αφήνει τους fans του να ταράξουν στα rewind τα Nikita (1990), Leon (1994), 5th Element (1997) - φροντίζοντας όμως να κλείσει το 2006 με 2 νέες ταινίες. Πρόκειται για τα Angel-A (2005) και Arthur and the Minimoys (2006) τα οποία αναμένονται στις Η.Π.Α. στο τέλος του χρόνου.

Το τελευταίο είναι ένα animation φαντασίας με μεγάλα ονόματα στο σπικάζ (Madonna, David Bowie) και τον πιτσιρικά Freddie Highmore, από το Charlie and the Chocolate Factory (2005), στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Besson, στο πρώτο του - και τελευταίο - φιλμ αυτού του είδους, παρουσιάζει την ιστορία του Arthur ο οποίος είναι υποχρεωμένος να μεταφερθεί στον μίνι κόσμο των... Minimoys για να βρει ένα θησαυρό και να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού του. Η ταινία είναι "γυρισμένη" με την τελευταία λέξη της animation τεχνολογίας και έχει ήδη παραδώσει τα δικαιώματά της για τη δημιουργία και βιντεοπαιχνιδιού, κάτι που αποκαλύπτει την επιθυμία του studio να το κάνει holiday hit (και του Besson να ξεπεράσει το καλύτερό του box office άνοιγμα - τα $17εκ. του 5ου Στοιχείου).

Δες/Κρύψε το trailer του Αngel-A (2006)
Δες/Κρύψε το teaser του Arthur et les Minimoys (2006)


Previously on Movies for the Masses: All the King's Men (2006): Toronto gala trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Βασικά πρέπει να τον κάνουν μεσιέ ή δε ξέρω τι, οι Γάλλοι. Αν σήμερα λες "γαλλική ταινία" χωρίς το χαρακτηριστικό ξίνισμα στο στόμα σου (και στις φάτσες όσων το ακούνε) σε αυτόν το χρωστάνε.

  2. cheaptalk said

    Πέρασα το τρέιλερ στα αγγλικά που δε μπορούσαμε να το βρούμε νωρίτερα γιατί το επίσημο site ήταν σε φάση συντήρησης. Άφησα και το γαλλικό πάντως (κρυμμένο) γιατί για κάποιο λόγο μου ακούγεται καλύτερο :p

  3. cheaptalk said

    Ε βέβαια άμα βρει κάνα καλό script όλο και καμιά ταινία θα γυρίσει λέει τώρα ο πρώην σκηνοθέτης :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.