Νύχτες Πρεμιέρας 2006: Jesper Ganslandt interview



Ζαλισμένος απ’ το ταξίδι και την αϋπνία, και με πέντε ώρες ύπνου σε έναν καναπέ στο Amsterdam να αναπληρώνει 48 ώρες τρεξίματος, ο Jesper Ganslandt μόλις που άρχισε να βλέπει τι σημαίνει κούραση. Ο 25χρονος Σουηδός έφτασε χθες τα ξημερώματα στην Αθήνα, σε ένα ταξίδι αστραπή, για να παραλάβει τη Χρυσή Αθηνά απ’ την επιτροπή των Νυχτών, και να δυναμώσει τη μέθη της επιτυχίας που ξεκίνησε την περασμένη βδομάδα με την επιλογή της ταινίας του για εκπροσώπηση της Σουηδίας στα επερχόμενα Όσκαρ. Ένα είδος success story που κι εδώ ακόμα να τελειώσει, προκαλεί ανατριχίλες.

Επόμενη στάση για τον Ganslandt και το Farval Falkenberg, το φεστιβάλ του Ρέκγιαβικ, όπου αυτός κι ο John Cameron Mitchell μοστράρουν πια ως τα μεγάλα ονόματα. Όμως ο σκηνοθέτης θα κόψει για λίγο τις πτήσεις, προτιμώντας να τελειώσει το επόμενο σενάριό του, και ίσως για να φυλάξει δυνάμεις για το jetlag απ’ το ενδεχόμενο ταξίδι του στο Hollywood, το Φλεβάρη. Για να σταθεί δίπλα σε εκλεκτούς κυρίους όπως ο Guillelmo del Toro κι ο Pedro Almodovar. Φαντάζεσαι; Ίσως στείλει πάλι το τριο των πρωταγωνιστών του, να πουν και στους Ρεκγιαβίτες τι να κάνουν αν δεν τους αρέσει η ταινία.

Με τη συνέντευξη το φετινού νικητή της Χρυσής Αθηνάς, το Movies for the Masses ξημερώνει τις φετινές του Νύχτες. Ευχαριστεί την Άντζυ και τα άλλα παιδιά του γραφείου τύπου της διοργάνωσης, και περισσότερο και πάνω απ’ όλους, τη Βάσω και τη Λήδα της artache, για την υπομονή και την κατανόηση στις ιδιότυπες συνεντευξιακές μας μεθόδους κι απαιτήσεις. Σας φυλάμε μια θέση στον παράδεισο, κορίτσια.

4 Responses so far.

  1. verbal said

    συγχαρητήρια βέβαια αξίζει κι η Aριάνα της Hollywood, που τσίμπησε την ταινία απ' την πρώτη της κιόλας προβολή, για να τη διανείμει στην Ελλάδα

  2. cinemad said

    Το τρελό activity αυτή η Αριάνα. ;-)

    Ήταν ήδη «τσιμπημένο» το εργάκι, μεσιέ.

  3. Anonymous said

    χε χε ! εδω τρελό "activity" !!!
    ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια και των δύο σας...απο εδώ και πέρα ελπίζω και οι υπόλοιποι που δεν κατάφεραν να δουν την ταινία στο φεστιβάλ, να είναι τόσοι που θα έχει νόημα η απόφασή μας να βγει η ταινία στις αίθουσες...
    Good Luck! αν και μια ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ, δεν φέρνει πάντα την άνοιξη .....

  4. verbal said

    My bad, η ταινία δεν τσιμπήθηκε απ' την πρώτη της προβολή στην Ελλάδα, τσιμπήθηκε απ'το toronto κιόλας.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.