Screencap: Το πρώτο αίμα της Όντρεϊ Βου


Στο ερειπωμένο Σκιντ Ρόου του Λος Άντζελες ο Σίμουρ τα φέρνει βόλτα δουλεύοντας σε ένα ανθοπωλείο. Όταν τα ξαναματακάνει μαντάρα στο ντελίβερι σε ένα οδοντίατρο και τ' αφεντικό τον διώχνει, του λέει για ένα εξωπραγματικό φυτό που καλλιεργεί. Την Όντρεϊ Τζούνιορ που κατά.. σύμπτωση έχει το ίδιο όνομα με τη γκομενίτσα που δουλεύει μαζί του. Και μια ακόρεστη δίψα για αίμα που κατά σύμπτωση ανακαλύπτει στο πότισμα.

Γυρισμένο τις τρεις τελευταίες μέρες του 1959, για να προλάβει την αλλαγή της νομοθεσίας που έδινε.. δικαιώματα στους ηθοποιούς, το Μαγαζάκι του Τρόμου του Ρότζερ Κόρμαν έγινε γρήγορα από τα πιο καλτ μπι-μούβις της νέας δεκαετίας. Η προσαρμογή του Φάουστ σε μέτρα μαύρης κωμωδίας με κεντρικό ήρωα μια ντελιριακή ομιλούσα ανθρωποφάγα λαχανο-αγκινάρα έγινε θρύλος, προσαρμοσμένη με τη σειρά της σε μιούζικαλ του (οφ) Μπρόντγουεϊ το '82, προσαρμοσμένο με τη σειρά του σε ταινία το '86. Και από τη προηγούμενη βδομάδα, προσαρμοσμένο στην ελληνική θεατρική σκηνή από την Αγγελική Ανδρίτσου και τη Θέμιδα Μαρσέλου, παίζει στην Κιβωτό.

Το καλύτερο της επίσημης πρεμιέρας του Σαββάτου ήταν τα χάμπουργκερ και τα χοτ ντογκ που μοιράζονταν απέξω μετά. Αλλά επειδή δύσκολα θα τα ξαναπετύχεις, πιάσε εντελώς μπροστά και δεξιά όπως βλέπεις τη σκηνή και σε κάποια φάση θα βγούν από πάνω σου να τραγουδάνε τρεις δροσερές κοντούλες γυμνασμένες πιτσιρίκες με ξανθιές περούκες και άσπρες τουαλέτες σχιστές μέχρι πάνω. Και την υπόλοιπη ώρα εκεί γύρω θα συχνάζουν με πλισέ φουστίτσες και αθλητικά. Και θα κουνιούνται συνέχεια σε χορογραφίες ροκενρόλ στυλ φίφτις που καμία σχέση δεν έχουν με τις ψιλο-σόουλ κινήσεις από τη (μαύρη συν τοις άλλοις) τριπλέτα του κινηματογραφικού μιούζικαλ. Το ίδιο παράταιρα και εντυπωσιακά είναι και τα σκηνικά που παραπέμπουν σε Νέα Υόρκη (αν θυμάμαι καλά στο βάθος βλέπεις το Εμπάιαρ Στέιτ) και τα κουστούμια που παραπέμπουν σε ότι να 'ναι. Ενώ το μεγαλύτερο ψητό είναι η Όντρεϊ Βου που δε πλησιάζει βέβαια την Όντρεϊ Του του Φρανκ Οζ (με καμια 40αριά άτομα να τη κουνάνε) αλλά παραδίνει μαθήματα τόσο στη πρωτότυπη Τζούνιορ όσο και σε κάτι καχεχτικές πρασινάδες άλλων ανεβασμάτων (στο εξωτερικό φυσικά). Το τέλος δεν έχει το χάπι έντιν που πρόσθεσε το κινηματογραφικό μιούζικαλ ενώ η μέση έχει τον απίθανο μαζοχιστή πελάτη του οδοντίατρου, ρόλο που έπαιξε ο παγκοσμίως άγνωστος τότε Τζακ Νίκολσον, έκοψε το σανιδωτό μιούζικαλ, ξαναπρόσθεσε το πανίσιο, και ερμηνεύει εδώ με μεγάλη διάθεση ο Θανάσης Αλευράς που τυγχάνει φίλος της ξαδέρφης μου. Την ίδια διάθεση έχει και όλο το, νεανικό κυρίως καστ, και στη περνάει να τη πάρεις μαζί σου φεύγοντας. Και όλο και κάνα βρώμικο θα βρεις στο Γκάζι να τη συνοδεύσεις.

Δες/Κρύψε τις λεπτομέρειες της παράστασης


Σκηνοθεσία και ελληνικά κείμενα
Βασιλική Ανδρίτσου, Θέμις Μαρσέλλου
Απόδοση
Θοδωρής Πετρόπουλος
Στίχοι
Θέμις Μαρσέλλου
Ενορχήστρωση, μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας
Αχιλλέας Γουάστωρ
Σκηνικά και κοστούμια
Πάρις Μέξης
Χορογραφίες
Πάνος Μεταξόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών
Τάσος Ζαφειρόπουλος
Κατασκευή Όντρεϊ Βου
Αλέξανδρος Λόγγος
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά)
Βασιλική Ανδρίτσου, Βασίλης Αξιώτης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αρτεμις Ζάννου, Δημήτρης Κώτσαρης, Θέμις Μαρσέλλου, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Σάττι, Αντιγόνη Ψυχράμη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Ενδιάμεση : Την Τετάρτη μια παράσταση στις 20.00
Βραδινή: Πέμπτη / Παρασκευή / Σάββατο / Κυριακή στις 21.15
Απογευματινή: Σάββατο (λαϊκή) / Κυριακή στις 18.15

Τιμές Εισιτηρίων
ΠΛΑΤΕΙΑ: 22.00 €
ΛΑΪΚΗ: 17.00 €
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15.00 €

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ
Πειραιώς 115 - Γκάζι
Τηλέφωνο : 2103427426


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Και πριν φάμε καμιά παρατήρηση κι εδώ, τον μαζοχιστή πελάτη/Μπέρστιν/πελάτη/Σκιπ Σνιπ παίζει κανονικά ο Δημήτρης Κώτσαρης που μάλλον αρρώστησε (από μάλλον τα γέλια που ρίχναν στις δοκιμές). Α και την απίθανη περούκα των φωτογραφιών της παράστασης δεν είδα να τη φοράει ο Παπαματθαίου το Σάββατο.

  2. cheaptalk said

    Και όπως αποκάλυψε μόλις η πάντα αποκαλυπτική Λαμπίρη, η μια πιτσιρίκα του χορού είναι η με λένε Πόπη.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.