London Film Festival 2006: Fischer Christensen interview

H Pernille Fischer Christensen δεν περίμενε η πρώτη της ταινία, που βραβεύτηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας, να έχει τόση μεγάλη πέραση στο εξωτερικό. Το δέχεται όμως με σεμνότητα και ευχάριστο ξάφνιασμα. Τόσο που δυσκολεύσαι να πιστέψεις ότι δημιούργησε μια σαπουνόπερα, γυρισμένη με ελαφριά τακτική Δόγματος, για τη θυελλώδη σχέση... ενός τρανσέξουαλ με μια ανεξάρτητη γυναίκα.


Δες/Κρύψε το trailer του En Soap (2006)

Η ιδιότυπη σχέση που έπλασε ειδικά για την ταινία, όμως, είναι βαθιά ριζωμένη στην πραγματικότητα. Σχετική έρευνα τη βοήθησε να έχει ρεαλιστική οπτική, και η ανάγκη της να εξερευνήσει τα όρια του γένους την ώθησε να δημιουργήσει δυο χαρακτήρες κάθε άλλο παρά συμβατικούς. Όπως και στις σαπουνόπερες, όμως, τελικά η ταινία παρακολουθεί την αναζήτηση της αγάπης και της συντροφικότητας και καταλήγει σε μια αδύνατη συνεύρεση. Ένα θέμα που συνεχίζει να αναπτύσσει και στην ταινία που ετοιμάζει.

Το δανέζικο En Soap (2006) έγινε δεκτό με ενθουσιασμό στο Φεστιβάλ, που έχει παράδοση στην παρουσίαση περίεργων σχέσεων. Και η Pernille μας μίλησε αναλυτικά για τα πράγματα που την βοήθησαν να κάνει την πρώτη της ταινία.


Previously on Movies for the Masses: London Film Festival 2006: Douglas McGrath interview

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.