El Greco (2007): Trailer ελληνικής υπεροχής


Για να επανέλθουμε σιγά-σιγά σε νορμάλ ρυθμούς μετά τις μυστικές προβολές και τα αξημέρωτα πάρτυ των Νυχτών (πριν βγουμε εντελώς εκτός με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), πάρε σήμερα την ιντερνετική πρεμιέρα του trailer του El Greco (2007), που τα καλά κορίτσια της VITAMIN μας είχαν δώσει απο χτες, αλλά είχαμε κάτι μυστικές προβολές και αξημέρωτα πάρτυ και καθυστερήσαμε.

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή (τον οποίο θα 'πρεπε να θυμάσαι απ' το Καβάφης (1996)), όπως βρωντοφωνάζει ο εύγλωτος τίτλος, είναι βιογραφία του τεράστιου ζωγράφου, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, κι εκτός του ότι βρωμάει Όσκαρ απ' το χιλιόμετρο (όπως παρ' ολίγο και το teaser), μοιάζει και τεράστια παραγωγή, με τεράστιες φιλοδοξίες, που αν θες την άποψή μου, έχει και τεράστιες δυνατότητες. Γιατί απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, οι ντόπιοι μοντέρ των trailer, δεν έχουν δα και καμιά τεράστια φήμη για ικανότητες να κρύβουν τις μούφες (και να'ναι καλά οι άνθρωποι γι' αυτό). Το φιλμ, που έχει ήδη μείνει στην Ιστορία ως η τελευταία εμφάνιση του Σωτήρη Μουστάκα, περηφανεύεται μουσική by Vangelis αστεράτο και σπάνιο ελληνικό cast, με τον Γιώργο Χαραλαμπίδη, τον Λάκη Λαζόπουλο, και την Ντίνα Κώνστα, αλλά και τη Δήμητρα Ματσούκα στο ρόλο της έμπνευσης, που υπόσχεται απ' τα λίγα καρέ της στο trailer, πολλές στιγμές απόλαυσης στην ταινία (για διάφορους λόγους που αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου). Και είναι ένα ακόμα απ' αυτά που διαλέγουν να βγουν στο κοινό πριν πάνε στη Θεσσαλονίκη, δίνοντάς μας άλλο ένα πάτημα να λέμε όλα εκείνα που λέγαμε από πέρσι για τη ρετσινιά του Φεστιβάλ. Αλλά εκείνο το "οι Έλληνες αξίζουμε την ιστορία μας" στο τέλος, τί το θέλαν... Ανατρίχιαξα. Άσε που θ' αρχίσουν ν' αναρωτιούνται αυτοί που το προσυπογράφουν, γιατί δεν άξιζε κανείς Έλληνας να παίξει και τον El Greco. Και μετά άσ' τα να πάνε...



Previously on Movies for the Masses: Control (2007): Trailer Πρεμιέρας

23 Responses so far.

  1. ΠΡΕΖΑ TV said

    Trailer Ελληνικης υπεροχης...
    Οταν δειτε ολοκληρωμενο το αποτελεσμα θα αλλαξετε γνωμη...
    Δυστυχως...
    Για ακομη μια φορα,πολυ κακο για το τιποτε...Εκτος απο εμενα το λενε και οσοι δουλεψαν στη παραγωγη της ταινιας...

    Προς το παρον δεν θελω να γινω πιο πολυ κακος...γιατι δεν πρεπει...

  2. mans said

    εμένα πάλι μου έφερε στο νου πολύ τον τελευταίο φόρμαν (το τρέιλέρ του) - την ταινία δεν την είχα δει, αλλά αν πιστέψω στις κριτικές, εύχομαι και ελπίζω ο Ελ Γκρέκο να είναι (κάπως) καλύτερος.

  3. Anonymous said

    Το τρέιλερ με έκανε να θέλω να αποφύγω την ταινία, ειδικά η cringe-inducing λεζάντα στο τέλος.


    Οφφ-τόπικ: έχω μία ερώτηση/απορία για μία επερχόμενη ταινία ενός θεού δημιουργού.

    για την ταινία δεν υπάρχει τόπικ, αλλά για τον δημιουργό βρήκα μόνο ένα, για παλιότερή του ταινία, του 2005, που εδώ προβλήθηκε το 2006.

    να ρωτήσω εκεί, εδώ ή κάπου αλλού?

  4. verbal said

    για τον Γκρέκο: η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

    για τον johnny: η ευλάβιά σου στα rules of condact μας είναι ανησυχητική. ρίχ' το στο σχετικοάσχετο θέμα και θα δούμε πώς θα σε τιμωρήσουμε (πιθανότατα με απάντηση), αν και υπάρχει πάντα και το mail μας.

  5. Anonymous said

    egw pisteyw oti to ergo gia ellinika dedomena tha skisei..

  6. etalon said

    τι κριμα που ολοκληρωμενη η ταινία σου αφηνει μια γευση απο ...λιγο πολυ λίγο!!!
    ΚΡΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ!

  7. verbal said

    Με το word of mouth ήδη να τη σκοτώνει στα comments, η ταινία έχει να επιβιώσει άλλες τρεις προ-προβολές πριν την έξοδό της στις 18 Οκτώβρη. Μια προς τιμήν της γενέτειρας του Θεοτοκόπουλου στο Ηράκλειο στις 11 του μήνα, μια προς τιμήν της γενέτειρας του Vangelis στο Βόλο στις 17, και μια επίσημη (με χαλιά) στις 15 στην Αθήνα, παρουσία της βασίλισσας Σοφίας (της Ισπανίας) και του Μισέλ ντε Λιαπίς. Κι όποιος αντέξει.

  8. Anonymous said

    tipota spoudaio. Allh mia kanonikh tainia se ethnikistiko peritiligma gia laikh katanalosh. H mousikh tou Baggelh einai epishs sta idia motiva pou mas ehei sunhthisei. toulaxiston tha exoume thn eukairia na apolausoume ti Dimitra Matsouka.

  9. Anonymous said

    ema mwre ola ta isopedonetai...akoma de vghke palioxerolles!!!mh ginei mia prospatheia..aman pia!!!se liges wres tha parathesw to sxolio moy pou tha thn exw dei!!!

  10. Anonymous said

    Μόλις είδα την ταινία. Αρκετά καλή όχι για Ελληνική, αλλά γενικά για...ταινία. Καμία σχέση με οτιδήποτε εθνικιστικό (παντελώς άσχετη η ατακά στο τέλος του trailer).Ας ηρεμήσουμε όλοι, ειδικά όσοι δεν έχουν δει την ταινία και την σιχτιρίζουν πριν την ώρα της. Εντάξει, έχουμε καεί από διάφορες Ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών αλλά καλό θα ήταν να είμαστε ανοιχτοί σε μια νέα προσπάθεια...

  11. Anonymous said

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΙΩΣΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΜΨΗΜΟΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

  12. verbal said

    Το σχετικό θέμα για σχόλια για την ταινία, είναι στην κριτική της.

  13. Anonymous said

    ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΧΘΕΣ.ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΗΓΑ ΜΕ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ!ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΜΕΓΑΪΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ.ΝΑΙ ΝΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΔΟ!!

  14. Μαριάντα said

    Επειδη η ταινία είναι βιογραφική, δε νομίζω οτι είχε παραπάνω δυνατότητες. Για ελληνική παραγωγή πάντως αρκετά καλή.

  15. Anonymous said

    Το ότι η ταινία είναι "βιογραφική" δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω πράγματα. Βιογραφική σε εισαγωγικά βέβαια, γιατί ελάχιστα πράγματα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Θέλετε παραδείγματα βιογραφικών ταινιών:
    Edvard Munch by Peter Watkins,
    Andrey rybluov by Tarkovsky
    Pirosmani by Sengelaya.

    Οιαδήποτε σύγκριση αστεία.

  16. Μαριάντα said

    Αγαπητέ ανώνυμε, ο "βιος" καθε ανθρώπου ποικίλλει κι έτσι μια ταινία βιογραφική μπορεί να είναι από πολύ ενδιαφέρουσα έως άκρως βαρετή όσο σημαντικό κι αν είναι το πρόσωπο αυτό στον επαγγελματικό του χώρο. Ο νοών νοείτο.

  17. arxytas said

    Να ρωτήσω γιατί η μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή έχει μονοφωνικό τρέϊλερ;;; Δεν πιστεύω να έχει την ίδια ηχοληψία και η ταινία;

  18. Anonymous said

    na doume ti tha kanei twra sto toronto pou -sumfwna me ta ellinika media- apothewthike apo koino kai kritikous....mexri pou xeirokrotisan orthioi, sou leei...

  19. Anonymous said

    Για αλλη μια φορα οι Ελληνες ειδημονες με ειδικοτητα σε ολα......μιλησαν....και φυσικα τα ισοπεδωσαν.τιποτα καλο για την Ελλαδα υπαρχει?

  20. Anonymous said

    Σε κάποιο σημείο λέει: Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή (τον οποίο θα 'πρεπε να θυμάσαι απ' το Καβάφης (1996)).Την ταινία αυτή του Καβάφη που μπορώ να τη βρω, εστω πληροφορίες για αυτην...

  21. Plato said

    Σε κάποιο σημείο λέει: Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή (τον οποίο θα 'πρεπε να θυμάσαι απ' το Καβάφης (1996)).Την ταινία αυτή του Καβάφη που μπορώ να τη βρω, εστω πληροφορίες για αυτην...

  22. verbal said

    Για πληροφορίες μπορείς να ξεκινήσεις απ' το google, αν οχι απ' το imdb. Για την ταινία την ίδια, αν τα βιντεοκλαμπ αποτύχουν, υπάρχει πάντα και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

  23. Plato said

    δυστηχως δεν βρήσκω κάτι και τη χρειάζομαι αυτή την ταινία. Το άρθρο με τον El Greco ποίος το έγραψε γιατι έμα λέι πως θα πρέπει να θυμόμαστε τον Γιάννη Σμαράγδη από την ταινία που ψάχνω τότε την έχει ίσως. Τι να κάνω βρε παιδιά;;;

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.