Stardust (2007): Ρώσικο promo trailer

Δες/Κρύψε το official trailer

Ξεκινώντας από τα ρουτούμπια κυκλοφορεί από χτες στα διαδίχτυα και ένα πρόμο για τη δεύτερη ταινία με τον Neil Gaiman στα σεναριακά credits και τη πρώτη που βασίστηκε σε αυτόνομο έργο του.

Υπεραυτόνομο μάλλον αφού τα limited series που είχε βγάλει με τον Charles Vess κάτω από τον τίτλο Stardust, στα τέλη του 20ου αιώνα, τα έκανε στη συνέχεια και νουβέλα. Με κεντρικό ήρωα έναν νεαρό που, όπως δείχνει και το πρώτο μισό του πρόμο και αναφέρει και η επίσημη σύνοψη, θα πρέπει να περάσει στην απέναντι πλευρά ενός.. τοίχου για να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του (και ωραίας του χωριού του τοίχου). Από κει και πέρα το βίντεο, αποκυρηγμένο ήδη από τον συγγραφέα στο blog του, είναι περισσότερο αξιόλογο απ' ότι θα περίμενες. Φανερά βέβαια συγκολλημένο από υλικό στο στάδιο της παραγωγής και με το θέμα των Πειρατών να δίνει το ρυθμό, έχει στιγμές που γίνεται συναρπαστικό. Ειδικά στα μακρινά πλάνα και στις σκηνές με τη Michelle Pfeiffer να λάμπει. Από την άλλη, πέρα από τα ψηφιακά εφέ που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα, κάποιες άλλες σκηνές είναι απαράδεκτες και ειδικά όλες με τη Claire Danes να κάνει το χοντροκομμένο αντίγραφο της Gwyneth Paltrow.

Ο συγγραφέας έχει μια θέση στη μυθολογία των κόμικ για τον Sandman του (και το βούλωμα στον McFarlane) αλλά το σενάριο για το MirrorMask (2005) το 'γραψε κατά παραγγελία, για να γεμίσουν τα ράφια των ντιβιντάδικων στη κατηγορία "οικογενειακό φανταστικό". Ο σκηνοθέτης, Matthew Vaughn, έχει αποκτήσει ακόμα και στην Ελλάδα καλτ φήμη για το Layer Cake (2004) (και έκανε και πριν τον παραγωγό του Guy Ritchie) αλλά παράτησε στη μέση τους τρίτους X-Men μέσα σε φήμες ότι τους κατέστρεφε. Και η ταινία που έψαχνε ημερομηνία μέχρι πολύ πρόσφατα, θα βγει τελικά στις 10 Αυγούστου απέναντι στο τρίτο Rush Hour.


Previously on Movies for the Masses: Ratatouille (2007): Ταϊβανέζικο trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ο Vess ψάχνει να βρει τα πρωτότυπα σελίδων για το Stardust που πούλησε, ώστε να τα μαζέψει σε έκθεση. Αν έχεις τίποτα σφύρα του, αν δεν έχεις ιδέα για τι ψάχνει έχει βάλει και εικόνες.

  2. cheaptalk said

    Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η διάδοση του promo ανάγκασε τη Paramount να βγάλει τo επίσημο τρέιλερ της Αστερόσκονης εσπευσμένα στο Yahoo! Movies, οπότε το πέρασα και στο θέμα. Φυσικά και έχει τα κατάλληλα φίλτρα στο φωτισμό, και τελειωμένα τα εφέ, και πιο επαγγελματικό editing και όλα όσα θα περίμενες από ένα επίσημο βίντεο για μια μεσαιο-μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή. Αλλά το υλικό είναι περίπου το ίδιο και αυτή η επική αίσθηση που είχε το promo περιορίστηκε για πιο οικογενειακά γούστα. Μόνο για τις έξτρα σκηνές, και ειδικά αυτή με τη Michelle να κλείνει το μάτι, αξίζει μια ματιά πάντως.

  3. cheaptalk said

    Χάλια τα πήγε στο πρώτο του σαββατοκύριακο αναμέτρησης με τον μποξόφη το φιλμ που έμεινε στα $9 εκατομμύρια, έχοντας κοστίσει $70. Πάτωμα που θυμίζει 80s παρά 00s που τρώνε τα παραμύθια το ένα μετά το άλλο, όμως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο από το τρέιλερ ακόμα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.