Trick 'r Treat (2007): Μασκαρεμένο trailer


Γράφοντας το σενάριο του X2: X-Men United (2003) (που θεωρήθηκε απ' τα καλύτερα μεταφοράς κόμικ σε ταινία) κι αυτό του Superman Returns (2006) (που ας πούμε απλά ότι δεν συνάντησε τον ίδιο ενθουσιασμό), ο Michael Dougherty ήρθε αρκετά κοντά στον Bryan Singer για να τον πείσει να του βρει τα χρήματα να επιστρέψει στις Burton-ικές εμπνεύσεις του πρώτου του, μικρού μήκους animated, για να ετοιμάσει αυτή τη φορά ένα live-action μεγάλου. Την πρώτη του φορά σε σκηνοθετική καρέκλα, ο Dougherty την πέρασε αναπολώντας την αγαπημένη του επέτειο από το αμερικάνικο εορτολόγιο, μία που έχει σημαδευτεί από έναν συγκεκριμένο μανιακό δολοφόνο με μαχαίρι, μάσκα και ψυχολογικά προβλήματα, αλλά ως εθνική γιορτή, έχει ένα σωρό άλλες ιστορίες φόβου, τρόμου και παραδόσεων να πει πέρα απ' αυτόν.

Και μιας και το Halloween ήταν πιασμένο (και γενικότερα, αλλά και για φέτος ειδικότερα), ο Dougherty διάλεξε τον παβλοφικό συνειρμό του Trick 'r Treat (σε τσιριχτό χορωδιακό) για γενικό τίτλο των τεσσάρων απ' αυτές τις ιστορίες που έχει να θυμίσει στους συντοπίτες του, και να μάθει σ' εμάς τους υπόλοιπους. Αν εξαιρέσεις το σπονδυλωτό της υπόθεσης --που δείχνει ότι η συγκεκριμένη δομή ξεφεύγει απ' τα δραματικά σενάρια και σε λίγο θα τη συναντάς και σε βιβλία μαγειρικής-- και τα χουντινικά στην ημερομηνία εξόδου που εξαφανίζεται κι επανεμφανίζεται, το τετράτ(ρ)ομο φαίνεται απ' το trailer αρκετά παιχνιδιάρικα σαδιστικό για να ταιριάζει με την εποχή του. Κι αν ισχύουν αυτά που έχουν αναφερθεί για ένα δοκιμαστικό cut που παρουσίαζε την ταινία πιο αρρωστημένα χιουμοριστική απ' ό,τι φαίνεται στο τελικό, τότε δεν αποκλείεται να μιλάμε για κάτι σχεδόν τόσο ενδιαφέρον, όσο το remake εκείνου του μανιακού που λέγαμε. Το trailer, που ήταν να κάνει εμφάνιση την άλλη βδομάδα στα DVD του 300 (2006) (και άρα να φτάσει σε πολλά πολλά ζευγάρια μάτια), το έβγαλε πριν της ώρας του το IESB με την προσφιλή του τακτική του (ψιλοπαρανομούτσικου) σταμπαρίσματος.


Previously on Movies for the Masses: Tou Ming Zhuang (2007): Warlords trailer

3 Responses so far.

  1. verbal said

    Σύμφωνα με καταγγελίες ειδικών, μετά τα αμήχανα τώρα-τη-βλέπεις-τώρα-όχι παιχνίδια της με την ημερομηνία εξόδου, η Warner τελικά τα παράτησε κι έβγαλε στο σφυρί το Trick 'r' Treat, το τετράτομο ιστοριών τρόμου για το Halloween του Michael Dougherty, πλήττοντας και τη στάμπα 'presents' του Bryan Singer, αλλά και την πιθανότητα να δεις ποτέ την ταινία στις αίθουσες, αφού ο αγοραστής που αναζητάται, για να τη βγάλει σε χρόνο σχετικό με τη θέμα της, θα πρέπει να είναι διατεθιμένος να τη βάλει απέναντι στο franchise του Saw, που έχει κλείσει τις σχετικές ημερομηνίες μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία τουλάχιστον, αν όχι και παραπέρα. Ε κι άμα βλέπεις τη Warner να μην έχει όρεξη να το ρισκάρει, πάει να πει πως κάτι ξέρει, κι άντε βρες μετά άλλον.

  2. cheaptalk said

    Δυο χρόνια μετά, το φιλμ φαίνεται να εξασφάλισε μια περιορισμένη φεστιβαλοθεατρική παρουσία πριν βγει σε DVD τον Οκτώβρη (του 2009).

  3. verbal said

    Αν και δεν φάνηκε ν' απογοητεύει κανέναν απ' αυτούς που το είδα (πέρα, προφανώς απ' όσους θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τη διανομή του), το Trick 'r Treat (2007) μετά από μια μακριά βόλτα στα διάφορα τρομοφεστιβάλ της Αμερικής (κι ένα αξιοζήλευτο βραβείο κοινού στο Screamfest του '08), είναι έτοιμο να συναντήσει τους αποθεωτές του στα ράφια των DVDάδικων και για να το γιορτάσει κυκλοφόρησε κι ένα ολοκαίνουριο trailer, που φροντίζει να σου τονίσει με ό,τι όπλο και ατάκα έχει μαζέψει όλον αυτόν τον καιρό, το τί ακριβώς στέρησαν απ' τ' αμυγδαλωτά ματάκια σου οι καρχαρίες των κυκλωμάτων διανομής.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.