The Condemned (2007)

Ο Τελευταίος Επιζών
The Condemned, Poster

Σκηνοθεσία: Scott Wiper
Σενάριο: Scott Wiper, Rob Hedden
Παίζουν: Steve Austin, Vinnie Jones


Δες/Κρύψε το trailer

Σε ένα νησί της Παπούας-Νέας Γουινέας, δέκα θανατοποινίτες από τις φυλακές του πλανήτη συμμετέχουν σε ριάλιτι που μεταδίδεται στο δίκτυο. Νικητής θα είναι όποιος μείνει ζωντανός.The Condemned, PhotographΠολλοί βλέπουν στο φιλμ αντιγραφή του γιαπωνέζικου Batoru Rowaiaru (2000), λίγοι στοιχεία του επικά γελοίου Άτρωτου (1987) με τον Schwarzenegger (αν και είχε βασιστεί στο μυθιστόρημα του Stephen King από το οποίο "επηρρεάστηκε" ο συγγραφέας του βιβλίου που κάναν ταινία οι σχιστομάτηδες φετιχιστές της βίας) και κανένας πουθενά τον Χαϊλάντερ τον Αθάνατο ή την Maya Plisetskaya. Πράγμα περίεργο αν σκεφτείς ότι όπου μπλέκεται έστω και στα ψιλά γράμματα η πρώην WWF και νυν WWE το δεδομένο είναι ότι θα παρατηρηθεί το σκηνοθετημένο του πράγματος (παρατήρηση εξίσου διορατική με αυτή ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με τα πόδια) ή στην καλύτερη η υστέρηση των χορογραφιών του σε σχέση με τις παραγωγές της Λίμνης των Κύκνων από το Bolshoi.

Με άλλα λόγια, με την WWE Films στην παραγωγή και πρωταγωνιστή τον μεγαλύτερο αστέρα της μητρικής της εταιρίας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, μέτρο σύγκρισης δεν μπορεί να είναι παρά κάτι τερατουργήματα τύπου The Marine (2006) ή καμιά ταινία του Hulk Hogan όταν το είχε γυρίσει σε "κακός". Και σε σχέση με αυτά ο Τελευταίος Επιζών μακροημερεύει άνετα σε ένα επίπεδο που δικαιολογεί την έξοδό του στις αμερικάνικες αίθουσες. Το πρώτο του τρίτο είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές, με έξυπνο θέμα, διαλόγους που ακούγονται και σκηνοθεσία που προσλήφθηκε για την ικανότητά της να κάνει τα λίγα να φαίνονται περισσότερα (και κάνει τα κάποια ακόμα πιο πολλά). Μετά φυσιολογικά αρχίζουν να εφαρμόζονται οι κανόνες του tag team και ο SAS με το τόξο πρέπει να περιμένει μέχρι ο καρατίστας με τα μαχαίρια κουζίνας που τον κοπανάει ο πεζοναύτης με τα αρθριτικά να έχει δυο χέρια ένα πόδι και ένα πρησμένο στρουμπουλό μάγουλο στο χώμα. Και όπως κατάλαβες ήδη από τη προηγούμενη πρόταση, η κινηματογραφική κάμερα από κει που ψιλοειρωνεύεται την τηλεοπτική ξαδέρφη της αρχίζει ξαφνικά να κουνιέται και να ζουμάρει αλαφιασμένα, είτε για να απαλύνει "χοντρές" εικόνες είτε γιατί ο κάποτε Stone Cold Steve Austin φαίνεται να είναι πια stone cold πτώμα (που κι αυτό χοντρή εικόνα είναι βέβαια). Ε και στο τέλος απαγγέλλεται, σε λεπτό σιγής των υπολοίπων, το νόημα για όσους δε κατάλαβαν ότι οι ριαλιτοπαραγωγοί είναι απάνθρωπα κακοί, και η ιστορία κλείνει έχοντας παραμείνει υπεραπλουστευμένα θεατρική μεν χωρίς προκλητικές ηλιθιότητες δε.


Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ
VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ 11
Πέτρου Ράλλη & Θηβών, Άγιος Ιωάννης Ρέντη, 2108108080.
Πεμ. - Τετ.: 14.00/ 16.15/ 18.30/ 20.45/ 23.00/ 01.15

ODEON KOSMOPOLIS - ΜΑΡΟΥΣΙ
ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΙΘΟΥΣΑ 7
Λεωφ.Κηφισίας 73, Αγ.Θωμάς, Μαρούσι (Κόμβος Αττικής Οδού), 8011160000.
Πεμ. - Τετ.: 18.10/ 20.50/ 23.30

6 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Από σήμερα παίζει στη ΔΕΞΑΜΕΝΗ FRAME το J'Attends Quelqu'un (2007) που φαίνεται, ως μελέτη της "μοναξιάς, της αγάπης και των ψεγαδιασμένων σχέσεων", πιο ενθουσιώδης σα προοπτική όχι μόνο από το Evening (2007) αλλά ακόμα και από το να βλέπεις μπογιά να στεγνώνει κατά την αγγλική έκφραση. Και σε ΑΘΗΝΑΙΑ REFRESH CINEMAS και ΕΛΛΗΝΙΣ CINEMAX, οι κινηματογραφικές Σκηνές από ένα Γάμο (1973), σύνοψη (κατά το συνήθειό του από κάποιο σημείο και μετά) της μίνι (και μάξι στην επιτυχία της) τηλεοπτικής σειράς του Ingmar Bergman. Το να χαρακτηρίσεις τις τελευταίες εμπειρία ζωής, είναι λιγάκι λίγο πια, ειδικά με τέτοιους αντιπάλους στις αίθουσες.

  2. Anonymous said

    σορρυ αλλα τι σχεση εχει η ταινια με το τι παιζει η δεξαμενη?

  3. cheaptalk said

    Ερμμ.. το σχόλιο για τη Δεξαμενή το υπογράφει ο ίδιος που υπογράφει και το θέμα, άρα κάτι θα ξέρει ;) Είναι πάγια πρακτική στις Μάζες, να συμπληρώνουμε και όσες βγαίνουν στις αίθουσες γλυτώνοντας τη θεματοποίηση.

  4. Anonymous said

    ok man sorry alla einai ligo anorganoto to styl giati moiazei san sxolio gia tin tainia... mipos na ftiaxnate dexia ena kouti me tetoia sxolia pio katatopistiko? to oti fainetai mprosta einai men kalo glytonei xoro kai xrono alla ... moiazei san sxolio stin tainia.... anywho... i love stone cold alla lefta se sinema den tha doko...

  5. cheaptalk said

    Γενικά αυτό είπαν και στην Αμερική όπου η ταινία πάτωσε παρά το ξέσκισμα (ή ίσως και ακριβώς γι' αυτό) στη διαφήμιση από τη WWE. Και γενικά είναι κρίμα επειδή o John Cena είχε κόψει 5-6 φορές περισσότερα με πολύ χειρότερη παρουσία. Να σημειώσω, επειδή δε χωράνε όλα και φαίνεται αδικία στη κριτική πιο πάνω, ότι ο Austin φαίνεται να έχει τα προσόντα να παίξει και σε καμιά ταινία για μεγαλύτερο κοινό, κάνοντας εδώ τον λιγομίλητο που κουβαλάει όλο τον κόσμο στις πλάτες του. Για πολύ δράση δε ξέρω βέβαια αφού η κουνιστή κάμερα τα κρύβει όλα, και είναι γνωστό ότι οι τραυματισμοί δε τον άφησαν σε καλή κατάσταση, και στο πανί anywayz δε φαίνεται να έχει καμία σχέση με την εντυπωσιακή για τα κιλά του κίνηση του The RockDwayne Johnson πια).

    BTW, στη ταινία ο Austin ήταν αρχικά να παίζει το ρόλο του.. heel (αυτόν που παίζει τώρα ο Vinnie Jones) αλλά μετά (ή μάλλον γι' αυτό) μπλέχτηκε στη παραγωγή η WWE να κάνει τον νταβατζή και τον έβαλε πρωταγωνιστή. Το τι θα γίνονταν σε άλλη περίπτωση δε μπορείς να το πεις με σιγουριά, αλλά άμα δε πάει καλά και το DVD (βγαίνει το Σεπτέμβρη νομίζω) χλωμό να παίξει άλλο πρωταγωνιστικό ρόλο ο Stone Cold.

  6. TripleZombie said

    poly sostos an kai den mporo na min proteino to marine afou to gelio pou bgazei einai anektimito... exoume anagi gia gelio stin zoi mas... oso gia ton dwayne, nomizo oti exei poly megales dynatotites kai kakos den to ekmetaleyetai to hollywood...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.