Reservation Road (2007): Τραχύ trailer


Το θεωρητικά μεγαλύτερο από τα αρκετά φετινά οσκαρικά χαρτιά της Focus αποκαλύφτηκε, και αυτό μετά το Lust, Caution (2007) σχετικά περίεργα, στο Amazon(!) όπου το ξετρύπωσε ο JoBlo.

Ένα φιλμ χωρίς ιδιαίτερα χλιδάτη παραγωγή, ούτε τρανταχτά ονόματα στο καστ (παρά το συνηθισμένο, σε τέτοιες περιπτώσεις, γαϊτανάκι υποψηφιοτήτων και βραβείων) παίζει από τον Μάρτη στα φαβορί λοιπόν. Και ο λόγος είναι απλά ότι έχει ολοκληρωθεί, έχει προβληθεί και έχει προγραμματιστεί φιλόδοξα, πράγματα ιδιαίτερα σημαντικά σε ένα χορό σπεκουλαρίσματος. Αν προσθέσεις ότι είναι χαρακτηριστικά απολίτικο και ελαφρόγδουπο σε μια χρονιά γεμάτη.. καυτά ερωτήματα, βλέπεις να αυξάνονται οι πιθανότητες να ξεχωρίσει, με αντίστοιχη μείωση των προσδοκιών απόδοσης (i.e. μάλλον θα περιοριστεί σε υποψηφιότητες, αφού τα βραβεία αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν θέση) που ενισχύεται από την αδιαφορία για χρυσάφι των πρωταγωνιστών του (Joaquin Phoenix, Jennifer Connelly), και σαν ειδικός πια μπορείς να αρχίσεις να ποντάρεις κι εσύ.

Το αγροτικό του στα κοινωνικοπολιτικά το έχει κάνει και με το παραπάνω ο Terry George, σκηνοθέτης του Hotel Rwanda (2004) και σεναριογράφος του Εις το Όνομα του Πατρός (1993), που έχει βάλει κι εδώ, όπως συνηθίζει, το χεράκι του στη διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του John Burnham Schwartz από τον ίδιο (τον συγγραφέα). Διασκευή που είχε κινήσει το ενδιαφέρον διάφορων χρυσοθύρων αν το πιστεύεις, παρά την αναμενόμενη τραχιά, ντοκιμενταρίστικη εικόνα που.. δεν απογοήτευσε (τις προσδοκίες) όπως βλέπεις.


Previously on Movies for the Masses: The Kite Runner (2007): Κακό trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Στα ενδιαφέροντα σημείωσε και ότι ο George ήταν σε κάποια ενδιάμεση φάση να γυρίσει το American Gangster (2007). Στα άσχετα το καραμπανάλ της πρώτης αφίσας και την μετακόμιση του ανοίγματος τρεις (3) βδομάδες νωρίτερα, στα μέσα Οκτωβρίου, μάλλον για να μην έχει κοπάσει ο θόρυβος από τη προβολή στο Τορόντο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.