Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο οδηγός επιβίωσης


Έχοντας άπλετο χρόνο από πέρσι, ο stams, ο επίσημος κρυφός καμεροκασκαντέρ μας, αποφάσισε την περασμένη βδομάδα να βάλει στη σειρά τις 13 ώρες υλικού που είχε μαζέψει απ' το προηγούμενο φεστιβάλ, και αφού προσπέρασε με χαρακτηριστικό μπρίο καναδυοτρία deadlines που του είχα βάλει, κατάφερε μετά από ένα 12ωρο μάχης σώμα με σώμα με φόρμες και φορμάτ, να βγάλει έναν δεκάλεπτο οδηγό επιβίωσης, όπου οι άνθρωποι πίσω απ' τα προγράμματα πίσω απ' τις εκατοντάδες ταινίες που γεμίζουν τις αίθουσες και οι υπεύθυνοι των υπόλοιπων τμήματων που δίνουν στους καλεσμένους δουλειά να κάνουν όταν δεν βλέπουν ταινίες, εξηγούν τα τί και πώς των τμημάτων τους, και σου δίνουν μια ιδέα του τί χάνεις αν δεν είσαι εδώ, ή τί σε περιμένει αν έρθεις. Φέτος, ή όποια άλλη χρονιά. Enjoy.


One Response so far.

  1. verbal said

    Σε απλή avant premiere (με κοτσαρισμένα "ειδική" κι "επίσημη", πιθανότατα) του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα κάνει την παγκόσμια πρώτη της η Σκόνη του Χρόνου (2008) του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που "δεν ήταν έτοιμη" για διαγωνιστικό και slots έναρξης και λήξης εντός συνόρων, μετά και τα αντίστοιχα κρυφτούλια με Κάνες και Βενετία τουλάχιστον. Το 49ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα ανοίξει το βραβευμένο με Χρυσό Λιοντάρι The Wrestler (2008) του Darren Aronofsky, παρουσία της συμπρωταγωνίστριας του Mickey Rourke, Evan Rachel Wood, και θα κλείσει το πολυαναμενόμενα οσκαρικό Frost / Nixon (2008) του Ron Howard απ' το ομότιτλο θεατρικό, απ' ότι μας σφύριξε σήμερα ο Δελτίος Τύπου.

    Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που ξεκινά στις 14 Νοέμβρη, θα ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε έχεις χρόνο να ξαναρίξεις μια ματιά στον οδηγό επιβίωσης που σου είχαμε ετοιμάσει πέρσι, για να μπορέσεις να το φέρεις βόλτα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.