Νύχτες Πρεμιέρας 2008: Οι Προσκλήσεις

Athens International Film Festival 2008, Invitations
Οι Μάζες σου 'χουν κάνει κράτηση για δυο Πρεμιέρες κάθε Νύχτα. Άνοιξε το μάτι, βάλ' του δάχτυλο, τσέκαρε το πρόγραμμα, ψήσε το ποπκόρν, πάγωσε τις μπύρες, πρόβαρε τη φωνή του μαυραγορίτη που πουλάει μηδενικά εισιτήρια και κλείσε θέση.


Δες/Κρύψε τις προβολές με προσκλήσεις

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X
Προσκλήσεις MFTM.gr


18/9 The Wackness, Jonathan Levine – ΗΠΑ (Πανόραμα)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.00
Ο έφηβος Λουκ περνάει το τελευταίο του καλοκαίρι πριν το κολλέγιο στη Νέα Υόρκη πουλώντας χόρτο και κυνηγώντας την κόρη του ψυχιάτρου (και πελάτη) του, καθώς εξερευνά μια πόλη που αλλάζει διαρκώς κάτω από τα πόδια του. Μια ιστορία ενηλικίωσης στα 90’s μέσα από μια ταινία που έχει ήδη λατρευτεί στις ΗΠΑ και απέσπασε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Σάντανς.

18/9 Entre les Murs, Laurent Cantet – Γαλλία (Πρεμιέρες)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.30
Ανάμεσα στους τοίχους ενός πολυεθνικού σχολείου στο Παρίσι εκτυλίσσεται η νέα ταινία του Cantet (Ελεύθερος Ωραρίου), και παρακολουθεί την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά, με τις λέξεις, τις πράξεις, τις σκέψεις, την επιθετικότητα, την αυθάδεια ή το χιούμορ τους, ν’ απαντήσουν στην κοινωνική ανισότητα που διδάσκονται μέσα και έξω από την τάξη. Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Κανών.

19/9 Hamlet II, Andrew Fleming – ΗΠΑ (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.30
Αντισυμβατικός εκπαιδευτής ή ανόητος μεγαλομανής; Ο Στιβ Κούγκαν σε ρόλο δασκάλου που εκμεταλλεύεται το εύπλαστο των μαθητών του για ν’ ανεβάσει, στο σχολείο, το «opus» του, το σίκουελ του Αμλετ! Γέλια μέχρι δακρύων…

19/9 Synecdoche, New York, Charlie Kaufmann – ΗΠΑ (Πρεμιέρες)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.00
Η φοβερή πένα της Αμερικής περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για να μας αφηγηθεί την ιστορία ενός θεατρικού σκηνοθέτη που προσπαθεί να βρει άκρη με την καριέρα και τη προσωπική του ζωή την ίδια στιγμή που δημιουργεί ένα ομοίωμα της Νέας Υόρκης σε κάποια αποθήκη για τις ανάγκες του νέου του έργου. Οι Φιλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Σαμάνθα Μόρτον, Κάθριν Κινίαρ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Νταιάν Γουίστ δέχθηκαν με χαρά να καθοδηγηθούν από τον σεναριογράφο της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού».

20/9 From Within, Phedon Papamichael - ΗΠΑ (Μετά τα Μεσάνυχτα)
ΑΠΟΛΛΩΝ 00.15
Ένα κορίτσι προσπαθεί να ξεφύγει από την καταπιεστική ζωή της και θα βρεθεί κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού όταν οι κάτοικοι της μικρής και θεοσεβούμενης πόλης της αρχίσουν να αυτοκτονούν με τους πιο φρικιαστικούς τρόπους. Ανατριχιαστικό θρίλερ από τον ελληνικής καταγωγής και διακεκριμένο στο Χόλιγουντ διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ.

20/9 I Walked With a Zombie (1943) (Αφιέρωμα Ζακ Τουρνέρ)
ΔΑΝΑΟΣ 1 01.00
Μια ιστορία όπου η δεισιδαιμονία νοθεύει το δυτικό ορθολογισμό και προτείνει μία νέα αντίληψη στην έννοια του πολιτισμού. Αληθινός πρωταγωνιστής η κάμερα του Τουρνέρ που υποβάλλει τον θεατή σε μια σειρά ερεθισμών που εγκαθίστανται στο υποσυνείδητο με πρωτοφανή τρόπο.

21/9 Idiots and Angels (2008) (Αφιέρωμα Μπιλ Πλίμπτον)
ΔΑΝΑΟΣ 1 20.15
Ο Μπιλ Πλίμπτον και το χαρακτηριστικό προσωπικό του στυλ μας επισκέπτεται και πάλι με το νέο του animation, το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα εγχείρημά του, ένα μοραλιστικό παραμύθι με στοιχεία ρομάντζου και νουάρ θρίλερ.

21/9 Choke, Clark Gregg – ΗΠΑ (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 22.45
Το παρακμιακό, παράδοξο σύμπαν του συγγραφέα του Fight Club, Τσακ Πάλανιουκ, ζωντανεύει με τον Σαμ Ρόκγουελ στο ρόλο του σεξομανούς Βίκτορ Μαντσίνι και τιμάται με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

22/9 Nights and Weekends, Greta Gerwig, Joe Swanberg – ΗΠΑ (Αφιέρωμα DIY)
ΔΑΝΑΟΣ 1 20.00
Ενας άντρας και μια γυναίκα έρχονται αντιμέτωποι με την ένταση και τη φθορά που προκαλεί μια σχέση από απόσταση σε αυτή την ελλειπτική low budget αποκάλυψη για την ενήλικη μεταμόρφωση.

22/9 Just Another Love Story, Ole Bornedal – Δανία (Διαγωνιστικό)
ΑΤΤΙΚΟΝ 22.30
Μπορεί η δουλειά του Γιόνας να είναι ξεχωριστή όντας φωτογράφος εκλημάτων, αλλά η οικογενειακή του ζωή ρέπει επικίνδυνα προς τη μονοτονία, μέχρι τη στιγμή που θα εμπλακεί σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με μία άγνωστη κοπέλα και θα αναγκαστεί να πει ένα ψέμα που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή του. Μια άλλη κινηματογραφική πρόταση από την αγαπημένη μας Δανία με στιλ από παλιές noir εποχές.

23/9 Son of Rambow, Garth Jennings – Αγγλία / Γαλλία / Γερμανία (Πρεμιέρες)
ΑΠΟΛΛΩΝ 21.00
Καλοκαίρι στην Αγγλία των αρχών του ’80 και δυο μικροί φίλοι σκοτώνουν το χρόνο τους φτιάχνοντας ένα home-video που πιστεύουν ότι πρέπει να προστεθεί στη σειρά των ταινιών Rambo. Ξεκαρδιστική και συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και σινεφιλίας!

23/9 My Winnipeg, Guy Maddin – Καναδάς (Σινεμά στα Όρια)
ΑΠΟΛΛΩΝ 23.15
Ενα από τα βραβεία του φεστιβάλ του Τορόντο (καλύτερο καναδικό φιλμ) πρόκειται για μια ανορθόδοξη περιήγηση στη γενέτειρα του σκηνοθέτη, ένας απρόβλεπτος συνδυασμός ταινίας μέσα στη ταινία, ντοκουμέντων από το παρελθόν και αφήγησης που δε σ ' αφήνει να πάρεις ανάσα.

24/9 Il Divo, Paolo Sorrentino – Ιταλία / Γαλλία (Πρεμιέρες)
ΔΑΝΑΟΣ 1 20.00
Ντελιριακή βιογραφία του αμφιλεγόμενου και επί πολλά χρόνια πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζούλιο Αντρεότι και καταγραφή των σχέσεών του με το οργανωμένο έγκλημα – η ταινία που, μαζί με το «Gomorra», αποτέλεσε αντικείμενο επερώτησης στην ιταλική βουλή σχετικά με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών.

24/9 Hunger, Steve McQueen – Μ. Βρετανία (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.30
Ο βραβευμένο με Turner Prize εικαστικός McQueen παρουσιάζει την πρώτη του ταινία μυθοπλασίας, στοχεύοντας στη 40ήμερη, μοιραία απεργία πείνας του αγωνιστή του IRA, Μπόμπι Σαντς, το 1981. Ο Μάικλ Φασμπέντερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο αφήνει αποτύπωμα που θα συζητηθεί. Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ Κανών.

25/9 Die Welle, Dennis Gansel – Γερμανία (Πρεμιέρες - Διαγωγή Μηδέν)
ΑΤΤΙΚΟΝ 20.30
Μεταφέροντας το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τοντ Στράσερ, ο Γκάνσελ υπογράφει μια ταινία – γροθιά στο στομάχι, με θέμα τη διακριτική γοητεία του φασισμού, που έσπασε τα ταμεία στη Γερμανία, κάνοντας μεγαλύτερο άνοιγμα ακόμα και από τις «Ζωές των Άλλων».

25/9 GONZO : The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson, Alex Gibney - ΗΠΑ (Ντοκιμαντέρ)
ΑΤΤΙΚΟΝ 22.45
Η φωνή του Τζόνι Ντεπ μας ξεναγεί σε ένα φαινόμενο χωρίς διάδοχο, στην εκκεντρική και ιδιοφυή προσωπικότητα του Χάντερ Σ. Τόμσον, συγγραφέα του μυθιστορήματος «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας», κατά πολλούς τον καλύτερο κωμικό συγγραφέα στα αμερικάνικα χρονικά και πρωταγωνιστή ενός ολόκληρου ειδικού τεύχους του περιοδικού Rolling Stone αμέσως μετά την αυτοκτονία του.

26/9 Roman Polanski: Wanted and Desired, Marina Zenovich - ΗΠΑ (Ντοκιμαντέρ)
ΔΑΝΑΟΣ 1 22.30
Τι πραγματικά συνέβη τη βραδιά που έφερε τον Πολάνσκι κατηγορούμενο για αποπλάνηση της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιλι και φυγά στην Ευρώπη προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση; Γεμάτο με μαρτυρίες και αρχειακό υλικό από τους μισούς χολιγουντιανούς θρύλους των '70s, το ντοκιμαντέρ της Μαρίνα Ζένοβιτς βουτάει βαθιά μέσα σε μια θάλασσα αφορισμών, απλουστεύσεων και ψεμάτων με στόχο τη σκιαγράφηση ενός ψύχραιμου και ειλικρινούς πορτρέτου για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες του παγκοσμίου σινεμά.

26/9 Rocknrolla, Guy Ricci – Μ. Βρετανία (Πρεμιέρες)
ΑΤΤΙΚΟΝ 23.00
Η γνωστή παρέλαση καθαρμάτων που λατρεύουμε να παρακολουθούμε συνεχίζεται στην καινούργια ταινία του Ρίτσι η οποία εξελίσσεται στο Λονδίνο και έχει να κάνει με την αιώνια αναζήτηση του εύκολου χρήματος από ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν καταφέρνουν σχεδόν ποτέ να πετύχουν τον σκοπό τους.

27/9 The Chaser, Na Hong-Jin – N. Κορέα (Μετά τα Μεσάνυχτα)
ΑΠΟΛΛΩΝ 00.15
Τεράστια εμπορική επιτυχία στην Κορέα, το εναλλακτικό νέο-νουάρ “The Chaser” κερδίζει άνετα την παρτίδα βγάζοντας από το μανίκι του ένα σενάριο με διάσπαρτες εκπλήξεις, μια σκηνοθεσία με άψογο timing και μια ατμόσφαιρα μαύρου χιούμορ στην οποία τα κλισέ του είδους ξαναβρίσκουν τη χαμένη τους αίγλη. Συμμετοχή στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών.

27/9 Jack Brooks: Monster Slayer, John Knautz – Καναδάς (Μετά τα Μεσάνυχτα)
ΔΑΝΑΟΣ 1 00.45
Μεταξύ φρικτών αναμνήσεων από τα παιδικά του χρόνια, μιας απαιτητικής φιλενάδας, νυχτερινών σπουδών και ατελέσφορων ψυχαναλυτικών session, η ζωή του Τζακ Μπρουκς μοιάζει ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Και όμως: η ενεργοποίηση μιας αρχαίας κατάρας θα μετατρέψει τον καθηγητή του σε κάτι μη αναγνωρίσιμο, επικίνδυνο και απειλητικό! Κωμωδία τρόμου για γνήσια φεστιβαλική απόλαυση!


(Αν το κλικ δε σου δουλεύει στείλε απλά e-mail: moviesforthemasses@gmail.com)

2 Responses so far.

  1. verbal said

    Οι διαθέσιμες προσκλήσεις είναι τέσσερις (4) για κάθε προβολή και είναι προσωπικές (i.e. ισχύουν για ένα άτομο). Άμα υπάρχει κι άλλο πρόσωπο βέβαια, συμπλήρωσε και το όνομά του για να πάρεις διαπροσωπική, διαφορετικά, ασ' το κενό να πάρει και κάνας άλλος.

    Πληροφορίες: Στη σελίδα του φεστιβάλ.
    Διαδικασία: Κάνεις κλικ στο πόστερ, σου βγάζει ένα e-mail, συμπληρώνεις ονόματα και προβολή και το στέλνεις. Ή χειροκίνητα, πιάνεις το πληκτρολόγιο, το βάζεις στο φούρνο, κάνεις τα πλήκτρα ποπκόρν και μας τα στέλνεις στη γνωστή διεύθυνση.
    Παράκληση: Φέτος, περιορίσου στο να ζητάς προσκλήσεις για τις ταινίες που αναφέρεται ότι έχουμε. Αν θες να μας στείλεις απλώς τη λίστα με τις ταινίες που θες να δεις, καν' το με διαφορετικό subject line.
    Credits: Στον rotweiler που έβγαλε το γαλανό, αμυγδαλωτό μάτι του και το 'κανε αφίσα.

  2. cheaptalk said

    Πέρσι έγινε ψιλοπανικός για τη τελευταία διαθέσιμη πρόσκληση που ανακοινώθηκε στον πάτο των σχολίων ενός θέματος που πάνω πάνω έγραφε SOLD OUT.

    Φέτος έχουμε αλλάξει τη first-come first-served πολιτική, και τυπικά όποτε και να ζητήσεις πρόσκληση έχεις πιθανότητα να πάρεις. Και το θάψαμε το θέμα στα γρήγορα, αντί να το διαφημίζουμε με μπανεράκι στα features. Αλλά και καμιά χιλιαριά προσκλήσεις να είχαμε δε θα 'φταναν, το mailbox μου έχει πήξει, και δε φταίω καν αφού φέτος τη μοιρασιά την έχει αναλάβει μόνος του ο verbal για να μάθει να μη σπαμάρει όποιο group ξέρει στο Facebook. Οπότε έριξα ελαφρά πρόωρα τη κόκκινη στάμπα, μπας και ησυχάσω. Αλλά δε το βλέπω :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.