Le Bal des Actrices (2009): Γαλλόφωνο trailer


Μια σκηνοθέτρια θέλει να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τις ηθοποιούς, όλες τις ηθοποιούς: τις δημοφιλείς, τις άγνωστες, τις διανοούμενες, τις αστείες, τις αποτυχημένες... Καταγράφοντας τα πάντα, τα πάντα, με ή χωρίς τη συγκατάθεσή τους, η σκηνοθέτρια θα παγιδευτεί στον κόσμο τους για να τη φάνε ζωντανή αυτές οι γυναίκες που είναι τόσο εύθραυστες όσο και εκμεταλλεύτριες.

Και όπως καταλαβαίνεις, αν δεν είσαι χοντρή με μουστάκι, θα κάνει κάτι τεχνητό, υποκριτικό και αυτάρεσκο. Γι' αυτό έχει τουλάχιστο την εξυπνάδα, αφού δε μπορεί να έχει την εντιμότητα, να το κάνει ψευτοντοκιμαντέρ (πες το και mockumentary με γαλλική προφορά) και να προσπαθήσει να πει μισή αλήθεια σε ανταπόκριση μέσω Μελβούρνης.

Ότι κοντινότερο λοιπόν σε γυναικεία εξομολόγηση, και δη και ηθοποιού κατ' επάγγελμα, μπορείς να ελπίζεις μέχρι η Γη να γίνει κάρβουνο κι ακόμα παραπέρα, φιλοδοξεί να το παρουσιάσει η Maïwenn Le BescoMaïwenn σκέτο στο πιο αρτιστίκ ή Ouin-ouin για τους φίλους της ή μάνα του παιδιού του Luc Besson όταν ήταν 16χρονη για σένα) στη δεύτερη ταινία της με το ίδιο φορμά που της έφερε δυο υποψηφιότητες για César το 2006 (Pardonnez-moi). Παρελάζουν Maïwenn, Jeanne Balibar, Julie Depardieu, Romane Bohringer, Mélanie Doutey, Marina Foïs, Charlotte Rampling, Estelle Lefébure, Linh Dan Pham, Muriel Robin, Karin Viard και Karole Rocher, σπονσονάρουν Marie Claire και Cosmopolitan, συστήνουν 250 χιλιάδες Γαλλίδες. H Isabelle Adjani αρνήθηκε τη συμμετοχή, ως ανίκανη να αυτοσαρκαστεί σύμφωνα με όσες της την ζήτησαν. Η λεσβιακή σκηνή είναι ανάμεσα στη σκηνοθέτρια, και τη ξανθιά (πρώην) μοντέλα και πρώην κυρία David Hallyday του καστ.


Previously on Movies for the Masses: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009): Trailer

Απόψε στις 22:20 στο ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class με το soutien του mftm.gr

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    BTW, αν καμιά γαλλόφωνη έχει δει ήδη κάποια από τις υπόλοιπες ταινίες του προγράμματος (ειδικά αν μοιράζουμε και προσκλήσεις γι' αυτή) και φιλοδοξεί να φορέσει το soutien του mftm.gr (ως κριτικός), ας μας στείλει e-mail στη γνωστή διεύθυνση (moviesforthemasses@gmail.com) γιατί τα Γαλλικά μας είναι λίγο πολύ σκουριασμένα τελευταία :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.