Amelia (2009): Trailer απίθανης πτήσης


Η ©AMPAS® ανακοινώνει ότι οι φετινές υποψηφιότητες για Oscar® καλύτερης ταινίας θα είναι δέκα, οι συζητήσεις λένε ότι αυτό ευνοεί παραγωγές σα την Amelia (2009) της Fox Searchlight που θα δυσκολεύονταν πολύ να μπουν στη πεντάδα και, πως το 'ξερες, την άλλη μέρα το μικρό μεγάλο οσκαρικό studio εμφανίζει στο Yahoo! Movies το trailer για τη ταινία που όλα δείχνουν ότι θα είναι το κύριο χαρτί του στη φετινή κούρσα. Και το trailer επιβεβαιώνει ότι η ταινία δύσκολα θα έμπαινε σε πεντάδα.

Η Amelia Earhart απέδειξε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ότι οι γυναίκες μπορούν να πετάνε αεροπλάνα όσο μπορούν να οδηγάνε και αυτοκίνητα, ναι έτσι ακριβώς όπως το σκέφτεσαι, προκαλώντας άπειρα γέλια τον άπειρο χρόνο που μάθαινε και καταλήγοντας στον πάτο ωκεανού όταν πήρε το δίπλωμα. Ενδιάμεσα, έκανε διάφορα ρεκόρ τύπου πρώτη γυναίκα που έκανε γύρω γύρω τις ακτές της Βόρειας Αμερικής γιατί άμα πέταγε μόνο πάνω από στεριά ή μόνο πάνω από θάλασσα χάνονταν, πρώτη γυναίκα που πέρασε τον Ατλαντικό σαν.. επιβάτης, και με τα πολλά πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό, στη μικρότερη δυνατή απόσταση (3.752 km με τον Lindbergh να είχε κάνει 6.667 km) και όταν οι άλλοι γυρνάγαν ήδη όλο τον κόσμο και η διαδρομή είχε γίνει.. εμπορική. Σε αυτή τη πορεία, η Earhart φαίνεται να συνάντησε ανθρώπους που, όταν σταμάταγαν τα γέλια, τη κοιτάγαν με συμπόνοια αντίστοιχη του Richard Gere στις σκηνές από τη ταινία. Και λίγα εμπόδια πέρα από την ανικανότητά της, οπότε η βιογραφία της έκανε γύρους αρκετά χρόνια στο Χόλιγουντ χωρίς να ασχολείται σοβαρά κανένας, λόγω έλλειψης δραματικής έντασης. Και παρότι, με τα πολλά και πάλι, προέκυψε σενάριο γραμμένο από τον Ronald Bass με Oscar για τον Άνθρωπο της Βροχής (1988), ο σκηνοθέτης που το είχε αναλάβει, ο Phillip Noyce, το παράτησε και η Mira Nair που το γύρισε τελικά το έκανε, με τα πολλά, το μάντεψες, όταν το Shantaram στο οποίο την είχαν πάρει μόνο γιατί το άφησε ο Peter Weir, πάγωσε λόγω απεργίας της WGA. Τέτοιες ανακατωσούρες συμβαίνουν στη βιομηχανία σε καθημερινή βάση για να έχουν όλοι να γράφουν βέβαια, όμως το ότι η συγκεκριμένη (ανακατωσούρα) είχε λόγο το αποδεικνύει η προώθηση, περνώντας με το καλημέρα στο μοναδικό μισοδραματικό που μπορούσε προφανώς να βρει, την μοιραία πτήση της ηρωίδας.

Η Hilary Swank έχει φανερά κρυφά προσόντα, κάτι που εκτός από σένα εκτιμάει και η Ακαδημία που της έχει δώσει δύο στα δύο αγαλματάκια, και επιπλέον συμπαθεί (η Ακαδημία) τεκμηριωμένα και τις βιογραφίες και τους καθυστερημένους ήρωες που δε το βάζουν κάτω. Και αν έχει φανερά ένα ατού που δε μπαίνει σε κατηγορία κραυγαλέου η Amelia, αυτό είναι η απογειωτική φωτογραφία. Σημειώνω, στην απίθανη περίπτωση που σαρώσει τα βραβεία.


Previously on Movies for the Masses: Zombieland (2009): Trailer με μυαλό

3 Responses so far.

  1. td said

    Nair+Swank+Gere, very interesting, από το trailer μου αφήνει την εντύπωση ταινίας που θα σαρώσει ή θα πατώσει. Από την άλλη, κάτι δεν μου κολλάει, και αυτό το στοιχείο είναι που θα την "απογειώσει" ή θα την καταρρίψει.

    Hey Cheaplog, το feedblitz παίζει κανονικά; Έχουν καιρό να έρθουν νέα άρθρα με mail (πχ ετούτο)

  2. cheaptalk said

    Αχεμ, όντως έχει κολλήσει το FeedBlitz, πρέπει να φταίει το feed από το FeedBurner γιατί είχε κολλήσει το import και στο Facebook. Θα κοιτάξω μπας και καταφέρω να το ξεκολλήσω, sorry.

  3. cheaptalk said

    Ανοίγοντας αυτή τη βδομάδα στην Αμερική, η Amelia μάζεψε και όλες τις κριτικές που είχε αποφύγει αποφεύγοντας τις συμμετοχές σε φεστιβάλ. Και αυτές (οι κριτικές) είναι.. καλύτερες και από ότι περίμενες (i.e. έχουν ατελείωτο γέλιο στο θάψιμο), όπως συνοψίζει με το απαραίτητο τακτ η Anne Thompson.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.