Defendor (2009): Υπερηρωικό trailer


Από τις αρχές των 80s και μετά, στη pop κουλτούρα, οι άντρες με τα κολάν (και τις υπερδυνάμεις ενίοτε) εξετάστηκαν από κάθε σκοπιά, αποδομήθηκαν, αντιδομήθηκαν, αναδομήθηκαν, και φυσικά.. ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ όπως έχουμε πει μερικές χιλιάδες φορές. Στη pops κουλτούρα (i.e. αυτή του παππού) όμως, και στον σοβαρό κινηματογράφο της, ακόμα και το να υπάρχει καν εξέταση πριν τη διάγνωση σοβαρής ψυχασθένειας εξακολουθεί να είναι περιττό, και άμα ζεις στη κόψη, τότε προσθέτεις και μια συμπαθητική υποψία δονκιχωτισμού (στη πασιφανή φρενοβλάβεια), όπως κάνει για παράδειγμα ο Καναδός Defendor (2009), το τρέιλερ του οποίου έβγαλε πριν μερικές μέρες ο συμπατριώτης του και φίλος μας, ο Todd Brown, πριν πιάσει να ασπρίζει το Twitch του.

Το σενάριο του Defendor, γραμμένο από έναν κάποιο Peter Stebbings, φαίνεται ότι ήταν αρκετά καλό για να φέρει από το Τέξας τη συμμετοχή του Woody Harrelson σε μια παραγωγή μόλις $3-4 εκατομμυρίων που από πάνω τη σκηνοθετεί πρωτάρης και πρώην ηθοποιός σε τηλεσίριαλ (i.e. o Stebbings). Και όπως βλέπεις, ο Harrelson συμμετέχει με αυτόν τον εξαιρετικά χαριτωμένο ευδιάθετο αέρα που μπορείς να τον δεις να κουβαλάει και όλη τη ταινία, αν και αυτή δε διαγράφεται βέβαια και τόσο εύθυμη σε όλη τη διάρκειά της όσο θέλει να τη παρουσιάσει η προώθηση. Οι οδηγίες του μεγάλου βιβλίου με τα σενάρια λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το συμπαθητικό το βγάζει η σκοπιά του ήρωα, το κωμικό και τραγικό οι σκηνές από τη σκοπιά των τρίτων, και τη διάγνωση αναλαμβάνει κορεάτισσα ψυχίατρος που παίζει η Sandra Oh. Στη σκηνοθεσία, ο Stebbings προτιμάει φυσιολογικά τη σιγουριά των σταθερών πλάνων με σποραδικές (αλλά όχι κλεφτές) ματιές πίσω από πλάτες, πράγμα που σου φαίνεται ακόμα φυσιολογικότερο όταν διαβάζεις ότι πρόσθεσε τα τελευταία του 100 χιλιάρικα στα κάποια της (όπως ξαναματάπαμε) αγαπημένης μισητής των Καναδών Telefilm και τα υπόλοιπα που μάζεψε ο Nicholas Tabarrok, "producer to watch" πέρσι για το Variety. Το ότι θα κάνει πρεμιέρα σε ειδική προβολή στο Τορόντο, είναι αυτονόητο για μια ταινία που έχει φτάσει ήδη εδώ που έχει φτάσει.


Previously on Movies for the Masses: Valhalla Rising (2009): Venice midnight trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Επειδή σε κάποιες μέρες δε θα βγάζει καθόλου νόημα και τώρα δε βγάζει και πολύ για όσους δε πήγαν καμιά φορά από τις πολλές που τους στείλαμε στο Twitch, σημειώνω ότι παλιότερα οι σελίδες του είχαν μαύρο φόντο που γύρισε σε λευκό σε ανακαίνιση πριν δυο μέρες. Από τις σημειώσεις μου, το πιο χαρακτηριστικό που έκοψα για να μη γίνει πολύ κομικό το θέμα, είναι το Kick-Ass (2010) που το αγόρασε πριν κάνα μήνα η Lionsgate και έχει μια διαφορετική ματιά στο θέμα (άνθρωποι και κολάν) αλλά βέβαια.. δε μετράει ως βασισμένη σε (νευροκουρελιαστικά ακόμα ατελείωτο) κόμικ.

  2. cheaptalk said

    Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Τορόντο, πήρε συμπαθητικές κριτικές, ακολούθησε αρκετό ενδιαφέρον αγοραστών και τελικά η Sony αγόρασε τα δικαιώματα διανομής σχεδόν για όλο τον πλανήτη, με εφταψήφιο ποσό.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.