Paranormal Activity (2007): Trailer κοινού

Δες/Κρύψε το Slamdance teaser

Ένα από τα αρκετά κρυμμένα (στα μπαούλα των διανομών) μυστικά του τρομοχώρου ξαναέσκασε επίσημα μύτη τα ξημερώματα, με τρέιλερ στη καινούρια επίσημη σελίδα του. Το Paranormal Activity (2007), γυρισμένο πριν αρκετό καιρό όπως καταλαβαίνεις από τη χρονιά στη παρένθεση και κυρίως σε μια κρεβατοκάμαρα όπως βλέπεις στην αφίσα, έκανε γύρους στα φεστιβάλ του χώρου μαζεύοντας τσιρίγματα για να τα εμφιαλώσει και να τα πουλάει σα πηγή ενέργειας στον κόσμο των τεράτων θετικές αντιδράσεις σε αναζήτηση διανομής, την οποία και πέτυχε όπως ξέρεις στο Slamdance στις αρχές του 2008. Άμεσα, η Dreamworks που αγόρασε τα δικαιώματα, εξαφάνισε τη ταινία από παντού, κατεβάζοντας ακόμα και τα τρέιλερ από τα γιουτιούμπια, πράγμα που έκανε αρκετούς να μιλάνε για ριμέικ και ακόμα περισσότερους να ενισχύουν το hype με όλες αυτές τις πόζες, τις υπερβολές και τις προσποιήσεις όσων μυρίζονται trend και κοιτάνε να το καπελώσουν. Η ταινία ξαναέπαιξε στο American Film Market πέρσι μαζεύοντας αγοραστές και από τον υπόλοιπο κόσμο, και στις αρχές του φετινού καλοκαιριού η Paramount (που ακόμα βέβαια έχει ταινίες της εταιρείας του Spielberg να διανείμει παρά τη μετακόμιση του τελευταίου στη Disney) άρχισε να στέλνει ξανά screeners σε ενδιαφερόμενα φεστιβάλ, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δολάρια για να ξαναγυρίσει την ιστορία δεν έδινε αλλά μπορεί και να έβγαζε τη πρωτότυπη παραγωγή στις αίθουσες αν έβλεπε να υπάρχει ψωμί.

Η ιστορία έχει γράψει ότι το Blair Witch Project (1999) έκοψε κάτι αμέτρητα εκατομμύρια στα ταμεία με.. καναδυό δολάρια για προϋπολογισμό αλλά όσοι ξέραν ότι υπήρχε δίκτυο και τότε θυμούνται πριν τις προβολές τη τεράστια (ειδικά για τα μέτρα της εποχής) καμπάνια του, και η προώθησή του είχε φροντίσει να δημιουργήσει και έναν εξίσου ογκώδη μύθο και στο κοινό κοινό. Από την άλλη, ακόμα και στις καλές εποχές του χώρου, οι ξετρελαμένες κριτικές από μόνες τους κάθε άλλο παρά ικανές φαίνονταν να βοηθήσουν τις καλές χοροριές να κόψουν και κάνα εισιτήριο, και τώρα πια ακόμα και το Trick 'r Treat (2007) πάει κατευθείαν στο DVD παρόλο που έχει αναδειχτεί ήδη κάτι σα τη δευτέρα παρουσία του Halloween από όσους το είδαν. Έτσι, φυσιολογικά, παρά τα αρκετά quotes στιλ "one of the scariest movies of all-time" που έχει στη διάθεσή του, το στούντιο του Brad Grey που τσιγκουνεύεται ακόμα και να πάει το Shutter Island (2010) στα Oscar®, απλά δοκιμάζει τα νερά, κακοαντιγράφει τη καμπάνια του [REC] (2007), δίνει έμφαση στη.. μάστιγα των αιθουσών (i.e. το γυναικείο κοινό, χαρακτηριστικά το πιο αποβλακωμένο, που αποτελεί μεγάλο target group και για τις τρομάρες πια, με ότι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδό τους), και περιμένει από σένα να κυνηγάς τον αιθουσάρχη της γειτονιάς σου να φέρει τη ταινία. Η οποία, σε μια από τις τρεις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες εκδοχές του, έχει τέλος που το βλέπεις και στο τρέιλερ όπως είναι πια συνήθειο, αλλά και να το είδες, μην ανησυχείς, μέχρι να δεις και τη ταινία το πιο πιθανό είναι να έχει αποκτήσει τουλάχιστο ακόμα ένα.


18 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το εξώφυλλο που πέρασα στο τρέιλερ προσπαθεί να δείξει την εικόνα κοινού που τρομάζει από κάτι ροζ παντούφλες. Αρκετές λεπτομέρειες και αστεία τα αφήνουμε σε όσους τα καταλαβαίνουν να τα καταλάβουν, αυτό είπα να το τονίσω γιατί κάθε φορά που το βλέπω ψοφάω στα γέλια μόνος μου. Με την ευκαιρία, τονίζω και τη διαφορά στη ποιότητα της εικόνας ανάμεσα σε τίζερ και τρέιλερ που δεν είναι μόνο θέμα συμπίεσης και κατά τα άλλα τη βλέπεις κι αυτή και μόνος σου και μπορείς να συμπεράνεις ότι Dreamworks και Paramount κάποια φράγκα τα έχωσαν ήδη και δε θα βγάλουν στις αίθουσες ακριβώς τη κόπια που κυκλοφορούσε το 2007.

  2. cheaptalk said

    (το γυναικείο κοινό τρομάζει φυσικά από τις ποδαριές στο πάτωμα)

  3. dark tyler said

    Ε, και όπως καταλαβαίνεις κάποιο άτυχο φεστιβάλ έπεσε ακριβώς μέσα στη χρονική μαύρη τρύπα όπου η Paramount μόνο τις ίδιες τις κόπιες της ταινίες δεν έκαψε.

  4. cheaptalk said

    Και μπορείς να συμπεράνεις και από το σχόλιο του tyler (του οποίου το άτυχο φεστιβάλ τυχαίνει να είναι και το μεγαλύτερο της πόλης), πόσοι περίπου στα μέρη μας έχουν δει και τη ταινία (i.e. πολύ λιγότεροι από όσους το ισχυρίζονται).

  5. Unknown said

    Εμένα πάντως το trailer με το κοινό να ουρλιάζει και ο πανικός που γίνεται με την ταινία στην Αμερική, με έχουν ψήσει άγρια...

  6. Antonis said

    Έχω διαβάσει τόσα πολλά στο Internet για το Paranormal Activity που σίγουρα θα πάω να το δω. Κάποιοι γράφουν ότι είναι είναι η πιο τρομακτική ταινία της δεκαετίας! :-)

    Με εξιτάρει και το γεγονός ότι είναι εντελώς low budget (11.000 δολάρια) και ότι είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες στο Internet επέβαλαν την προβολή της ταινίας!

    Paranormal Activity rulez! Το περιμένω με αγωνία!

  7. Unknown said

    Θυμίζει αρκετά το αγαπημένο μου Blair Witch Project!! Σίγουρα θα πάω να το δω. Στην Αμερική πάει εξαιρετικά. Μάλλον το Paranormal Activity θα γίνει η επόμενη αγαπημένη μου ταινία.

  8. Anonymous said

    Όπως διάβασα εχθές στο nooz.gr, το Paranormal Activity όχι απλώς πάει καλά, αλλά κατέκτησε την κορυφή του box office.

    Μου έχει πραγματικά εξάψει τη φαντασία ο πάταγος που έχει δημιουργηθεί για μια ταινία που με βάση τα χαρακτηριστικά της (low budget, ερασιτέχνες συντελεστές, έλλειψη εφέ ή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου εντυπωσιασμού) θα έλεγε κανείς ότι δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

    Επίσης, μου προξένησε το ενδιαφέρον ένα σχόλιο θεατή που διάβασα στο IMDB, ότι το Paranormal Activity ξυπνάει αρχέγονους φόβους.

    Θα δω την ταινία οπωσδήποτε.

  9. Unknown said

    η ταινία είναι μεγάλη απάτη και απλά κοπιάρει το marketing και την σκηνοθετική προσέγγιση του blair witch project. ειλικρινά ήταν ένα χάσιμο χρόνου για μένα, ελπίζω να σας γλύτωσα κάποια ευρώ. xxL

  10. Anonymous said

    paidia ego to brika gamato alla den katalaba sto telos an ayth skotose ton mika epidi eixe mpi mesa tis to pneyma h kati allo den ksero.....ama den skotone kai thn )adelfi tis sto telos tha elega pos ton maxerose ayth alla ti na po.....sigourame eixe se agonia diarkos kaias mhn eixe kai polla efe

  11. Anonymous said

    Μέσα στο Σ/Κ θα κάνω μια βόλτα από έναν κινηματογράφο για να δω το Paranormal Activity. Οπότε μετά θα σας πω και τη γνώμη μου για την ταινία, αν και πιστεύω οτι είναι πολύ καλό θριλεράκι!!

  12. Anonymous said

    Το είδα σήμερα και ένα έχω να πω: τέλειο! Καταφέρνει να σε τρομάξει χωρίς αίματα, κομμένα κεφάλια και άλλα αηδιαστικά. Καιρό είχα να δω ένα τόσο καλό θρίλερ.

  13. Anonymous said

    Εγω ενα δεν καταλαβα. Ειναι ψεμα η αληθινη ιστορια?

  14. Tak55 said

    Λένε ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα... Ένα από τα καλύτερα thriller που έχω δει ποτέ!

  15. Anonymous said

    Ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο βαρετή ταινία της δεακαετίας. Μετά βίας κρατιόμουν να μη με πάρει ο ύπνος. Μη τη δείτε!

  16. kef said

    η ταινία είναι μεγάλη απάτη και απλά κοπιάρει το marketing και την σκηνοθετική προσέγγιση του blair witch project. ειλικρινά ήταν ένα χάσιμο χρόνου για μένα, ελπίζω να σας γλύτωσα κάποια ευρώ. xxL

    συμφωνω απολυτα με τον λοθκα παραπανω

    μαπα στο τετραγωνο..
    10 φορες το blair witch project
    παρα αυτη η απομιμηση του κ*λου

  17. caveman said

    ΚΛΑΨΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ Η' ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΙΝΕΜΑ ΕΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ.

  18. cheaptalk said

    Μιας και το τρέιλερ ήταν κοινού και η ταινία είναι από αυτές που περιγράφονται και με δυο λέξεις, τα σχόλια σε αυτό το θέμα έχουν μείνει εντελώς ανοιχτά και θα μείνουν εφόσον παραμένει δημοφιλές. Για τη ταινία πάντως έχουμε δημοσιεύσει και κριτική (όπως κάνουμε για όλες που βγαίνουν στις ελληνικές αίθουσες κάθε βδομάδα) και αν κάποιος έχει κάτι περισσότερο να πει (από "καλή είναι", "μάπα είναι", κτλ.) μπορεί να το γράψει εκεί.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.