Birdemic: Shock and Terror στη Κινηματογραφική Ιστορία


Στις αρχές του μήνα, μια σύντομη είδηση στο Hollywood Reporter ανέφερε πως η Severin Films απέκτησε τα δικαιώματα του "ρομαντικού θρίλερ" Birdemic: Shock and Terror (2008) με στόχο περιορισμένη διανομή στα τέλη της χρονιάς. Αυτό ήταν και το τελευταίο σκαλοπάτι στη καταξίωση μιας παραγωγής ήδη τόσο θρυλικής στον τρομοχώρο και όχι μόνο, όσο και το Plan 9 from Outer Space (1959) το προηγούμενο αιώνα.

Το φιλμ γυρίστηκε στη βόρεια California από έναν Βιετναμέζο πωλητή λογισμικού και MASTER OF THE ROMANTIC THRILLER™ που προφανώς νομίζει ότι έχει πρότυπο τον Sir Alfred Hitchcock αλλά προφανέστερα έχει στη πραγματικότητα τον Edward D. Wood Jr., κομπλέ με πάθος στο γύρισμα ταινιών με ανύπαρκτο προϋπολογισμό (η συνέχεια του Birdemic θα είναι "3D" και θα ξεκινήσει με "$20 εκατομμύρια") και ξεχασμένη σταρ για μούσα, τη Tippi Hedren που από το 2003 εμφανίζεται στις ταινίες του τεράστιου James Nguyen, φυσικά στο ίδιο και το ίδιο (αρχειακό στη συνέχεια) footage. Το Ed-Wood-ικό ήθος στη δουλειά του ζωντανού θρύλου Nguen, φτάνει μέχρι την επιμονή του στο να ακολουθεί με πιστότητα το καστ το γραμμένο στη πορεία και σε σπαστά ασιατοαμερικάνικα σενάριο, όπως αφηγήθηκε στο Bloody-Disgusting που έχει υιοθετήσει τη παραγωγή, η Whitney Moore, η απίστευτη 17χρονη τότε φοιτήτρια που μοιάζει σα να έχει σκάσει στη ταινία από ένα άλλο, εξελιγμένο γονιδιακά κινηματογραφικά, πλανήτη. Από έναν άλλο, καθυστερημένο διανοητικά ψηφιακά πλανήτη, μοιάζουν να έχουν βγει ειδικά τα εφέ του ανυπέρβλητου Nguyen, μια συνέχεια και επέκταση των χειροποίητων καταρρέοντων του Wood σχεδόν.. κατασυγκινητική, όπως βλέπεις και όπως δεν είχαν δει τα διαδίχτυα από το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε την άνοιξη 2007 στο YouTube μέσα σε γενική αδιαφορία, αλλά έφτασε το καλοκαίρι του 2009 να κυκλοφορεί σε αρκετές κόπιες ανάμεσα στους πιο υποψιασμένους ως το χειρότερο (trailer) ever. Ενδιάμεσα, είχε βοηθήσει αρκετά και ο υπερμέγας δημιουργός, που πήγε στο Sundance (παρότι του 'χαν απορρίψει τη συμμετοχή) με ένα βανάκι καλυμμένο από ψεύτικα πουλιά και μεγάφωνα που παίζαν κρωξίματα και κραυγές, και κυκλοφόρησε μόνος του τη παραγωγή σε μια κόπια συλλεκτική πια στο DVD και στα torrents.

Η ειδική έκδοση του Birdemic θα κάνει πρεμιέρα σε ειδική προβολή στις 27 του μήνα στο Cinefamily του LA, με οικοδεσπότες τον Tim Heidecker και τον Eric Wareheim, στο δρόμο του για να κατακτήσει το σύμπαν και την ιστορία.


Previously on Movies for the Masses: Horribly Slow Murderer / Extremely Inefficient Weapon

2 Responses so far.

  1. Uwe Boll Must Die said

    Awesome. Δεν περιγράφεται ο ενθουσιασμός μου!!!

    O νέος μικρός Θεούλης είναι ο James Nguyen! Ζήτω, ζήτω, ζήτω! Ένα collaboration να κάνει με τον Tommy Wiseau και τίποτα άλλο δε θέλω στον κόσμο :D

  2. ni pli said

    aparaithto symplhrwma, to videaki pu ton deixnei sto en logw tzip ( k eftiakse h idia severin gia na panyghrisei thn eksasfalish tu) opou fwnazei sta pezodromia na dun thn tainia tou k meta psithirizei sth kamera 'plaka kanw' , epishs yparxei k ena apo kapoia "premiera alla dn anteksa na to dw. (eixa thn entypwsh oti se kapoio cult slot metamesonyxtio tu sundance ton eixan dextei alla dn epsaksa parapanw

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.