Bakjwi (2009)

Δίψα / Thirst
Bakjwi, Poster

Σκηνοθεσία: Park Chan-wook
Σενάριο: Jeong Seo-gyeong, Park Chan-wook
Παίζουν: Song Kang-ho, Kim Ok-bin


Δες/Κρύψε το trailer

Ιερέας κολλάει βαμπιρισμό σε ιεραποστολή και χάνει την ψυχή του γεμίζοντας το στομάχι του με αίμα.Bakjwi, PhotographΜια εναλλακτική προσέγγιση στους βαμπιρικούς μύθους ψάχνει ο σκηνοθέτης του Οldboy (2003) και της υπόλοιπης τριλογίας της εκδίκησης και αντλώντας έμπνευση απ’ την Thérèse Raquin του Émile Zola για μια νεαρή ομορφούλα που ζει τη δυστυχία του να παντρευτεί από ανάγκη τον αχαΐρευτο βλακάκο πρωτοξάδερφό της και να περάσει το γάμο της στο σπίτι της πεθεράς της, ο Park Chan-wook επιστρέφει στην εκστατική στιλιστική σκηνοθεσία του, προσφέροντας εικαστικό μεγαλείο σ’ ένα δίωρο (και βάλε) έπος οπερετικής σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ, που βρίθει σκηνών άξιων απομνημόνευσης ως σπάνια σημεία συγκερασμού του σύμπαντος του σινεμά μ’ αυτό της υψηλής αισθητικής στη σύνθεση και την εικονοπλασία. Όμως η ασυμβίβαστη εικονολατρία του πανίκανου ακριβώς σ’ αυτό, Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη, ρουφάει το αίμα και τον αέρα κι από ‘σένα κι απ’ το στόρι του, που αφήνεται να παραπαίει ανοικονόμητο κι ασπόνδυλο, σε ρυθμούς οριακά εξαντλητικής νωχελικότητας, και αποδυναμώνει το τσούξιμο στιγμών δραματικής κορύφωσης, που θα μπορούσαν να αφήσουν πάνω σου σημάδια εφάμιλλα των εκρήξεων της εικονικής ταινίας που έκανε ογκόλιθο του κινηματογραφικού στερεώματος τον σκηνοθέτη, αν δεν χρειαζόταν να κολυμπήσεις μαζί του μέσα από τόσο μεγάλους ωκεανούς σούπας μέχρι να τα φτάσεις.

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΑΣΤΥ
Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο), 210-3214775, 2103221925.
Πεμ. - Τετ.: 15.30 (είσ. € 3,50)/ 18.00/ 20.20/ 22.40

Λ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER
Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια), 210-8215469, 2108222702.
Πεμ. - Τετ.: (εκτός Τρίτης) 18.00/ 20.30/ 23.00

ΦΙΞ - Ν. ΣΜΥΡΝΗ - Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER
Λ. Συγγρού 106, Φιξ (ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ), 210-9215305.
Πεμ. - Τετ.: 17.40/ 20.00/ 22.20/ 00.30


Also on Movies for the Masses: Bakjwi (2009): Thirst trailer

7 Responses so far.

  1. Tree Surgeon said

    Τι ακριβώς σημαίνει 'πανίκανος'.
    Είναι καλό να μπορεί κανείς να διαχωρίζει τα είδη με τα οποία επιδιώκει να ασχοληθεί από εκείνα με τα οποία δεν ασχολείται. Η γλαφυρότητα και η λεξιθηρία κάνουν την κριτική δύσχρηστη, εκτός αν βέβαια αυτός είναι ο σκοπός του κριτικού.
    (Τέχνη για την τέχνη αδέρφια μου... τέχνη για την τέχνη!)

  2. Alien_Dwarf said

    Ούτε εμένα μ' αρέσουν οι "μεγάλες" λέξεις, και φυσικά διαφωνώ καθέτως με την αυστηρότητα της κριτικής. Το Thirst είναι imho αριστούργημα, τουλάχιστον ισάξιο με τα προηγούμενα του Park Chan-wook.

  3. verbal said

    Όπως πανηλίθιος είναι ο ολοκληρωτικά ηλίθιος, έτσι και πανίκανος είναι ο ολοκληρωτικά ικανός.

    Η γλώσσα είναι πολύ πιο ευλύγιστη απ' όσο έχουν μάθει οι περισσότεροι χρήστες της να πιστεύουν, κι αν συχνάζεις εδώ αρκετά, θα το συνηθίσεις κι εσύ, όπως το συνηθίζουν και τα spell-check μας.

  4. Tree Surgeon said

    Χρόνια τώρα κάνω φιλότιμες προσπάθειες να το συνηθίσω, αλλά στην πραγματικότητα προτιμώ τη γλωσσική επιδεξιότητα του Sartre και του Witkacy -δηλαδή, τη γλωσσική επιδεξιότητα εκεί που είναι το φυσικό της περιβάλλον και εκεί που ευδοκιμεί.
    Ναι, είναι αλήθεια πως όταν διαβάζω κριτικές τις διαβάζω για να κατατοπιστώ όταν αναρωτιέμαι: να δω αυτήν την ταινία, ή όχι;
    Αυτό βέβαια γίνεται σπανιότατα πλέον γιατί ακριβώς έφτασα στο σημείο να διαπιστώσω, μετά από εκατοντάδες ή χιλιάδες ταινίες, ότι οι κριτικές είναι πότε σνομπ και υπερκαλλιτεχνικές, πότε μικρές οάσεις γλαφυρότητας με δωρεάν και αναίμακτες αφορμές για την εκδήλωσή της.

    Πανάχρηστος, πανχρήσιμος, πανζουρλισμός, πανελλήνιες, πανπαπαριές, Πανίκος, πίτσαπαν και ένα σωρό άλλες εξυπνολέξεις μπορώ να εμφανίσω διότι το ΠΑΝ είναι σαν την κόκα κόλα, και φυσικά ο καθείς δικαιούται να είναι όσο λεξιπλάστης τον βολεύει είτε για να καλύπτει τα κενά του είτε για να νιώθει και αυτός ένας Δημιουργός, επιτέλους!

    Φευ!
    Η Τέχνη... για την Τέχνη! Να μη δεχθούμε τίποτε λιγότερο! Τίποτε!

  5. cheaptalk said

    Υποθέτω γλωσική επιδεξιότητα εννοείς τους πειραματισμούς του Witkacy με την υπογραφή του, αλλά έτσι κι αλλιώς το φυσικό περιβάλλον της γλώσσας είναι, πολύ κυριολεκτικά και προφανώς, στα στόματα. Και μιας και δε το καταλαβαίνεις ούτε αυτό, σου σημειώνω πως τον ξερόλα τον παριστάνεις λίγο.. παροιμιωδώς, αφού δε χρειάζεται να μας διαβάζει κανένας, απλά να ρίξει μια ματιά στη μαρκίζα της σελίδας, για να σε πάρει χαμπάρι.

  6. Tree Surgeon said

    Κηπ ιτ απ!!! Κηπ ιτ απ!!!!

  7. Anonymous said

    tree δεν την παλευεις ε? πες την αληθεια!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.