Fantastic Mr. Fox (2009)

Ο Απίθανος Κύριος Φοξ (2009)
Fantastic Mr. Fox, Poster

Σκηνοθεσία: Wes Anderson
Σενάριο: Wes Anderson, Noah Baumbach, Roald Dahl (παραμύθι)
Παίζουν: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, κ.ά.


Δες/Κρύψε το trailer

Αλεπούδος παραδίνεται στη συναρπαγή του κλεφτοκοτισμού παρόλο που έχει πια παιδιά να θρέψει. Οι κτηνοτρόφοι της γειτονιάς του αποτυγχάνουν να τον συμμεριστούν.Fantastic Mr. Fox, PhotographΣκηνοθετημένος απομακρυσμένα, κυριολεκτικά δι' αλληλογραφίας, ο Απίθανος Κύριος Φοξ (2009) υποφέρει παρολαυτά από την υπερβολική.. παρουσία του Wes Anderson και την ολοένα και πιο μανιακή προσοχή του τελευταίου στο auteur-ικόν της υπογραφής του, με πρώτο στα βάσανα το μεταφερόμενο παραμύθι, το οποίο στη καλύτερη μπορείς να πεις ότι Tenenbaum-οποιήθηκε τόσο επιμελημένα ώστε να διακρίνεις, χωρίς καν να έχεις διαβάσει το πρωτότυπο, τι είναι Anderson και τι έχει μείνει από Roald Dahl. Στη χειρότερη βέβαια μπορείς να πεις ότι ο απίθανος κύριος Wes κόλλησε άτακτα ότι ξηρό χιούμορ και διάλογο με τη κάμερα είχε κόψει από προηγούμενες ιστορίες του ως πολύ απεικασματικό για ζωντανούς χαρακτήρες, σε μια σειρά από ανακόλουθα αποσυνδεδεμένα σκετσάκια που σχετίζονται με το παραμύθι μόνο στη.. πονηριά, και που σε εμπλέκουν όσο και τοπίο με κατσαρίδες μετά από πυρηνική καταστροφή. Χωρίς να τον συνδέεις με τον George Clooney που του δίνει φωνή, ο Mr. Fox είναι απλά μια φιγούρα που πάει πέρα δώθε υπακούοντας στους νοσταλγικά αδέξιους νόμους της σταματημένης κίνησης (και αψηφώντας για παράδειγμα τη βαρύτητα ή οποιαδήποτε άλλη φυσική αρχή), δικό του χαρακτήρα δεν έχει, και άλλες προσωπικότητες δεν υπάρχουν, μιας και οι υπόλοιποι του φωνητικού καστ κάνουν πιο επαγγελματική δουλειά και δε τους αναγνωρίζεις. Οι προσπάθειες που κάνει ο Anderson να δώσει ψυχή στα ζωντανά του είναι τεχνικές, με καδραρίσματα και εστιάσεις που παραπέμπουν κατευθείαν σε εικονικούς ήρωες του Tarantino και του De Palma (και με όλα τα indie ακούσματά του να παρελάζουν στο φόντο ως συνήθως), όμως το μόνο που καταφέρνει είναι σε αρκετές σκηνές να κρύβει την όποια δουλειά στο animation (απομακρύνοντας τόσο τη κάμερα που αυτό θα μπορούσε να είναι και προσχολικό, ας πούμε) και σε άλλες σκηνές να φανερώνει την ακεφιά σε ότι έχει να κάνει με κλασικό. Η διασκευή της παιδικής νουβέλας δεν έχει στόχο να την εκσυγχρονίσει ή να τη κάνει διαχρονικότερη, ίσα ίσα στοχεύει να της προσθέσει μερικές και συγκεκριμένες δεκαετίες και εμπειρίες στη καμπούρα ώστε να μπορείς να την αποκρυπτογραφήσεις αν τις μοιράζεσαι. Για να κάνεις τον βετεράνο hipster σε παιδιά του δημοτικού, υποθέτω.

Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

ΚΕΝΤΡΟ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ
ΕΜΠΑΣΣΥ NOVA ODEON
Πατρ. Ιωακείμ 5 & Ηροδότου, Κολωνάκι (ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός), 2107215944.
Πεμ. - Τετ.: (εκτός Παρ., Σάβ.) 18.20/ 20.25

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΝΕΑΠΟΛΗ
ΓΑΛΑΞΙΑΣ 1
Μεσογείων 6 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι), 2107773319.
Πεμ. - Τετ.: (εκτός Παρ., Σάβ.) 18.50/ 20.50/ 23.00

ODEON KOSMOPOLIS - ΜΑΡΟΥΣΙ
ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΙΘΟΥΣΑ 4
Λεωφ.Κηφισίας 73, Αγ.Θωμάς, Μαρούσι (Κόμβος Αττικής Οδού), 8011160000 Τηλ. Κρατ. 2106786000..
Πεμ.: & Κυρ.-Τετ. 18.50/ 20.50. Πέμ. & Δευτ.-Τετ. & 16.50. Δευτ. & 12.30/ 14.40

VILLAGE 15 CINEMAS @ THE MALL
VILLAGE 15 CINEMAS @ THE MALL ΑΙΘΟΥΣΑ 1
Aνδρέα Παπανδρέου (παραπλεύρως Αττικής Οδού) ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, Μαρούσι, 2108108080.
Πεμ. - Τετ.: (εκτός Παρ.) 19.00. Πέμ. & 21.00/ 23.00. Κυρ.-Τετ. & 17.00/ 21.00 με υπότιτλους

ODEON STARCITY - Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ
ODEON STARCITY ΑΙΘΟΥΣΑ 8
Λεωφ.Συγγρου 111 & Λεοντίου, Ν.Κόσμος, 8011160000.
Πεμ.: & Κυρ.-Τετ. 18.50/ 20.50. Πέμ. & Δευτ.-Τετ. & 16.50. Δευτ. & 12.30/ 14.50


4 Responses so far.

  1. Alien_Dwarf said

    Imho είσαι πάρα πολύ αυστηρός. Το βιβλίο το λάτρεψα ως παιδάκι και αυτή είναι μια απολαυστικότατη ταινία. Θα τη λατρέψουν όσοι λατρεύουν Wes Anderson, και για τους υπόλοιπους είναι η πιο προσιτή για να τον γνωρίσουν.

  2. Λουκάδες Μέξηδες said

    Γχνννννν, όχι, πρέπει να συγκρατηθώ, το γεγονός ότι του βάζετε όσα αστεράκια πήρε η χειροτερη ταινία του γαλαξία (Titans) πρέπει να προσπερασθεί και εγώ να ηρεμήσω.

    ΔΥΟ? Δ Υ Ο?

    μουμπλεμουμπλεμουμπλεμουμπλε

    ΜΑ ΔΥΟ?

    και το TITANS 2 αντι για -10???

    γχχχχχχχχ

  3. dark tyler said

    Ναι ρε παιδιά έχουν δίκιο οι Λουκάδες. Αν μη τι άλλο, σίγουρα δεν μπορεί να έχει χαμηλότερη βαθμολογία από οποιαδήποτε άλλη ταινία του Wes Anderson.

  4. cheaptalk said

    Η βαθμολογία συνοδεύεται κι από ένα σύντομο σκεπτικό έχω την εντύπωση. Και το λέω γιατί έχω και την εντύπωση ότι δε το διαβάσατε :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.