Never Let Me Go (2010): Μη οσκαρικό trailer

Never Let Me Go - Trailer

Τυπικά με αφορμή το ημίχρονο του 2010 που πλησιάζει, και ουσιαστικά για να ξεκινήσει η συζήτηση και να ενδιαφερθεί κανένας, trades, πρακτορεία, blogs και ξέμπαρκοι μετράνε αυτές τις μέρες τις πιθανές οσκαρικές υποψηφιότητες στο τέλος της χρονιάς. Κάπως περίεργα, το Never Let Me Go (2010) του Mark Romanek απουσιάζει από όλες τις λίστες, ακόμα και τις πιο τυφλά περιεκτικές, παρόλο που η Fox Searchlight έκανε ότι μπορούσε για να το βάλει εκεί (στις λίστες) με trailer παράλληλο του πολύ πιο κραυγαλέου Conviction (2010) κολλημένο κι αυτό στις κόπιες του πολύ πιο ακουσμένου Cyrus (2010).

Ο Cyrus βέβαια άνοιξε και πετυχημένα στις αίθουσες το σαββατοκύριακο που πέρασε, γιατί.. εμφανίστηκε αν όχι τιποτάλλο. Πέρασε από το Sundance και το SXSW για παράδειγμα, και οι δημιουργοί του, οι αδερφοί Duplass, έχουν μια συνέπεια, και στη δουλειά και στην εμφάνιση, που αρκετοί λένε ότι είναι καιρός πια να ανταμειφτεί. Ο Romanek από την άλλη, κινηματογραφικά τουλάχιστο, έχει πίσω του μια δεκαετία με καταραμένα project. Το One Hour Photo (2002) βγήκε περιορισμένο σε διάρκεια από τη παραγωγή, το A Cold Case με τον Tom Hanks δε περπάτησε, το A Million Little Pieces κουτρουβάλησε με τον James Frey στην ανυποληψία, το Wolfman (2010) ολοκληρώθηκε αλλά χωρίς αυτόν (τον Romanek) και όχι χωρίς να περάσει από σαράντα κύματα. Το Never Let Me Go γυρίστηκε πέρσι την άνοιξη και μέχρι το σχετικό tweet.. ολοκλήρωσης του σκηνοθέτη πριν κάνα μήνα, περίμενες τη συμφορά που θα το χτύπαγε, και με βαριά καρδιά αφού ως σοβαρός κινηματογραφόφιλος τον βγάζεις έξω και τον παίζεις και μόνο στη προοπτική Carey Mulligan, Keira Knightley και Sally Hawkins μαζί. Και η ταινία φαίνεται μέχρι τώρα για πολλά χαρτομάντιλα, όσοι την είδαν στο στάδιο της συναρμολόγησης στείλαν θετικές αναφορές και ο Spike Jonze έβαλε και τα κλάματα, συνεπέστατα με την υποδοχή το 2005 της ομώνυμης νουβέλας του Kazuo Ishiguro και κόντρα σε αυτό το ικανό να σε αποτρελάνει παραστατικό αλλά μη τονισμένο της ιστορίας που το σέβεται γενικά και η προώθηση χωρίς να αποκαλύπτει τη πραγματικά σπαραχτική αιτία του σπαραγμού του Andrew Garfield στο τέλος και του trailer και.. γενικά.


Previously on Movies for the Masses: Eat Pray Love (2010): I trailer

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το σύντομο σενάριο το είχε γράψει ο Alex Garland κάπου μετά το 28 Days Later... (2002) και σίγουρα πριν τη κυκλοφορία του βιβλίου. Αν διαβάσεις τις κριτικές του βιβλίου, σε αρκετές από τις οποίες παραπέμπει και η μίνι επίσημη σελίδα της Fox Searchlight, καταλαβαίνεις ότι η αφήγηση είναι "δύσκολη", και άμα ψάξεις και τα spoilers καταλαβαίνεις ότι τα sci-fi στοιχεία κάνουν ακόμα δυσκολότερη τη συμπάθεια της αμερικάνικης ακαδημίας. Με ακόμα περισσότερα spoilers καταλαβαίνεις ότι η Keira είχε πάρει το πρώτο όνομα στη μαρκίζα για να μαζευτούν και πιο εύκολα τα απαιτούμενα για τη παραγωγή, αλλά ο ρόλος της..ερρρ.. ολοκληρώνει νωρίτερα, και όπως λέει και ο Romanek, ο σημαντικότερος ρόλος είναι της Carey και τον κέρδισε με την εμφάνιση του An Education (2009) στο Sundance.

    Άμα διαβάσεις και το κείμενο παραπάνω καταλαβαίνεις τέλος ότι ο τίτλος του είναι από χαμηλόφωνος μέχρι ειρωνικός, η ταινία φαίνεται τουλάχιστο από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς και δε θα 'ναι έκπληξη να γίνει και μια από τις μεγαλύτερές της, όπως γράφουν και αρκετοί στα σχόλια σε όλα τα σχετικά οσκαρικά θέματα που τη παραλείπουν.

  2. sindarta said

    Από όσο καταλαβαίνω από το trailer η ταινία ακολουθεί επακριβώς την (μέτρια και γεμάτη στυλιζαρισμένη πρόζα) νουβέλα του Ishiguro. Εξαιρετική σατιρική κριτική του βιβλίου από τον guardian.

  3. cheaptalk said

    Όπως λέει και η πρώιμη αναφορά για το φιλμ στο AICN (που έχει παραπομπή και στο κείμενο), η ιστορία είναι από αυτές που διχάζουν. Για το βιβλίο ο Guardian δημοσίευσε νωρίτερα και επίσημη κριτική (που έχει παραπομπή μαζί με πολλές άλλες στην επίσημη σελίδα ξαναλέω και) που όπως μαρτυράει το link της ήταν στα πλαίσια του shortlisting της έκδοσης για Booker.

  4. cheaptalk said

    Η ημερομηνία εξόδου του φιλμ μετακινήθηκε δυο βδομάδες νωρίτερα, στα μέσα Σεπτέμβρη. Όπως λέει και το Playlist που σημείωσε την αλλαγή, μπορεί αυτή να είναι για καλό και το φιλμ να εμφανιστεί στο Τορόντο, μπορεί να είναι και θάψιμο για να μη πιάνει πιο οσκαρικές ημερομηνίες στο καλεντάρι της μικρής Fox.

  5. cheaptalk said

    Ο Andrew Garfield είναι επίσημα ο νέος Spider-Man, οπότε σίγουρα θα αυξήσει τις συζητήσεις γύρω από τη ταινία και τις φωτογραφίες στα κόκκινα χαλιά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.