Predators (2010): International trailer

Predators - International Trailer
Δες/Κρύψε το US trailer

Προσθέτοντας στο πρώτο trailer, που είχε κυκλοφορήσει κατά το Μάρτη (κι ήταν κομμένο και ραμμένο για να θυμίζει το αριστουργηματικό πλέον trailer του Alien (1979), όπως είχε σημειωθεί), το διεθνές προωθητικό που κυκλοφόρησε στις αρχές της βδομάδας η Fox για το κάπως remake, κάπως reboot, και κάπως sequel, της μυθολογίας του Predator (1987), έρχεται να σου επαναλάβει τον άξονα της πλοκής, σε περίπτωση που τον είχες ξεχάσει, και να τον εμπλουτίσει μ’ ένα σωρό καλούδια δράσης, αρκετά για να του δώσουν age restricted χαρακτήρα. Βασισμένη σε έμπνευση του Robert Rodriguez, που του είχε έρθει όταν γύριζε το Desperado (1995) και είχε απορριφθεί από την Fox για να επανέλθει φρεσκαρισμένη τώρα, η ιδέα είναι ότι προφανώς μετά το κάζο που έπαθαν στις δύο πρώτες ταινίες (και όχι στις δυο πιο πρόσφατες συγκρούσεις franchise κόντρα στα Aliens, οι οποίες δεν αναγνωρίζονται εδώ, ως κομμάτι της μυθολογίας), οι εξωγήινοι με το πάθος για το κυνήγι, άλλαξαν τακτικές και τώρα αρπάζουν τα επίλεκτα θηράματά τους, και τα μεταφέρουν σε ειδικά διαμορφωμένο πλανήτη, για να τα κυνηγήσουν και να τ’ αποκεφαλίσουν με την ησυχία τους.

Το κλου του trailer, όπως καταλαβαίνεις κι όπως έχουν κάνει σαφές κι οι ξαναμμένοι fans που βάζουν πυρκαγιές στα διάφορα boards, είναι η παρουσία του Adrien Brody, που φαίνεται να κρατάει το ρόλο που είχε κερδίσει με τα μουσκούλια του ο Governator στην πρώτη ταινία. Governator που ήταν να έχει και cameo σε ένα απ’ τα δυο φινάλε του σεναρίου που είχε διαρρεύσει, αλλά διαψεύστηκε κάπου στα τελειώματα της παραγωγής. Κι ενώ είναι ένα θέμα το πώς έχει διαχειριστεί τον Brody ο Nimród Antal (που θάμπωσε τον Rodriguez με τη δουλειά του στο Vacancy (2007) και το Armored (2009)), μετά από τα διάφορα είδη καινούριων predators που κι αυτά αποκαλύφθηκαν (αφού ανεβοκατέβηκαν), αν πιστέψεις ότι το σενάριο που κυκλοφορεί δεν είναι ακριβές, τότε το πραγματικό μυστήριο της ταινίας φαίνεται να το κουβαλάει ο Τopher Grace, με τον άφαντο απ’ τα προωθητικά (ακόμη κι απ’ τα character spots) χαρακτήρα του, ενός καθηγητή που κρύβει το «σκοτεινό μυστικό» που υποτίθεται θα δώσει στην ταινία την ανατροπή της τρίτης πράξης, και θα την κάνει να διαφέρει και σε κανέναν ουσιαστικό βαθμό απ’ την πλοκή της ταινίας που ξεκίνησε το franchise. Franchise, που θα έρθει να μετρηθεί με το τρίτο κομμάτι του Twilight Saga στις 9 του Ιούλη, όταν το Eclipse (2010) θα συμπληρώνει ήδη το πρώτο δεκαήμερό του στις αίθουσες.


2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Έκανα το συνηθισμένο σουλούπωμα και ανεβάζω και το αμερικάνικο (teaser-o-)trailer σε λίγο.

  2. cheaptalk said

    Η σκηνή-εξώφυλλο στο trailer, σκηνή που γενικά έμεινε περισσότερο από κάθε άλλη στους θεατές εντός κι εκτός διαδιχτύων, δεν εμφανίζεται έτσι στη ταινία, ο Adrien Brody έχει εκεί μόνο ένα laser να τον σημαδεύει. Ο Robert Rodriguez απάντησε στα σχετικά παράπονα ότι συνηθίζει να γυρίζει σκηνές μόνο για το τρέιλερ, και δεν είναι ο μόνος άλλωστε. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν γυρνάς όλη τη ταινία για το τρέιλερ, σα τον Guy Ritchie ας πούμε.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.