Di Renjie zhi Tongtian Diguo (2010): Venezia 67 trailer

Di Renjie zhi Tongtian Diguo - Trailer

Με ήρωα τον Κινέζο Sherlock Holmes, προαναγγελμένος σαν επιστροφή σε φόρμα του Tsui Hark, η τελευταία από τις ασιατικές μπλοκμπαστεριές που κοντράρονται με το Inception (2010) αυτό το μήνα στα ταμεία της χώρας της, ο Detective Dee (2010) κάνει πρεμιέρα εντός διαγωνιστικού απόψε στη Βενετία.

Ο είναι υπαρκτό πρόσωπο, αξιωματούχος στην αυλή των δυναστειών της εποχής του 7ου αιώνα, που τον έκανε θρύλο η ικανότητά του στο να λύνει υποθέσεις ως δικαστής, πέρα από τον εξανθρωπισμό του παλατιού που φαίνεται να του αποδίδει η Ιστορία. Το Μυστήριο της Στοιχειωμένης Φλόγας είναι μια από τις.. paperback περιπέτειές του, που πολύ πιθανά τον είχαν κάνει πρωταθλητή του wire-fu προτού ο Tsui αποφασίσει ότι δε χρειάζεται να είναι (ο ) "χοντρός γέρος", στο πνεύμα και του νέου look του Holmes στη Δύση. Έτσι, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Andy Lau βαφτίστηκε μεν ερευνητής για να αποφύγει τις συγκρίσεις με γνωστό δικαστή της Mega-City One, όμως οι οδηγίες του ήταν φανερά (και στο trailer) να κάνει τον.. πίθηκο, πολύ έξυπνο, πολύ άτακτο και πολύ ευέλικτο. Στη σκηνοθεσία, ο Tsui είναι βέβαια μόνιμα σταμπαρισμένος από το fantasia που.. ανακάλυψε στα 80s, αλλά όπως λέει είχε αρκετό καιρό να κάνει wuxia --συγκεκριμένα από τα Εφτά Σπαθιά (2005) που είχαν ανοίξει τη Venezia 62--, και επέστρεψε στις ρίζες του για να τις ισχυροποιήσει, επετειακά, με αφορμή τα 25 χρόνια και τη 50η παραγωγή του Film Workshop του. Στα πολλά διαφαινόμενα συν του ιπτάμενου ντεντέκτιβ, τη χορογραφία της δράσης υπογράφει ο Sammo Hung που μόνο για τη saga του Ip Man (2008) είχε δείξει ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, ενώ τα κινέζικα ¥130 εκατομμύρια της επένδυσης προέρχονται όλα από τη Huayi Media που δε φοβήθηκε το ρίσκο ώστε να ψάχνει συνεργασίες (κίνηση ασφαλείας δεδομένη γενικά για τις ασιατικές μπλοκμπαστεριές). Στη πραγματικότητα, και μόνο από τον χαριποτερικό πλήρη τίτλο, Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame, καταλαβαίνεις πως ετοιμάζονται και συνέχειες, και το σενάριο του sequel φαίνεται να έχει ήδη γραφτεί μετά τις διεθνείς πωλήσεις στην αγορά των Κανών, παρολαυτά η παραγωγή απέφυγε τελικά να κοντραριστεί στα κινέζικα ταμεία με το τρένο της Warner και το Legend of the Fist (2010) του Andrew Lau, και μετακινήθηκε μια βδομάδα αργότερα, στις 29 Σεπτεμβρίου.



Previously on Movies for the Masses: 3D Tungngaan (2010): Fuori concorso trailer

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    (Το θέμα, όπως συνήθως για τα βενετσιάνικα, είναι ακόμα στο συμπλήρωμα, μπορεί να αποκτήσει μερικές προτάσεις ακόμα μέχρι το βράδυ. Επίσημη σελίδα για τη ταινία, έφαγα τα δίχτυα αλλά δε βρήκα, επίσης.)

  2. cheaptalk said

    Μέχρι τα μισά του, το φετινό πρόγραμμα της Βενετίας βγαίνει ομόφωνα το ισχυρότερο φεστιβαλικό των τελευταίων χρόνων οπουδήποτε στον πλανήτη, και όσες αντιδράσεις μάζεψε το Screen είναι μόνο ενδεικτικές. Παρολαυτά, παραφωνία για πολλούς βγαίνει ο Detective Dee στο διαγωνιστικό. Αλλά και χωρίς να έχεις δει το φιλμ, για να το βγάζεις άχρηστο, θα πρέπει να αγνοείς και ποιος είναι ο Tsui Hark, και ποιος είναι o Marco Müller που τον έβαλε στο πρόγραμμα, και ποιος είναι ο Quentin Tarantino που θα μοιράσει φέτος τα βραβεία.

  3. cheaptalk said

    BTW, το Inception μετακινήθηκε τρεις βδομάδες νωρίτερα, μόλις μια βδομάδα προτού ανοίξει, αφού, μη αναμενόμενα, πέρασε τη κινέζικη λογοκρισία χωρίς περικοπές. Και άνοιξε με τη τεραστιότητα που του άξιζε, με $13,6 εκατομμύρια σύμφωνα με τη Warner.

    Τη μετακίνηση δε τη πήρα χαμπάρι, παρόλο που έφαγα φυσικά κάτι ώρες να διασταυρώνω τα κινεζομπλοκμπαστερικά, και στα κινέζικα κιόλας. Η ουσία σε ότι γράφω στο κείμενο, το ότι ο Dee απέφυγε τη κόντρα, δεν αλλάζει πάντως.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.