A Little Help (2010): Trailer αντρικής απουσίας

A Little Help - Trailer

Μάλλον για να συμπέσει με την όποια δημοσιότητα της εγκυμοσύνης της Jenna Fischer, το A Little Help (2010), μια από αυτές τις indie δραμωδίες που κερδίζουν τα βραβεία κοινού για χρόνια σε μικρά φεστιβάλ και σε αναζήτηση διανομής, βγαίνει τώρα κάπου Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική, και απέκτησε αυτές τις μέρες αφίσα κομπλέ με αμοιβαδο-φιλικό quote του Pete Hammond, και trailer στο YouTube κομμένο από τη Freestyle Releasing. Η Βαρβάρα Κοντονή μπαίνει στη θέση οικεία γκαβλιάρας σταρ του Office, σε μάλλον ζεστά αστείες σκηνές κερατωμάτων, χηρείας και Δίδυμων Πύργων, για την αναγνωστική σου απόλαυση.

Η Jenna Fischer του Office US υποδύεται την Laura, μια γυναίκα που μετά τον χαμό του άπιστου συζύγου της, προσπαθεί να σταθεί μόνη στα πόδια της και να στηρίξει τον 12χρονο γιο της. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι ολόκληρη η καινούργια τους ζωή θα χτιστεί πάνω σε ένα τεράστιο ψέμα που θα διαδώσει ο μικρός στο σχολείο: πως ο πατέρας του χάθηκε ηρωικά στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Κινηματογραφικό ντεμπούτο για τον Michael J. Weithorn το όνομα του οποίου συναντούσαμε μέχρι πρότινος σε σειρές, όπως το The King of Queens και ακόμα πιο παλιά στο βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Family Ties. Στην πρώτη του απόπειρα στη μεγάλη οθόνη, ο Weithorn υπογράφει τόσο το σενάριο, όσο και την σκηνοθεσία σε μια ελαφριά κωμωδία, με αρκετές δόσεις πικρής ζωής, την πλέον τραυματική ημέρα στη σύγχρονη αμερικάνικη ιστορία, mute-αρισμένη σε ένα καθημερινό back and forth αχνών αναμνήσεων. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη "αν και δε πρόκειται για μια ταινία που πραγματεύεται την 9/11 με την τυπική έννοια, τα γεγονότα εκείνης της ημέρας της προσφέρουν υπόβαθρο έντονου συναισθηματικού αποπροσανατολισμού και απώλειας της αξιοπιστίας των οικογενειακών δεσμών". Σύμφωνα με τις σημειώσεις της παραγωγής, και όπως εύκολα υποπτεύεσαι, το σενάριο ήταν τελειωμένο από το 2005, αλλά η ταινία δεν προχωρούσε, μέχρι που ενδιαφέρθηκε η Fischer, προσελκύοντας κι ένα συμπαθητικό, με παρόμοιες τηλεοπτικές καταβολές, αντρικό καστ γύρω της (Chris O'Donnell, Kim Coates, Rob Benedict). Ολοκληρωμένο πια το φιλμ, έκανε πρεμιέρα πριν ένα χρόνο στο φεστιβάλ του Seattle, και τα δικαιώματά του αγοράστηκαν τον Φεβρουάριο, για διανομή σε αρκετές αγορές, με τη βοήθεια του πρώην υπεύθυνου για το μάρκετινγκ της New Line, Russell Schwartz. Έτσι, ο Weithorn φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα, η αίσθηση μέχρι τώρα από τη παραγωγή είναι ιστορίας με μετρημένο χιούμορ και κλασικά, οικογενειακά διδάγματα, και πρωταγωνίστριας που πετυχαίνει ισορροπία ανάμεσα στη σοβαρότητα και τη σοβαροφάνεια που απαιτείται.


No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.