7 αφίσες για το Moonrise Kingdom του Wes Anderson ζωντανεύουν

Εφτά συλλεκτικές.. διαδιχτυακά αφίσες του Moonrise Kingdom (2012) του Wes Anderson έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Focus, μέσω κατά σειρά του IGN, του Rushmore Academy, του MTV Movies, του Yahoo! Movies, του Moviefone, του Entertainment Weekly και του Fandango. Οι αφίσες είναι ζωντανές, διαδραστικές με διαφορετικά λόγια, παρουσιάζουνε τους πολυάριθμους χαρακτήρες της ιστορίας, διαφορετικούς η καθεμιά φυσικά, και κομπλέ με επιλεγμένες ατάκες και στάσεις.

Εφτά συλλεκτικές.. διαδιχτυακά αφίσες του Moonrise Kingdom (2012) του Wes Anderson έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Focus, μέσω κατά σειρά του IGN, του Rushmore Academy, του MTV Movies, του Yahoo! Movies, του Moviefone, του Entertainment Weekly και του Fandango. Οι αφίσες είναι ζωντανές, διαδραστικές με διαφορετικά λόγια, παρουσιάζουνε τους πολυάριθμους χαρακτήρες της ιστορίας, διαφορετικούς η καθεμιά φυσικά, και κομπλέ με επιλεγμένες ατάκες και στάσεις. Η διανομή μεταφέρει στο περίπου την επίσημη σελίδα της στα νέα σου λοιπόν, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης του προγράμματος των φετινών Κανών, στις οποίες το Kingdom έχει ήδη εξασφαλίσει προβολή σαν ταινία έναρξης. Από τον Ιανουάριο, όταν και είχε κυκλοφορήσει το (τιζερο)τρέιλερ, είναι επιβεβαιωμένο, σε περίπτωση που ανησυχούσες, πως η ταινία θα έχει όλη αυτή τη σεναριακή ιδιοτροπία και την σκηνοθετική εκκεντρικότητα που αποτελούν την υπογραφή του Anderson, και οι αφίσες τη συμπληρώνουν έξυπνα, λειτουργώντας σα ρέτρο άλμπουμ με φωτογραφίες από τη καλοκαιρινή σου κατασκήνωση. Η οποία είναι προφανώς και η θεματική της ιστορίας, αυτή τοποθετείται στο 1965 και στη βορειοανατολική άκρη των αμερικάνικων πολιτειών (i.e. τη New England) και αφορά σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη δυο δωδεκάχρονα που "ερωτεύονται, δίνουν μυστικό όρκο και το σκάνε στην άγρια φύση". Καινούρια χρώματα στη πληθωρική ξεθωριασμένη μικρού μεγέθους παλέτα του σκηνοθέτη είναι, στο καστ τουλάχιστο, ο Edward Norton, η Frances McDormand και η στολισμένη εδώ μαϊντανο-καράφλα του Bruce Willis. Οι προβολές στις αίθουσες του πλανήτη, και της Ελλάδας, δε θα αργήσουν διόλου να ακολουθήσουν αυτές στη Κυανή Ακτή, η φίρμα στην ούγια έχει πια εγγυημένο κοινό.



9 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σημείωσε πως το διαδραστικές σημαίνει πως αν κάνεις κλικ στις μικρές φωτογραφιούλες σε κάθε αφίσα, αυτές θα πάρουν τη θέση της μεγάλης και θα συνοδευτούν από ατάκα. Δε σημαίνει μόνο πως σχηματίζεται ο τίτλος καλλιγραφικά στη καθεμιά :p

  2. Anonymous said

    Cheaplog ετοιμάζεις κανά redesign για το blogger ή είναι νωρίς ακόμα για την επόμενη έκδοση;

  3. cheaptalk said

    Κάθε Πάσχα τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να ρίχνω και μια αλλαγή στη σχεδίαση, αλλά φέτος ήτανε.. πολύ μπροστά η περσινή, οπότε την άφησα να συνεχίσει. Κάτι μικροαλλαγές από δω κι από κει έκανα, και κυρίως βελτιστοποιήσεις που δε φαίνονται (εκτός από τη ταχύτητα στο φόρτωμα ίσως). Και έκανα και αλλαγή σε HTML5 και mftm.gr επίσης. Γενικά πράγματα που θέλουν πολλή δουλειά αλλά χωρίς.. αναγνώριση :p

  4. cheaptalk said

    Παρεμπιπτόντως, στ σχετικό θέμα με τα βυζιά φαίνεται ότι ο μαζο-slider είναι διαφορετικός από αυτόν στο θέμα. Αλλά οι συγκεκριμένες "αφίσες" είναι σε Flash, και επιπλέον τα Flash στοιχεία δεν είναι για πολλές πολλές απότομες μετατοπίσεις στη σελίδα, και επιπλέον οι "αφίσες" αποτελούνται ήδη από slides οπότε χρειάζονταν κάτι πιο διακριτικό.

  5. Anonymous said

    Οι βελτιστοποιήσεις είναι σίγουρα ορατές στους μόνιμους. Nice work. Όταν πλησιάζεις στην επόμενη έκδοση, στείλε την impact και λάβε υπόψη σου την προσθήκη webfonts. (αν και είμαι σίγουρος ότι το χεις κάνει ήδη, δεν ξέρω κάτα πόσο το blogger είναι εμπόδιο) Fontdeck/parachute wink wink. Τα κείμενα είναι το παν, μερικές premium ελλ. γραμ/ρές θα ήταν plus.

  6. cheaptalk said

    Από πέρσι έχω αλλάξει τις γραμματοσειρές. Το πρόβλημα είναι πως με ελληνική υποστήριξη δεν υπάρχουνε και πολλές επιλογές. Και δε ξέρω πως το εννοείς το premium, αλλά να πληρώνω κι άλλα από τη τσέπη μου δεν είναι επιλογή, οι Μάσες μέσα μπαίνουνε ήδη :p Άμα έχεις τίποτα συγκεκριμένο υπόψη να το δω πάντως.

  7. Anonymous said

    Μια λύση είναι η open sans, διαθέσιμη στο google webfonts, την οποία και αξιοποίησε το news247.gr στο redesign του. Καλή ουδέτερη επιλογή αλλά στο μυαλό μου είχα κάποιο font της ελληνικής parachute ( http://fontdeck.com/foundry/parachute ) αλλά ναι θα σου κοστίσει 10 ευρώ το χρόνο.

  8. cheaptalk said

    Μπορεί να δίνω την εντύπωση ότι δε ξέρω τι κάνω, αλλά απλά κάνω επιλογές που δεν είναι στον μέσο όρο συνήθως. Όλες τις γραμματοσειρές της Google τις είχα δει πέρσι, όπως και όλες τις αξιόλογες ελεύθερες. Και τις περισσότερες ελληνικές επίσης (π.χ. τη Fusion Sans ακόμα την έχω σε κάποια από τα ατελείωτα δοκιμαστικά blog μου :p). Θα προτιμούσα την Anton (που έχουν τα υπόλοιπα headlines) αλλά και η Impact μια χαρά δουλειά κάνει, δε θέλω τίτλο διακοσίων γραμμών, ούτε τίτλο με πολύ "αέρα" (γιατί όλος ο σχεδιασμός είναι blocky προφανώς), ούτε τίτλο που να εξαφανίζεται (γιατί οι περισσότεροι τίτλοι ταινιών είναι 1-2 λέξεις, όχι μυθιστόρημα), και οι γραμματοσειρές της MS δεν είναι για πέταμα, κάθε άλλο θα έλεγα.

  9. cheaptalk said

    Λοιπόν έβαλα εδώ τη Fusion Sans Pro Black: Mftm v6. Αν τη δεις σε.. δράση, δε τη λες και τόσο καλοσχεδιασμένη σε σύγκριση με την Impact. Ας πούμε, τo "2011" που ήτανε πέρσι στο 80% περίπου των τίτλων στις Μάζες φαίνεται χάλια, γιατί το "1" είναι monospaced, και το "2" είναι ψιλοχάλια, και το "2012" φαίνεται ακόμα χειρότερο, άσε συνολικότερα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.