A ...blogue idea


Movies for the masses - Fashion for the elite ?

Οι μεγάλοι σχεδιαστές παρουσίασαν ήδη σε εξαντλητικά ντεφιλέ τις προτάσεις τους για την άνοιξη – καλοκαίρι 2006. Το mftm δεν ήταν ούτε στο Μιλάνο, ούτε στη ΝΥ, ούτε καν στην εβδομάδα μόδας στο Ζάππειο. Γιατί απλούστατα δε χρειάστηκε - παρακολούθησε όλες τις ταινίες από την αρχή της κινηματογραφικής σεζόν και με άνεση αποκρυπτογράφησε τις τάσεις στη μόδα.

Η χρονιά ξεκίνησε με τους Dukes, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε το Don’t Come Knocking, ενώ παρεμβλήθηκε και το Down in the Valley, ανακηρύσσοντας με τις ευλογίες των Dsquared το cowboy look το επικρατέστερο της σεζόν και του αγρού. Hot pants στο στυλ της Jessica –λέγε με Νταίζη- Simpson και φορεματάκια που εμπνέουν το άρμεγα της αγελάδας θα κάνουν απόσβεση στις cowboy boots του χειμώνα, ενώ το look συμπληρώνεται με ανέμελα άχυρα στα μαλλιά.

Broderie anglaise, σιφόν και να... οι βικτωριανοί γιακάδες ξεπήδησαν κατευθείαν από το Pride And Prejudice στη πασαρέλα του YSL – Rive Gauche

Τα 50’s παραμένουν ίσως η αξεπέραστα σικ δεκαετία που δεν παύει να εμπνέει τους σχεδιαστές. Ο οίκος Chanel συνδύασε για μία ακόμη φορά με επιτυχία το άσπρο με το μαύρο, όπως ακριβώς είδαμε να συμβαίνει στο Goodnight, And Good Luck.

Το μέγεθος μετράει. Με πρώτο διδάξαντα τον King Kong, οι oversized τσάντες κατέκλυσαν τις πασαρέλες, με καλύτερη...δηλαδή μεγαλύτερη αυτή εδώ από την Prada.




Στο φουτουριστικό The Island, η αγαπημένη των σχεδιαστών Scarlett Johansson ντύθηκε σε ένα απόλυτα clean look με λευκά από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτό πέραν του ότι αποδεικνύει ότι στο μέλλον τα ρούχα θα αυτοκαθαρίζονται, επιβεβαιώνει την κυριαρχία του total white, αγαπημένο μεταξύ άλλων και των Dolce & Gabbana.

Το σαρκαστικό look του δανδή Johnny Depp από το
Charlie and the Chocolate Factory
υιοθέτησε και ο Yohji Yamamoto.







Η μόδα αντιγράφει τον κινηματογράφο ή ο κινηματογράφος τη μόδα; Η Corpse Bride στη πασαρέλα του Galliano.









Η Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο
κάνει διεθνή καριέρα μέσα από τις
military προτάσεις του Michael Korrs.








Αυστηρή εμφάνιση, μονοχρωμία και κάπα. Το είδαμε από τον Alexander McQueen αλλά και από την ...Fleur Delacour του Harry Potter and the Goblet of Fire.






Σκληρή άποψη από την Keira Knightley
του Domino.
Την επικροτεί και ο Louis Vuitton
γι΄ αυτό behave yourself και αποφασίστε:

Θα ξεχυθείτε στα μαγαζιά ή στις κινηματογραφικές αίθουσες;



(υγ. ευχαριστούμε τον verbal για την ανοχή και τη φιλοξενία)

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.