Golden.Globes.06

Ο Anthony Hopkins είναι ο μόνος σίγουρος για να σηκώσει βραβείο στην αποψινή τελετή των Χρυσών Σφαιρών, αφού ο μεγάλος sir με τα κανιβαλικά γούστα, θα τιμηθεί με το βραβείο Cecil B. DeMille για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Κατά τα άλλα, στην 63η διοργάνωση της τελετής βράβευσης των καλύτερων ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ηθοποιών και δημιουργών, από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, θα διαγωνιστούν 33 ταινίες, με το Brokeback Mountain να πρωτοστατεί έχοντας συγκεντρώσει υποψηφιότητες σε 7 κατηγορίες, ενώ εντυπωσιακή είναι και η παρουσία των Desperate Housewives στα τηλεοπτικά βραβεία, έχοντας φυσικά υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης κωμικής/μουσικής σειράς, αλλά και τέσσερις από τις πέντε πρωταγωνίστριές της στις τέσσερις από τις πέντε θέσεις για τα αντίστοιχα βραβεία ερμηνειών.

Να θυμίσουμε ότι στις Χρυσές Σφαίρες, οι κατηγορίες α’ ερμηνείας (σε σειρά και ταινία), καλύτερης ταινίας και τηλεοπτικής σειράς, χωρίζονται σε κατηγορίες δράματος και κωμωδίας/μιούζικαλ (δηλαδή δίνονται δυο βραβεία), πράγμα όμως που δε συμβαίνει (ευτυχώς) για τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου, β’ ρόλων (σε ταινία και σειρά), μουσικής, τραγουδιού, ξενόγλωσσης ταινίας, μίνι-σειράς/τηλεταινίας, και α’ και β’ ρόλου σε μίνι σειρά/τηλεταινία. Έτσι μαζεύονται αμέσως-αμέσως 24 βραβεία, και η τελετή, που θα μεταδοθεί γύρω στις 3 ώρα Ελλάδος απόψε στο FilmΝet, πιάνει τις 3-3μιση ώρες διάρκειας περίπου. Επειδή μάλλον μπερδευτήκατε (κι εμένα, τώρα που τα ξαναμετράω, δε μου βγαίνουνε), ρίξτε μια ματιά στη λίστα των υποψηφιοτήτων για να σημειώσετε και τα φαβορί.

Αν και για τις Νοικοκυρές σε Απόγνωση, δεν είναι διόλου απίθανο να γυρίσουν σπίτι με άδεια χέρια --αν η Mary-Louise Parker, πρωταγωνίστρια στο πολύ πιο σκοτεινό και τολμηρό Weeds, κάνει την έκπληξη και πάρει το βραβείο ερμηνείας-- δεν ισχύει το ίδιο για το Brokeback Mountain. Το gay-western έπος του Ang Lee, έρχεται με τέτοια τρομερή φόρα από τα φεστιβάλ της Ευρώπης, αλλά και τα βραβεία των τοπικών ενώσεων των Αμερικάνων κριτικών, που δύσκολα θα ρίξει κανείς τους συντελεστές του από τη σέλα τους. O Heath Ledger καλπάζει όχι μόνο προς τη Χρυσή Σφαίρα α’ ερμηνείας σε δραματικό ρόλο, αλλά και τον χρυσό κύριο Όσκαρ στις αρχές του Μάρτη, ενώ δύσκολα θα μπορέσει κανείς να αμφισβητήσει και την κυριαρχία του Lee στην κατηγορία σκηνοθεσίας (George, κάτσε καλά).

Άλλο δυνατό φαβορί, στην αποψινή τελετή, είναι το Walk the Line, ένα biopic για τον θρυλικό Johnny Cash, με τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος πιθανότατα θα σηκώσει τη Σφαίρα για την ανδρική ερμηνεία, και η ταινία του θα κερδίσει το βραβείο στην κατηγορία κωμωδίας/μιούζικαλ. Είναι επίσης πολύ πιθανό η Reese Witherspoon να φέρει στο Walk the Line και το γυναικείο βραβείο ερμηνείας, ενώ κατά τα άλλα, στηρίζουμε φανατικά και κολασμένα το Lost στην κατηγορία δραματικής τηλεοπτικής σειράς, τον Clooney και την Rachel Weisz στους β’ κινηματογραφικούς ρόλους (για τα Syriana και Constant Gardener αντίστοιχα), και τον Alexandre Desplat στο score του Syriana, αλλά δεν αποκλείεται να απογοητευτούμε.

τη λίστα των υποψηφιοτήτων
για τις 63ες Χρυσές Σφαίρες,
μπορείτε να βρείτε εδώ

η τελετή απονομής
θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση
απόψε στο FilmNet, γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα
με τις επεξηγήσεις-παρεμβολές των
Ορέστη Ανδρεαδάκη και Χρήστου Μήτση

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.