Trailers for the Masses: Rocky Balboa teaser

Το θρυλικό όνομα του Rocky Balboa εμφανίζεται σε μαύρο φόντο. Επευφημίες από ένα τρελαμένο κοινό, που δεν ξέρουμε τι φωνάζει αλλά ακούγεται σαν «Bi-bo, Bil-bo, Bi-lbo». Xτύποι της καρδιάς του 60χρόνου, πλέον Stallone, που αν τους αναλύσετε προκύπτει ότι ζητούν έλεος σε κώδικα Μορς.

ΣΟΚ. Το ματωμένο, πρησμένο πρόσωπο του Stallone γυρίζει σιγά σιγά, εστιάζοντας το βλέμμα σε κάποιο άγνωστο σημείο στις 8 o clock, όπως θα λεγε και κανας πιλότος. (Να θυμάστε, όσο λιγότερο εστιάζετε σε κάμερα, πρόσωπα κλπ τόσο πιο cool είσαστε. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε με κάποιον δοκιμάστε να κοιτάζετε ένα αόριστο σημείο πάνω από τους ώμους του) .

Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.Ο Rocky Balboa μιλάει. Μιλάει και ακούγεται σαν τα ανάποδα μηνύματα σε δίσκο του Μητροπάνου ή σαν απευθείας μονόλογος από το Σατανά... Τι διάολο λέει; Το transcript είναι περίπου αυτό.

«(Βουητό) Kid? The world aint all sunshine and rainbows. It’s a very rough and mean place. And no matter how tough you think you are, it always brings you to your knees and keep you there.. (Άγνωστο, βουητό, ήχοι όμοιοι με αυτούς όταν παίρνεις την πίεση σε κάποιον), you are nobody.. But it aint about how hard you hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving. FORWARD! If you know what you're worth, go out and get what you're worth, but you gotta be willing to take the hit.»

Είδα τέσσερις φορές αυτό το teaser. Δεν θα το ξαναδώ. Το φοβάμαι. Το σέβομαι, αλλά και το φοβάμαι. Ίσως είναι ο «έχω Αlzheimer και δεν θυμάμαι γιατί ακριβώς φοράω σορτσάκι και με δέρνει ένα κτήνος» τρόπος που ο Sylvester κοιτάζει από δω και από κει, ίσως η απόλυτη γενικότητα του «ηρωικού » αυτού μονόλογου, ίσως το γεγονός ότι οι συνεχείς χτύποι καρδιάς με αγχώνουν γιατί πιστεύω ότι ο χειρότερος εχθρός του Rocky Balboa είναι ο “Heart Attack Kid”

ΣΥΝ
Κάποιος έδειρε τον Σταλόνε.
Μπορείτε να γεμίσετε τα κενά του μονολόγου με ότι θέλετε («And no matter how tough you think you are, it always brings you to your knees and keep you there. So stay on your knees and suck me, boy, you are nobody»).

ΠΛΗΝ
Έχω την υποψία ότι το teaser δεν είναι σε slow motion αλλά πρόκειται για τα κανονικά αντανακλαστικά του Stallone.

Δείτε το από δω, γιατί η ιστοσελίδα του Stallone είναι πιο αργή και από τον ίδιο.

3 Responses so far.

  1. verbal said

    Nόμιζα ότι έλεγε "The world ain't all sunshine and Rambos"...

  2. cheaptalk said

    Αυτή την αοριστία στο βλέμα την έχει trademark ο Bruce Willis και το 'χω ήδη γράψει στη κριτική μου για το 16 Blocks. Και μπορεί να μη τη πέρασα ακόμα (τη κριτική) αλλά το trademark ισχύει και απαιτώ να αφαιρεθεί το σχετικό κομμάτι (από το μάτι του Σταλόνε).

  3. rotweiler said

    εμένα -όπως έλεγα και στον verbal- μου φαίνεται ότι ο μονόλογος είναι από κανένα σκαρταρισμένο script του Miller, για κάποιο από τα βιβλία του Sin City... τόσο ψευδο-noir υφάκι ο Rocky δεν το περίμενα... την επόμενη φορά που θα δει τον Mr.T δεν θα παραξενευτώ αν ο διάλογος -σε ασπρόμαυρο φόντο, με πολύ καπνό από τσιγάρα- είναι του στυλ: " I don't like your manner" " I'm not selling it."

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.