H Warner βρίσκει σκηνοθέτη για τους Watchmen

Το πολυβραβευμένο graphic novel Watchmen, των Alan Moore και Dave Gibbons, κατάφερε επιτέλους να βρει σκηνοθέτη για την κινηματογραφική μεταφορά του. Η Warner Bros., στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα τελευταία, ανακοίνωσε πως θα αναθέσει το ρόλο αυτό στον rookie του Hollywod, Zack Snyder, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τα χέρια του γεμάτα με μία άλλη μεταφορά comic, το 300 (2007) του Frank Miller – με θέμα τη μάχη στις Θερμοπύλες, για την ίδια εταιρία.


To δημοφιλές comic τοποθετεί τους μασκοφόρους τιμωρούς – ήρωές του στις Η.Π.Α. ενός εναλλακτικού κόσμου, το έτος 1985. Ο πρωταγωνιστής Rorschach ερευνά τη δολοφονία ενός «συναδέλφου» του, ανακαλύπτοντας πως αυτή είναι μόνο η αρχή μίας σκοτεινής συνωμοσίας με σκοπό την εξόντωση όλων των μασκοφόρων ηρώων. Με την εξαιρετική γραφή του Moore και την αναπαραγωγή της Golden Age of Comics από το πενάκι του Gibbons το βιβλίο έγινε αμέσως το αγαπημένο αναγνωστικού κοινού και κριτικών, με άμεσο αποτέλεσμα την απονομή του βραβείου Eisner, του Oscar των comic. Πρόκειται για την 4η μεταφορά ενός comic του Moore στον κινηματογράφο μετά τα From Hell (2001), The League of Extraordinary Gentlemen (2003) και το πιο πρόσφατο V for Vendetta (2005), ενώ ο ήρωας του από το Swamp Thing, John Constantine απέκτησε δική του ταινία, το ομώνυμο Constantine (2005) και πάλι υπό τη στέγη της Warner.

Ο Snyder, σκηνοθέτης του πρόσφατου remake του Dawn of the Dead (2004), δείχνει να έχει έφεση στις μεταφορές καθώς εκτός από τα προαναφερθέντα comic books έχει αναλάβει και την μεταφορά του πετυχημένου video game Rainbow Six του Tom Clancy, για λογαριασμό της Paramount. Τα production diaries του 300 που δημοσιεύονταν τακτικά στο site της ταινίας, μάλλον απέδωσαν καρπούς καθώς o υπεύθυνος magnate παραγωγός θεώρησε ότι η δουλεία που κάνει ο 40χρονος σκηνοθέτης είναι αρκετά ικανοποιητική ώστε να του εμπιστευτούν μερικά ακόμη εκατομμύρια από την χρηματόπιτά τους, πριν ακόμα βγει στις αίθουσες η τωρινή του δουλεία. Για το ίδιο κομμάτι της πίτας είχαν προταθεί στο παρελθόν τα ονόματα των Terry Gillliam, Darren Aronofsky και Paul Greengrass μεταξύ άλλων, ενώ τα δικαιώματα είχαν αλλάξει διαδοχικά χέρια από Fox, Universal και Paramount.


Previously on Movies for the Masses: Torso (2007): The Story Behind

4 Responses so far.

  1. mans said

    προσπαθώ να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου αλλά είναι πραγματικά δύσκολο....
    πάντως ας περιμένουμε τα νέα του κάστιν για αρχή, εκτός φυσικά αν τα δικαιώματα των watchmen αλλάξουν πάλι χέρια κλπ κλπ κλπ

  2. triantara said

    ego tremo apo tora pantos... giati meta ta diafora videakia pou eida gia tous 300, den eimai kai poly enthousiasmeni...
    ax, tha ta paroun ola ta comics stin seira kai tha tous vgaloun ta matakia... :(

    kalimeres :)

  3. cheaptalk said

    Στο LatinoReview.com έχει ανέβει ένα script review για το καινούριο σενάριο του Alex Tse.

    Που κατά τα φαινόμενα, πήρε το αρχικό του David Hayter (από την εποχή που ο Paul Greengrass ήταν ακόμα ο σκηνοθέτης) και το ηλιθιοποίησε. Τουλάχιστο σύμφωνα με τον El Chavo που είναι "the net’s biggest Watchmen fan" και έχει διαβάσει ότι σχετικό σενάριο έχει προταθεί.

  4. cheaptalk said

    Το Empire φιλοξενεί μια συνέντευξη του Zack Snyder, από τη ComiCon προφανώς.

    Ο σκηνοθέτης φαίνεται ακόμα να το παλεύει χωρίς να είναι σίγουρος καν ότι θα το επιχειρήσει. Και, αντίθετα με τους script reviewers πιο πάνω, θέλει περισσότερες αλλαγές στα βασικά και την ουσία της μεταφοράς. Που τη βλέπει και περισσότερο σα μεταφορά νουβέλας παρά κόμικ, σε σχέση με το 300 (2007).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.