Nativity (2006): Teaser για χριστιανικές συνέχειες


Δες/Κρύψε το trailer

Δυο χρόνια μετά το The Passion of the Christ (2004), sequels, prequels και spin-offs ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια. Τι τους πήρε τόσο καιρό?

Ίσως η απροθυμία του Mel Gibson να κάνει καπάκι τη συνέχεια, και η προτίμησή του να ασχοληθεί με άλλες ανθρωποθυσίες, των Μάγια, στο επερχόμενο Apocalypto (2006). Ίσως η εμμονή των κατόχων των πνευματικών δικαιωμάτων (βλ. χριστιανικές ομάδες) να επαναλάβουν τον ανεξάρτητο θρίαμβό τους, με "ουμανιστικές" παραγωγές τύπου End of the Spear (2006). Ίσως η έλλειψη σκούφιας στην εκκλησιαστική παράδοση των συγκεκριμένων ομάδων και η συνεπαγόμενη αδυναμία τους να τη πετάνε όποτε καταναγκάζονται σε αγορά εισιτηρίων για καμιά δεκαριά προβολές της επόμενης "υπερπαραγωγής".

Πολλά μέχρι το πρόσφατο κερασάκι στη τούρτα, την, εν μπουσική αιθρία (ή όχι και τόσο), σκλήρυνση της στάσης της MPAA προς ταινίες που ευαγγέλονται το θρησκευτικό παροξυσμό ως απάντηση στα (παν)ανθρώπινα προβλήματα. Πολλά οδήγησαν στην επιστροφή των φιλμ άδολης αγάπης και υπέρτατης θυσίας στη φυσική τους στέγη. Τα χολιγουντιανά στούντιο.

Έτσι τα Χριστούγεννα αναμένουμε το prequel, την ιστορία της Γέννησης φυσικά. Που, αφού η σκηνοθέτριά του, Catherine Hardwicke, έχει κάνει και το Thirteen (2003) και το Lords of Dogtown (2005) και το σχεδιασμό παραγωγής σε ταινίες όπως το Three Kings (1999) και το Vanilla Sky (2001), αν μη τι άλλο υπόσχεται να 'χει πολύ στυλ (κάτι που επιβεβαιώνει και το teaser). Και σίγουρα θα 'χει πιο σκουρόχρωμη (από τη Monica Bellucci) Μαρία, την μικρή, υποψήφια για όσκαρ, νεοζηλανδή φαλαινο-καβαλάρισσα Keisha Castle-Hughes.

Το Πάσχα, ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα ότι θα ακολουθήσει το sequel, η ιστορίας της Ανάστασης φυσικά (αφού στα sequel, τα comics και τη Βίβλο κανένας δε μένει πεθαμένος για πολύ, ως γνωστό). Ενώ τα επόμενα Χριστούγεννα θα ξανάχουμε (έκπληξη!) Γέννηση. Βασισμένη στο best seller της, πρώην goth και νυν (ματο)βαμένης χριστιανής, Ann Rice, που λέγεται Christ the Lord: Out of Egypt. Και θα 'χει και συνέχειες.


6 Responses so far.

  1. NetKerveros said

    Μάλον βαρετο μου ακούγεται. Άντε ο Ηρώδης να είναι το αποκορύφωμα της ταινίας.

  2. cheaptalk said

    Και στο Reuters παίζει σήμερα άρθρο που εξηγεί αναλυτικά συνεργασίες και προωθήσεις, παρακολουθώντας το νέο χριστιανικό "μπλοκμπάστερ" One Night with the King (2006).

  3. cheaptalk said

    Σύμφωνα με χτεσινό δελτίο τύπου της New Line, η Ιστορία της Γέννησης θα κάνει πρεμιέρα στη σάλα Aulo Paolo VI του Βατικανού(!) μπροστά σε 7 χιλιάδες(!) θεατές. Τα έσοδα θα πάνε για τη δημιουργία σχολείου στο πολυθρησκευτικό (με εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους κατοίκους) χωριό Μουγκχάρ στο Ισραήλ.

  4. cheaptalk said

    Ενώ σύμφωνα με τον σημερινό Guardian ο Πάπας θα μποϊκοτάρει τη σεμνή προβολή εξαιτίας της εξωγαμιαίας εγκυμοσύνης της πρωταγωνίστριας (και κάτι αλλόκοτων σχετικών συνομιλιών της με τον Θεό υποθέτω).

  5. cheaptalk said

    Η πρεμιέρα έγινε χτες μπροστά σε 8 χιλιάδες ανθρώπους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα πέντε φορές κατά τη διάρκεια της προβολής (και μια ακόμα στο τέλος φυσικά), σύμφωνα με το Reuters. Ενώ οι υπεύθυνοι του Βατικανού αρνήθηκαν ότι ο ποντιφικαράς έλειπε για κανένα άλλο λόγο πλην της.. ξεκούρασης πριν το ταξίδι του στην Τουρκία.

  6. cheaptalk said

    Το άνοιγμα της Ιστορίας της Γέννησης το σαββατοκύριακο στην Αμερική δεν είχε καμιά σχέση με την εντυπωσιακότητα της πρεμιέρας της. Μάζεψε μόλις $8 μύρια και περιορίστηκε στη 4η θέση του box office.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.