Borat (2006): Trailer ευρωπαϊκού πανοράματος



Δες/Κρύψε το teaser

O Borat Sagdiyev είναι δημοσιογράφος που ταξιδεύει στην Αμερική για λογαριασμό του λαμπρού έθνους του Καζακστάν --της χώρας όπου η αδερφή του είναι κάτοχος του βραβείου "καλύτερο στόμα για σεξ" του υπουργείου εμπορίου και τέταρτη (ή και μέχρι πρώτη) καλύτερη πουτάνα. Σκοπός της επίσκεψής του είναι η πολιτισμική τριβή που θα εξηγήσει, για παράδειγμα, γιατί σε κάποιες περιοχές του πλανήτη έχουν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες και όχι τα άλογα, οι ομοφυλόφιλοι δε φοράνε υποχρεωτικά μπλε καπέλα, και είναι παράνομο να πυροβολείς τους Εβραίους.

Ο Borat Sagdiyen είναι μια περσόνα του Sacha Baron Cohen που ξεπήδησε απ' το σόου του στο Channel 4, με κύριο πρωταγωνιστή μια άλλη καρικατούρα του (και κοινωνικό φαινόμενο στη Βρετανία πια), τον μεσοαστό gangsta βλάκα Ali G. Μια παγκοσμιοποιημένη περσόνα δηλαδή του ίδιου περίπου τύπου, του πανηλίθιου που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με οποιαδήποτε.. λογική από τους άτυχους συνομιλητές του. Και με εξίσου παγκοσμιοποιημένα αστεία σε βάρος μειονοτήτων και στερεοτύπων.

Ο Borat Sagdiyev πήγε, αυτοπροσώπως, στις Κάνες, στο Τορόντο και χτύπησε και τη πόρτα του Λευκού Οίκου. Και οποιαδήποτε προσπάθεια των Καζάκων να τον περιορίσουν, μόνο αυξάνει το buzz για τη ταινία. Παρά το τρελό γέλιο που βγάζει και τα τρελά λεφτά που θα βάλει στη τσέπη του ο (Εβραίος) Cohen, συνέχεια χλωμό να υπάρξει όμως, αφού οι αμφισβητούμενες μέθοδοι ψαρέματος συνομιλητών δε θα 'ναι αποτελεσματικές όταν τον μάθει και η κουτσημαρία. Άρα τη πρεμιέρα της πρώτης και τελευταίας καζακστανοταινίας στην Ελλάδα θα τη δεις απόψε στις 23:30 στο Ιντεάλ.


Previously on Movies for the Masses: The Messengers (2007): Friday 13th trailer

3 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Εγώ πάντως τον έχω λατρέψει..
    Ειναι απίθανος..

  2. verbal said

    Μπόλικες "ειδικές" προβολές της ταινίας θα πραγματοποιηθούν πριν βγει κανονικά στις αίθουσες. Σημείωνε:

    Παρασκευή 27/10, Σάββατο 28/10 στα ODEON Kosmopolis και ODEON Starcity και

    Παρασκευή 3/11, Σάββατο 4/11 στα ODEON Kosmopolis, ODEON Starcity, ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ (Θεσσαλονίκη)

    Τις ώρες δεν τις ξέρουν ακόμα.

  3. cheaptalk said

    Η ταινία, που βγαίνει κι εδώ κανονικά τη Πέμπτη, καταγάμησε στην Αμερική, όπου έπαιξε σε χίλιες εκατό οθόνες (μόνο) και έβγαλε $26,4 μύρια. Ενώ οι πιο αισιόδοξοι δε πρόβλεπαν ούτε τα μισά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.