Perfume (2006): Trailer γαλλικής μυτούλας


Δες/Κρύψε το γερμανικό trailer

Στον Tom Tykwer είναι πλέον εμφανές ότι αρέσουν τα δύσκολα εγχειρήματα. Παρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα που κέρδισε μέσω του Run Lola, Run (1998) απαρνήθηκε τους κράχτες του Hollywood και του εύκολου χρήματος. Και το έκανε για να ακολουθήσει δύσβατα μονοπάτια, είτε ικανοποιώντας δικά του όνειρα, σαν το The Princesses and the Warrior (2000), είτε άλλων, όπως το Heaven (2002), pet project της τριλογίας του Kieslowski, πριν τον προλάβει ο κύριος με την μαύρη αμφίεση και το δρεπάνι. Τα τελευταία 2 χρόνια δε, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να ασχοληθεί με την νουβέλα Das Parfüm (του Patrick Süskind) που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο να μεταφερθεί στον κινηματογράφο και ακόμα περισσότεροι είχαν σκεφτεί να το επιχειρήσουν, πριν απομακρυνθούν τρέχοντας.

Ο Tykwer άρπαξε την ευκαιρία που άλλοι (μεταξύ των οποίων και οι αξιότιμοι κύριοι Kubrick, Scorsese, Forman, Burton και Scott) πριν από εκείνον άφησαν να διαφύγει, ζήτησε και 50 εκ. ευρώ για να την φέρει εις πέρας (η πιο ακριβή γερμανική παραγωγή ever) και πρόσφερε και στο κοινό του ένα teaser πριν από μερικούς μήνες για να ανεβάσει το buzz. Και πλέον, έχοντας γυρίσει πολλές ευρωπαϊκές αίθουσες τον τελευταίο μήνα, μας αποκαλύπτει στο trailer και την μύτη υπόθεση της πολυσυζητημένης ταινίας του. Σ' αυτήν ο Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw), με το –αμφισβητούμενο- χάρισμα της οξύτατης όσφρησης, αναζητά δουλειά στο Παρίσι στο πλάι του Dustin Hoffman, γνωστού αρωματοποιού. Η δουλειά μοιάζει να είναι η τέλεια για τον νεαρό με την όσφρηση σκύλου, μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να εμφιαλώσει και λίγη από την νεαρή κοπέλα που σκότωσε το προηγούμενο βράδυ.

Για την ώρα το Perfume (2006) έχει δεχτεί αυστηρές κριτικές από τον γερμανικό τύπο για το σύνολο της ταινίας καθώς και επικρίσεις για την επιλογή του Tykwer να γυρίσει το... αγύριστο. Και σχεδόν όλοι συμφωνούν με την Die Zeit που κατηγορεί τον σκηνοθέτη πως κατάφερε να αποδώσει τις –περιγραφικότατες στο βιβλίο- οσμές μόνο με εξαντλητικά close-up στη μύτη του πρωταγωνιστή του. Το ίδιο άρθρο μέτρησε 27 τέτοια σε όλο το film, και θα δεις και 4-5 στο trailer.


No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.