I Shout Love (2001): Valentine special


Γνωστή από πολύ μικρή στη πατρίδα της τον Καναδά χάρη στη τηλεόραση, η Sarah Polley έγινε διεθνής φαντασίωση (τουλάχιστο των σινεφίλ πορνόγερων) με τον πρώτο της ενήλικο ρόλο, αυτόν της.. πιτσιρίκας στο Γλυκό Πεπρωμένο (1997). Και διατηρεί ένα προφίλ εύθραυστης δυναμικής φευγάτης ψαγμένης (και ενίοτε εκούσια.. αγαπημένης από διάφορα τεράστια τρολ) που ενισχύθηκε με τη μικρού (για την ακρίβεια μισού) μήκους ταινία της I Shout Love (2001), με τίτλο δανεισμένο από ποίημα του Milton Acorn. Ταινία που τη καταξίωσε και ως δημιουργό (δημιουργιών με εύθραυστες δυναμικές φευγάτες ψαγμένες πρωταγωνίστριες).

Τα δικαιώματα της συγκεκριμένης παραγωγής έχει το IFC και όπως θα περίμενες τη προγραμματίζει συχνά πυκνά τα ξημερώματα στα καλωδιακά. Φέτος αποτελεί και το αφιέρωμα του Film Threat στη γιορτή της σοκολάτας. Η ιστορία της υποκριτικής σχιζοφρενικής εκβιαστικής παρανοϊκής ποδηγετικής και έσχατα αγαπησιάρικης συμπεριφοράς μιας γυναίκας τη τελευταία μέρα του χωρισμού, είναι έκτακτη και σαν επιλογή και σα δουλειά και σαν υπόδειγμα διαγωγής σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί στη πραγματικότητα η μεγάλη πλειοψηφία των θηλυκών διάγει πολύ πολύ (και συνήθως.. πιο πολύ) χειρότερα, όπως ξέρεις.


Previously on Movies for the Masses: Ten things you don't know about women

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το "όπως ξέρεις" απευθύνεται στις γυναίκες που διάβασαν το θέμα. Δε περιμένω κάνας άντρας να ασχολήθηκε πέρα από κει που λέει "Valentine". Με αυτή τη λογική άλλωστε δεν έκανα και κάνα βαλεντινοπορνοαφιέρωμα :p

  2. cheaptalk said

    Σήμερα κυκλοφόρησε η Lionsgate και το trailer της πρώτης μεγάλου μήκους σκηνοθετικής δουλειάς της Sarah Polley, που δεν έχει ανέβει ακόμα στην επίσημη σελίδα της ταινίας.

    Το Away from Her (2006) παρουσιάζει τη Julie Christie να παίζει μια γιαγιά με Αλτσχάιμερ που ξεχνά τον άντρα της και τα φτιάχνει με έναν άλλο παπού στο ίδρυμα που νοσηλεύεται (αλτσχάιμερ το λένε τώρα όπως κατάλαβες). Και άφησε καλές εντυπώσεις και στο Toronto όπου έκανε πρεμιέρα και στο Sundance πρόσφατα. Ξανά το λινκ του τρέιλερ αν δε το πρόσεξες: Away from Her (2006) trailer.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.