Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007): Trailer

Δες/Κρύψε το US Trailer

Σε αντίθεση με τη παρόμοια αλλά αποτυχημένη τακτική προώθησης του τίζερ, το τρέιλερ της κινηματογραφικής μεταφοράς του πέμπτου Harry Potter ανεμοστροβιλίζει το bandwidth του δικτύου εδώ και καμιά ώρα.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε καμιά οικογενειακή ταινία, πολύ περισσότερο παραγωγής Warner, για να κλέψει καταναγκαστικά το ενδιαφέρον (όπως έγινε με τους χορευταράδες πιγκουίνους το χειμώνα). Αφού η παγκόσμια αγορά προετοιμάζεται για τη θύελλα του μπλοκμπαστερικού καλοκαιριού που ξεκινάει επίσημα σε δυο βδομάδες με το Spider-Man 3 (2007). Έτσι η προώθηση ξεκίνησε από χτες στη γιαπωνέζικη τηλεόραση και σήμερα κυκλοφόρησε η αγγλόφωνη εκδοχή του βίντεο στο βρετανικό AOL Video, μάλλον για να θηλάσει το βρεφικό site της μαμάς εταιρείας. Η αμερικάνικη αγορά, όσοι δηλαδή δεν έχουν ήδη βάλει τα ρολόγια τους σε ώρα Greenwich για να πιάνουν Αγγλία, θα δει τον Χάρη να περιμένει την επιστροφή του Βόλντεμορτ και τα πιτσιρίκια του Χόγκουαρτς να μπαλαμουτιάζονται στους διαδρόμους, από την Τρίτη.

Ο πεντατάξιος Χάρης έχει νέο σκηνοθέτη τον ψιλοάγνωστο τηλεοπτικό Βρετανό David Yates αλλά και για πρώτη φορά νέο σεναριογράφο, αφού ο Steve Kloves παραχωρεί τη θέση του στον Michael Goldenberg με μόνες δάφνες καναδυό σελίδες της πρώτης τάξης. Και αυτό που απασχολεί περισσότερο τους φαν, όταν δεν γράφουν ιστορίες που προσπαθούν να περάσουν σα διαρροή του 7ου βιβλίου και δεν ανεβάζουν χίλιες φορές το τρέιλερ στο YouTube για να κερδίσουν.. βραβείο, είναι ότι η μεγαλύτερη (σε σελίδες) ιστορία της σειράς φαίνεται να μεταφέρεται στη μικρότερη (σε λεπτά) ταινία μέχρι τώρα. Εγώ θα 'λεγα ότι πρέπει να ανησυχούν γιατί ενώ το φιλμ φέρεται σχεδόν τελειωμένο (σε αντίθεση π.χ. με αυτό των τρίτων Πειρατών που ακόμα κόβεται), το τρέιλερ επαναλαμβάνει τα σκουπόξυλα πάνω από τουριστικές φωτογραφίες του Λονδίνου που είχε και το χειμωνιάτικο μικρό αδελφάκι του.


Previously on Movies for the Masses: Hairspray (2007): ShoWest trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Βγήκε πριν λίγο, όπως είχε προαναγγελθεί, στο Yahoo! Movies και η αμερικάνικη έκδοση του τρέιλερ. Με HD ανάλυση και νέες σκηνές, συνολικά φαίνεται πολύ αξιολογότερο από τον ευρωπαίο συγγενή του. Στο ίδιο site δημοσιεύτηκε και το πόστερ του φιλμ, που δεν είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό που είχε βγει για τα IMAX και υπάρχει στο θέμα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.