Η Eurovision τρομοκρατεί τις τέχνες

Eurovision The Movie: The Fear is Here
Εκεί που νόμιζες ότι θα έπαιρνες ανάσα ανάμεσα στο υπερθέαμα του Σαββάτου και τις εις βάθος αναλύσεις των ειδικών στις μεσημεριανές και βραδινές τηλεοπτικές ζώνες όλης της εβδομάδας, εκεί έρχεται η ώρα να μάθεις ότι γελιέσαι. Και να το μάθεις από τις Μάσες, που η Eurovision είναι το ψωμοτύρι τους. Φρεσκάροντας μια ανακοίνωση της EBU που χάθηκε κάτω από τόνους glitter και φτεροπούπουλων όταν ξεμύτησε την περασμένη Παρασκευή, το Variety ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την είδηση για επερχόμενη ταινία και αντίστοιχο musical, εμπνευσμένα απ' τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραβεστί τραγουδιού.

Απ' ότι φαίνεται, ο συνσεναριογράφος και συμπαραγωγός του υπερφαινόμενου Borat (2006), Dan Mazer, παρέα με τον Damian Jones, παραγωγό του Καλώς Ήρθατε στο Σαράγεβο (1997) μεταξύ άλλων, είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να βάλουν σε λογική σειρά την υστερική εξτραβαγκάντσα του διαγωνισμού, για να γράψουν το σενάριο που θα προσθέσει στην πλούσια λίστα επιτυχιών της η εξαιρετική βρετανική Working Title. Το αν θα την βάλει πιο κοντά στην παρωδία τύπου Shaun of the Dead (2004), την παράνοια των αδερφών Coen, ή τα κοινωνικοπολιτικά άγχη του Paul Greengrass, μένει να διαπιστωθεί, αλλά βέβαιο θεωρείται ότι ακόμη κι εκεί, η συμμετοχή της Αγγλίας θα πατώσει. Κι όλα αυτά, τη μέρα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν τα γυρίσματά τους οι Lordi, για το €2.7 εκατομμυρίων slasher τους, Dark Floors (2008).

Μ' αυτά και μ' αυτά, η κατάθλιψη που έχει φτάσει τον Trier να παρατήσει τον κινηματογράφο, φαίνεται απολύτως λογική. Όχι ότι θα στεναχωρούσε και πολλούς αν δεν ήταν.


Previously on Movies for the Masses: O Heath Ledger είναι καραγκιόζης

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Οι φίλοι μας του Twitch έχουν και τις πρώτες φωτογραφίες από την παραγωγή των (ακούγεται ανέκδοτο, I know) Σκοτεινών Πατωμάτων (2008). Όπως θα περίμενες, τα πατώματα δεν κάνουν ακόμα την εμφάνισή τους, οπότε θα πρέπει να περιοριστείς σε γρίλιες, ασανσέρ, κασκόλ και φορεία, προς το παρόν.

  2. cheaptalk said

    Τα πατώματα κάναν την εμφάνισή τους σε μια ντουζίνα καινούριες φωτογραφίες, στο Twitch και πάλι. Αλλά, όπως θα περίμενες και πάλι, είναι φωτεινά και διαδρομικά, και για τα σκοτεινά και αυτοκινητοδρομικά θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να σκάσει μύτη το promo reel που σκοπεύει να δείξει η παραγωγή στην American Film Market.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.