The Bourne Ultimatum (2007): Οριστικό trailer


Το τελευταίο trailer του τελευταίου μέρους της τριλογίας του Bourne κυκλοφόρησε χτες στην Apple. Προσθέτοντας αυτοκίνητα στα κυνηγητά με πόδια και μοτοσυκλέτες, και βιβλία στα κοπανητά με χέρια του teaser. Αλλά κυρίως την αποκάλυψη ότι ο Jason όχι μόνο αποκτά το "entire playbook" του Operation Treadstone αλλά και "θυμάται, θυμάται τα πάντα". Και δε πρόκειται να συγχωρήσει τίποτα, όπως προσθέτει η ατάκα του ενός από τα δυο ασπρόμαυρα πόστερ που βγήκαν πριν καναδυό βδομάδες για διεθνή κατανάλωση (και σε κοιτάνε σκοτεινά ήδη και στις ελληνικές αίθουσες).

Σε όλα αυτά πρόσθεσε επίσης ότι ο αμερικάνικος τόνος προώθησης του φιλμ είναι πιο μπλε και πιο κουνημένος, σύμφωνα με τις δικές του αφίσες, και στην παράδοση της χοροπηδηχτούλας κάμερας που έκανε mainstream η τριλογία και κλείνει μάλλον μαζί της τον κύκλο της, αφού η γενική παραδοχή είναι ότι έγινε κατάχρησή της για να κρύβονται αδυναμίες και να δημιουργούνται τεχνητά εντάσεις (και τάσεις εμετού ενίοτε). Και να περιμένεις η σειρά που επανακαθόρισε τις κατασκοπικές ταινίες να κλείσει στο επίπεδό της, όπως αγωνιά να σου δείξει το τρέιλερ αραδιάζοντας όλα της τα εμπορικά σήματα. Και να μη περιμένεις, όπως συνήθως και ακόμα περισσότερο, πολλά στοιχεία από το βιβλίο αφού θεωρείται και το χειρότερο από τα σχετικά του Ludlum, γραμμένο μετά τη καταστροφική μίνι σειρά The Bourne Identity (1988) που έθαψε, προσωρινά, τα άλλα δύο.

Ε και επειδή τίποτα δεν είναι οριστικό, μπορείς να περιμένεις σε καμιά δεκαριά είκοσι χρόνια καμιά ακόμα συνέχεια, με τον Matt Damon να έχει τελειοποιήσει την τεχνική (χρήσης όπλων συνέχεια στα χέρια ώστε στο τέλος να τα υποκαθιστά οτιδήποτε) του Kali σε τέτοιο βαθμό, ώστε να βγάζει λαγό από το καπέλο του και να κοπανάει με τις πατούσες του (λαγού) τις μύτες των αντιπάλων. Υποψήφια ονόματα είναι Jason Bourne (σκέτο) ή The Bourne Legacy όπως το τέταρτο βιβλίο (της τριλογίας) που δεν ολοκλήρωσε ποτέ ο συγγραφέας (αλλά κυκλοφόρησε φυσικά).



Previously on Movies for the Masses: Se Jie (2007): Lust Caution trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Με bang κλείνει η (καθ)οριστική κατασκοπική τριλογία των 00s, έχοντας μαζέψει $69καικάτι εκατομμύρια το πρώτο της σαββατοκύριακο στα αμερικάνικα ταμεία. Οι συγκρίσεις και τα ρεκόρ στα οποία θα πρέπει να ρίξεις και λίγο αλατάκι, θέλουν το Ultimatum μεγαλύτερο Αυγουστιάτικο άνοιγμα (αν ξεχάσεις ότι υπάρχουν και αυξήσεις στα εισιτήρια) και φυσικά μεγαλύτερο της τριλογίας (εξαργυρώνοντας το επίπεδο των άλλων δύο παρά τις πολύ καλές κριτικές του τρίτου, που συνήθως δε σημαίνουν τίποτα σε τέτοιες φάσεις). Μένει να αποδειχτεί αν το φιλμ έχει όντως.. πόδια ή αν θα ακολουθήσει την τεράστια (66%) πτώση των Simpsons τη δεύτερή τους βδομάδα, όταν βρεθεί την Παρασκευή απέναντι στο τρίτο Rush Hour (της σειράς που είχε και τα αυγουστιάτικα ρεκόρ μέχρι τώρα).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.